Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.6.2006 17:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Dobrý den, zajímalo by mě, zda můžu ovlivňovat kvalitu peří u slepic celoročně nebo jestli záleží jen na době kdy přepeřují. Možná to píšu trochu nesrozumitelně, takže - zdědil jsem po sousedce 5 slepic /prý letošní/, ale nemají pěkné peří - můžu to ovlivnit kvalitní stravou / a ostatními dobrými podmínkami/ nebo do doby kdy přepeří mám smůlu? Děkuji, Kamil.

Neregistrovaný uživatel

1.6.2006 20:41
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, zda můžu ovlivňovat kvalitu peří u slepic celoročně nebo jestli záleží jen na době kdy přepeřují. Možná to píšu trochu nesrozumitelně, takže - zdědil jsem po sousedce 5 slepic /prý letošní/, ale nemají pěkné peří - můžu to ovlivnit kvalitní stravou / a ostatními dobrými podmínkami/ nebo do doby kdy přepeří mám smůlu? Děkuji, Kamil.

zralé,narostlé peří je již neživé, pouze vězí v kůži a je ovládáno svaly(čepíření), respektive papily jsou ovládány.
Peří roste od konce podobně jako listy travin, to znamená, že první je hotov konec praporu a poslední brk. V té době je rostoucí pero vyživováno cévou, která postupně od konce zasychá a s peřovým obalem(pyskem) se odlupuje. Nové pero je pevnější, celistvé, má lepší izolační schopnost, má lepší, sytější barvu. Potom již pero jen postupně stárne a opotřebovává se v dusledku povětrnosti a mechanického poškození (lom). Z toho plyne, že jedině v období pelichání můžeme kvalitu opeření nějak ovlivnit. Čím lze ovlivnit, si přečtěte v předchozích příspěvcích o opeření.
Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

1.6.2006 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zralé,narostlé peří je již neživé, pouze vězí v kůži a je ovládáno svaly(čepíření), respektive papily jsou ovládány.
Peří roste od konce podobně jako listy travin, to znamená, že první je hotov konec praporu a poslední brk. V té době je rostoucí pero vyživováno cévou, která postupně od konce zasychá a s peřovým obalem(pyskem) se odlupuje. Nové pero je pevnější, celistvé, má lepší izolační schopnost, má lepší, sytější barvu. Potom již pero jen postupně stárne a opotřebovává se v dusledku povětrnosti a mechanického poškození (lom). Z toho plyne, že jedině v období pelichání můžeme kvalitu opeření nějak ovlivnit. Čím lze ovlivnit, si přečtěte v předchozích příspěvcích o opeření.
Juraj Kafka

...za odpověď. Tak toho s holkama asi moc nenadělám... nezbývá než počkat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík