Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.50.102
Jaké máte zkušenosti s timto druhem,co se tyče chovu,velikosti , kvality a masitosti.Prosim kdo už je mněl napište svůj názor.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.41.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s timto druhem,co se tyče chovu,velikosti , kvality a masitosti.Prosim kdo už je mněl napište svůj názor.
Jedná se o pižmovky, které jsou šlechtěním upravené pro velkochovy. To znamená, že mají vyšší snášku vajec a do určité míry potlačený pud sezení na vejcích. Maso je stejné kvality jako u pižmovek.
Chovu zdar Tom
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.79.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jedná se o pižmovky, které jsou šlechtěním upravené pro velkochovy. To znamená, že mají vyšší snášku vajec a do určité míry potlačený pud sezení na vejcích. Maso je stejné kvality jako u pižmovek.
Chovu zdar Tom
Já jsem zase slyšela, že to jsou kříženci pekingské kachny a husy. Vykrmují se do vyšších vah než kachny. Zuzka
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem zase slyšela, že to jsou kříženci pekingské kachny a husy. Vykrmují se do vyšších vah než kachny. Zuzka
Letos jsem si koupil 3 pekingy a 3 barbiny. Peking už je na zabití a u barbín musím ještě tak 2 měsíce čekat. Jsou opravdu jako pižmovky. Podle mě jsou na výkrm lepší pegingské, nemají ani tak výrazný pohl. dimorfiosmus jako barbiny
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.26.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s timto druhem,co se tyče chovu,velikosti , kvality a masitosti.Prosim kdo už je mněl napište svůj názor.
Letos jsem měla již po druhé barbarinky. Je to kříženec pekingské a pyžmovky určený na výkrm a ne pro další chov (údajně jsou neplodní, ale v Jindřichově Hradci prý je dále množí). Jsem s nimi spokojena. Za 120 dní od vylíhnutí jsou hotové. Kačeři měli 3,4-3,8 kg čisté váhy, kachničky 1,8-2.2 kg. Krmila jsem je směsí brojleři2 s ječným šrotem a byly celýden na pastvě. 12 ks za tu dobu sluplo 75 kg BR2 a 75 kg šrotu, vypásaly asi 100 m2. Nejsou nemocné, nemají žabky a ve velkém prostoru se ani neperou. Jejich maso je dietní, téměř nemají tuk, je červené a chutná trochu po zvěřině. Je možné jej použít na jakoukoli úpravu. Přidává web stránky, kde najdete i kuchařku a další zajímavosti o barbarinkách. Dana
www.kachny.cz
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.118.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Letos jsem měla již po druhé barbarinky. Je to kříženec pekingské a pyžmovky určený na výkrm a ne pro další chov (údajně jsou neplodní, ale v Jindřichově Hradci prý je dále množí). Jsem s nimi spokojena. Za 120 dní od vylíhnutí jsou hotové. Kačeři měli 3,4-3,8 kg čisté váhy, kachničky 1,8-2.2 kg. Krmila jsem je směsí brojleři2 s ječným šrotem a byly celýden na pastvě. 12 ks za tu dobu sluplo 75 kg BR2 a 75 kg šrotu, vypásaly asi 100 m2. Nejsou nemocné, nemají žabky a ve velkém prostoru se ani neperou. Jejich maso je dietní, téměř nemají tuk, je červené a chutná trochu po zvěřině. Je možné jej použít na jakoukoli úpravu. Přidává web stránky, kde najdete i kuchařku a další zajímavosti o barbarinkách. Dana
www.kachny.cz
Já jsem si spíš ze zvědavosti loni nechal jednu kačenku ke svým klasickým pižmovkám. Kachna je velká jak kačer
, na jaře nanesla asi 30 vajec, nechal jsem jí 15 a vyseděla 9 káčat. Káčata rostou stejně dlouho jak obyč. pižmovky, ale jsou nesrovnatelně větší. Kamarád si ale nechal kačera a dvě kačky barbarii a neodchoval loni ani letos nic, tak nevím kde se stala chyba.