Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.29
Dobrý den mám dva dotazy ohledně kyselého mléka a vlastně i ostatních zkysaných mléčných výrobků :
1) Je dobré tyto zkysané produkty ( mléko, podmáslí atd. ) dávat dospělé drůbeži často? Mám na mysli třeba 3x do týdne a jaký mají vlastně vliv na zdraví drůbeže?
2) Od kdy je mohu podávat malým kuřátkům?
Moc děkuji za odpovědi a chovu zdar. Pepíno, jižní Čechy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.78
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den mám dva dotazy ohledně kyselého mléka a vlastně i ostatních zkysaných mléčných výrobků :
1) Je dobré tyto zkysané produkty ( mléko, podmáslí atd. ) dávat dospělé drůbeži často? Mám na mysli třeba 3x do týdne a jaký mají vlastně vliv na zdraví drůbeže?
2) Od kdy je mohu podávat malým kuřátkům?
Moc děkuji za odpovědi a chovu zdar. Pepíno, jižní Čechy.
Máme mimo jiné i kozy, a tak o syrovátku a zbytky mléka v různém stupni zakysání není nouze, dostávají to průběžně. Je to hodnotná živočišná bílkovina a dobrý zdroj vápníku. Když byl tvaroh ještě levný (ano, ty doby ještě pamatuju), dělala se míchanice z něho, strouhanky a nakrájeného žebříčku právě pro vylíhlá kuřátka - byla skoro sypká, toho tvarohu stačilo pro kuřátka málo, kačenkám a housatům se dávalo tvarohu víc a místo žebříčku kopřivy. Možná budou mít renomovaní drůbežáři na věc zcela jiný názor, ale my jsme to tak dělávali.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den mám dva dotazy ohledně kyselého mléka a vlastně i ostatních zkysaných mléčných výrobků :
1) Je dobré tyto zkysané produkty ( mléko, podmáslí atd. ) dávat dospělé drůbeži často? Mám na mysli třeba 3x do týdne a jaký mají vlastně vliv na zdraví drůbeže?
2) Od kdy je mohu podávat malým kuřátkům?
Moc děkuji za odpovědi a chovu zdar. Pepíno, jižní Čechy.
Ještě jsem zapomněla na jednu důležitou součást míchanice - samozřejmě vajíčka natvrdo! A taky se to "přisolovalo" Plastinem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme mimo jiné i kozy, a tak o syrovátku a zbytky mléka v různém stupni zakysání není nouze, dostávají to průběžně. Je to hodnotná živočišná bílkovina a dobrý zdroj vápníku. Když byl tvaroh ještě levný (ano, ty doby ještě pamatuju), dělala se míchanice z něho, strouhanky a nakrájeného žebříčku právě pro vylíhlá kuřátka - byla skoro sypká, toho tvarohu stačilo pro kuřátka málo, kačenkám a housatům se dávalo tvarohu víc a místo žebříčku kopřivy. Možná budou mít renomovaní drůbežáři na věc zcela jiný názor, ale my jsme to tak dělávali.
Jiřina
To máte Jiřinko dobrý.Mě nezůstane ani slza ,jenom ta syrovátka a tu dostane čuně.Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To máte Jiřinko dobrý.Mě nezůstane ani slza ,jenom ta syrovátka a tu dostane čuně.Renata
Pro pipky to dobrý je, pro mě už míň. Radši bych to prodala jako sýr nebo jiný kvalitní produkt, ale semtam se něco nepovede... co bysme si vykládaly, Renatko
Jiřina