Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102
Jaké máte zkušenosti s timto druhem,co se tyče chovu,velikosti , kvality a masitosti.Prosim kdo už je mněl napište svůj názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s timto druhem,co se tyče chovu,velikosti , kvality a masitosti.Prosim kdo už je mněl napište svůj názor.
Jedná se o pižmovky, které jsou šlechtěním upravené pro velkochovy. To znamená, že mají vyšší snášku vajec a do určité míry potlačený pud sezení na vejcích. Maso je stejné kvality jako u pižmovek.
Chovu zdar Tom
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedná se o pižmovky, které jsou šlechtěním upravené pro velkochovy. To znamená, že mají vyšší snášku vajec a do určité míry potlačený pud sezení na vejcích. Maso je stejné kvality jako u pižmovek.
Chovu zdar Tom
Já jsem zase slyšela, že to jsou kříženci pekingské kachny a husy. Vykrmují se do vyšších vah než kachny. Zuzka
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem zase slyšela, že to jsou kříženci pekingské kachny a husy. Vykrmují se do vyšších vah než kachny. Zuzka
Letos jsem si koupil 3 pekingy a 3 barbiny. Peking už je na zabití a u barbín musím ještě tak 2 měsíce čekat. Jsou opravdu jako pižmovky. Podle mě jsou na výkrm lepší pegingské, nemají ani tak výrazný pohl. dimorfiosmus jako barbiny
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s timto druhem,co se tyče chovu,velikosti , kvality a masitosti.Prosim kdo už je mněl napište svůj názor.
Letos jsem měla již po druhé barbarinky. Je to kříženec pekingské a pyžmovky určený na výkrm a ne pro další chov (údajně jsou neplodní, ale v Jindřichově Hradci prý je dále množí). Jsem s nimi spokojena. Za 120 dní od vylíhnutí jsou hotové. Kačeři měli 3,4-3,8 kg čisté váhy, kachničky 1,8-2.2 kg. Krmila jsem je směsí brojleři2 s ječným šrotem a byly celýden na pastvě. 12 ks za tu dobu sluplo 75 kg BR2 a 75 kg šrotu, vypásaly asi 100 m2. Nejsou nemocné, nemají žabky a ve velkém prostoru se ani neperou. Jejich maso je dietní, téměř nemají tuk, je červené a chutná trochu po zvěřině. Je možné jej použít na jakoukoli úpravu. Přidává web stránky, kde najdete i kuchařku a další zajímavosti o barbarinkách. Dana
www.kachny.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Letos jsem měla již po druhé barbarinky. Je to kříženec pekingské a pyžmovky určený na výkrm a ne pro další chov (údajně jsou neplodní, ale v Jindřichově Hradci prý je dále množí). Jsem s nimi spokojena. Za 120 dní od vylíhnutí jsou hotové. Kačeři měli 3,4-3,8 kg čisté váhy, kachničky 1,8-2.2 kg. Krmila jsem je směsí brojleři2 s ječným šrotem a byly celýden na pastvě. 12 ks za tu dobu sluplo 75 kg BR2 a 75 kg šrotu, vypásaly asi 100 m2. Nejsou nemocné, nemají žabky a ve velkém prostoru se ani neperou. Jejich maso je dietní, téměř nemají tuk, je červené a chutná trochu po zvěřině. Je možné jej použít na jakoukoli úpravu. Přidává web stránky, kde najdete i kuchařku a další zajímavosti o barbarinkách. Dana
www.kachny.cz
Já jsem si spíš ze zvědavosti loni nechal jednu kačenku ke svým klasickým pižmovkám. Kachna je velká jak kačer, na jaře nanesla asi 30 vajec, nechal jsem jí 15 a vyseděla 9 káčat. Káčata rostou stejně dlouho jak obyč. pižmovky, ale jsou nesrovnatelně větší. Kamarád si ale nechal kačera a dvě kačky barbarii a neodchoval loni ani letos nic, tak nevím kde se stala chyba.