Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

Nejsem žádná začátečnice, přesto prosím o radu zkušenější kuchařky. Ať peču kachnu jakkoli (mladou, domácí), vždycky rodina vyžaduje krumpáč, skalpel, sekyrku a další nástroje. Příbor totiž na moji specialitu - kachna \"natvrdo\" nestačí.Poraďte, prosím, jak upéct kachnu tak, aby bylo maso měkké a já nevypadala jak totální trdlo (jinak si myslím, že jsem kuchařka docela zdatná - jen ta kachna se mi nevede).

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejsem žádná začátečnice, přesto prosím o radu zkušenější kuchařky. Ať peču kachnu jakkoli (mladou, domácí), vždycky rodina vyžaduje krumpáč, skalpel, sekyrku a další nástroje. Příbor totiž na moji specialitu - kachna \"natvrdo\" nestačí.Poraďte, prosím, jak upéct kachnu tak, aby bylo maso měkké a já nevypadala jak totální trdlo (jinak si myslím, že jsem kuchařka docela zdatná - jen ta kachna se mi nevede).

Jak dlouho jí pečete? Já kachnu dočistím , omyji, osuším , posolím, vevnitř i z venku , okmínuji a na stopadesát stupňů až stoosmdesát peču podlitou vodou do měkka. Pekáč je přiklopený horním dílem. Peču, dokud maso není měkké. Třeba dvě hodiny i déle.Nekdy když zapomenu, máme kachnu typu na sračky. Pak moje rodina zase požaduje lžíci...já drůběž zkouším tak, že když vezmu za stehno, volně se kýve " v pantu " Občas přileju vodu a otočím.Tuk se vypeče z kachny, / dnes hojně i z kupovaného kuřete / není třeba nijak dodávat, jen horkou ovdu. Připeklou štávu po okrajích / takové voňavé tmavě hnědé v pekáči / moje maminka nožem seškrabávala do śťávy , ale co objevili karcinogeny, už to nedělám / a i když , tak jen trošku . aby šťáva měla chuť...Dobrou chuť!!! Helena

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak dlouho jí pečete? Já kachnu dočistím , omyji, osuším , posolím, vevnitř i z venku , okmínuji a na stopadesát stupňů až stoosmdesát peču podlitou vodou do měkka. Pekáč je přiklopený horním dílem. Peču, dokud maso není měkké. Třeba dvě hodiny i déle.Nekdy když zapomenu, máme kachnu typu na sračky. Pak moje rodina zase požaduje lžíci...já drůběž zkouším tak, že když vezmu za stehno, volně se kýve " v pantu " Občas přileju vodu a otočím.Tuk se vypeče z kachny, / dnes hojně i z kupovaného kuřete / není třeba nijak dodávat, jen horkou ovdu. Připeklou štávu po okrajích / takové voňavé tmavě hnědé v pekáči / moje maminka nožem seškrabávala do śťávy , ale co objevili karcinogeny, už to nedělám / a i když , tak jen trošku . aby šťáva měla chuť...Dobrou chuť!!! Helena

Stejně jako tady nademnou Helena.Omýt, posolit, okmínovat, trochu podlít-vodou(pustí hodně sádla-hlavně domácí kačena) a zakrytou péct, až je měkká.Aby štáva byla hutnější, tak přidám játra-vypečou se v tom sádle.Při pečení průběžně kontroluju a otáčím a polévám.Máme doma kachláky, tak tam to jede rychle.Jak je kača měkká, tak to nechám dopéct odkryté, aby se udělěla kůrčička.Ale fakt až je maso měkké(třeba i za 2-3 hodiny)Potom stačí pár minut až a může se servírovat.Dělám i kaču na jiné způsoby-třeba na česneku,na pomerančích, před týdnem jsem ji dělala nadívanou jablky a rozinkami.S pozdravem Ponky.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 11:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.143

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Stejně jako tady nademnou Helena.Omýt, posolit, okmínovat, trochu podlít-vodou(pustí hodně sádla-hlavně domácí kačena) a zakrytou péct, až je měkká.Aby štáva byla hutnější, tak přidám játra-vypečou se v tom sádle.Při pečení průběžně kontroluju a otáčím a polévám.Máme doma kachláky, tak tam to jede rychle.Jak je kača měkká, tak to nechám dopéct odkryté, aby se udělěla kůrčička.Ale fakt až je maso měkké(třeba i za 2-3 hodiny)Potom stačí pár minut až a může se servírovat.Dělám i kaču na jiné způsoby-třeba na česneku,na pomerančích, před týdnem jsem ji dělala nadívanou jablky a rozinkami.S pozdravem Ponky.

ono je to v podstatě dušení a až nakonec se to opeče do růžova.... Kachnu nebo kuře je dobré aspon jednou otočit.
Juraj..

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 13:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ono je to v podstatě dušení a až nakonec se to opeče do růžova.... Kachnu nebo kuře je dobré aspon jednou otočit.
Juraj..

Tak milá Helena opět nazklamala,to jsem se nachechtala. Kačena chce čas.Náš soused je huba mlsná neskutečná a věčně nespokojená a tuhle zase remcal ,že kačka ode nás je suchá . Chováme kačky pižmové-takovýho masa co na nich je ,ale je pravda ,že nejsou tak tučné jako pekingské,ale to nevadí. Všichni se oblizují a když rodině nabízím,tak pozor na ruce aby je neutrhly.Mňam,Renata

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejsem žádná začátečnice, přesto prosím o radu zkušenější kuchařky. Ať peču kachnu jakkoli (mladou, domácí), vždycky rodina vyžaduje krumpáč, skalpel, sekyrku a další nástroje. Příbor totiž na moji specialitu - kachna \"natvrdo\" nestačí.Poraďte, prosím, jak upéct kachnu tak, aby bylo maso měkké a já nevypadala jak totální trdlo (jinak si myslím, že jsem kuchařka docela zdatná - jen ta kachna se mi nevede).

Já jí v celku na roštu v pekáči s pokličkou posolenou na 180 dusím tak 2,5 - 3 hoďky, Když se v té době mihnu v kuchyni, tak jí zkontroluju, když ne, tak ne, pak jí rozporcuju, dám na obrácené víko pekáče,okmínuju, lehce podleju a na oboustranném ohřevu 200° asi 20 minut dělám kůrku. Zpravidla zároveň s tím dělám přílohu, tak jsem ke kuchyni připoutaná a kačka je pod kontrolou. Vypečené sádlo podávám na mejdanech jako lahůdku na topinkách, nebo na něm peču brambory. Když jí dělám s ovocem, tak do ní dávám ovoce, nejčastěji jablka, asi po hodině a půl, aby jablíčková vůně prosákla do masa. Do šťávy se dává ovoce až chvíli před podáváním. Martina

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.100

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jí v celku na roštu v pekáči s pokličkou posolenou na 180 dusím tak 2,5 - 3 hoďky, Když se v té době mihnu v kuchyni, tak jí zkontroluju, když ne, tak ne, pak jí rozporcuju, dám na obrácené víko pekáče,okmínuju, lehce podleju a na oboustranném ohřevu 200° asi 20 minut dělám kůrku. Zpravidla zároveň s tím dělám přílohu, tak jsem ke kuchyni připoutaná a kačka je pod kontrolou. Vypečené sádlo podávám na mejdanech jako lahůdku na topinkách, nebo na něm peču brambory. Když jí dělám s ovocem, tak do ní dávám ovoce, nejčastěji jablka, asi po hodině a půl, aby jablíčková vůně prosákla do masa. Do šťávy se dává ovoce až chvíli před podáváním. Martina

Boha, baby neblbnite. Ja tu slintám. Krokodíl

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.229

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jí v celku na roštu v pekáči s pokličkou posolenou na 180 dusím tak 2,5 - 3 hoďky, Když se v té době mihnu v kuchyni, tak jí zkontroluju, když ne, tak ne, pak jí rozporcuju, dám na obrácené víko pekáče,okmínuju, lehce podleju a na oboustranném ohřevu 200° asi 20 minut dělám kůrku. Zpravidla zároveň s tím dělám přílohu, tak jsem ke kuchyni připoutaná a kačka je pod kontrolou. Vypečené sádlo podávám na mejdanech jako lahůdku na topinkách, nebo na něm peču brambory. Když jí dělám s ovocem, tak do ní dávám ovoce, nejčastěji jablka, asi po hodině a půl, aby jablíčková vůně prosákla do masa. Do šťávy se dává ovoce až chvíli před podáváním. Martina

Pri počítači som sa ani nad holými ženskými nedoslintal ako nad týmito kačkami

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pri počítači som sa ani nad holými ženskými nedoslintal ako nad týmito kačkami

Děkuji všem za podrobné rady. Chyba asi byla v tom, že jsem ji pekla nepřiklopenou a pouze 2 hodiny, protože mi připadala dost měkká. Sádla z ní bylo tak akorát (pižmovka). Kačky jsou ještě dvě v mrazáku, tak při nejbližší příležitosti se pokusím rodinu přesvědčit, že i kachna může být měkká (moc mi to nevěří). Jinak jste perfektní, to na jiných diskuzních fórech bych se o sobě a svém kuchařském umění dozvěděla věcí! Díky!

Neregistrovaný uživatel

27.2.2007 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji všem za podrobné rady. Chyba asi byla v tom, že jsem ji pekla nepřiklopenou a pouze 2 hodiny, protože mi připadala dost měkká. Sádla z ní bylo tak akorát (pižmovka). Kačky jsou ještě dvě v mrazáku, tak při nejbližší příležitosti se pokusím rodinu přesvědčit, že i kachna může být měkká (moc mi to nevěří). Jinak jste perfektní, to na jiných diskuzních fórech bych se o sobě a svém kuchařském umění dozvěděla věcí! Díky!

Mluvíte mi z duše, na naši první kachnu v troubě se všichni móóóć těšili, slintali už jen nad tou její vůní a nakonec jsme jedli bramborový knedlíček s červeným zelím a kačka se dopékala v troubě...už vím, že potřebuje opravdu 3 hodinkyLída

Neregistrovaný uživatel

28.2.2007 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mluvíte mi z duše, na naši první kachnu v troubě se všichni móóóć těšili, slintali už jen nad tou její vůní a nakonec jsme jedli bramborový knedlíček s červeným zelím a kačka se dopékala v troubě...už vím, že potřebuje opravdu 3 hodinkyLída

nepeču,to nechávám na šikovnější polovičce,ale ona jí se dá říct dusí a když je měkká tak přidá teplo a udělá se pěkná zlatohnědá kůžička chce jí polývat omastkem z kachny,vy jí pravděpodobně od začátku hodně pečete ona vypadá po vrchu upečená ale není propečená trvá to min. 2-2,5 h.Na to že jsem v životě nic neupek docela dobrý ne:)

Neregistrovaný uživatel

28.2.2007 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nepeču,to nechávám na šikovnější polovičce,ale ona jí se dá říct dusí a když je měkká tak přidá teplo a udělá se pěkná zlatohnědá kůžička chce jí polývat omastkem z kachny,vy jí pravděpodobně od začátku hodně pečete ona vypadá po vrchu upečená ale není propečená trvá to min. 2-2,5 h.Na to že jsem v životě nic neupek docela dobrý ne:)

Bomba ! ! Velká chvála !!!!

Neregistrovaný uživatel

28.2.2007 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bomba ! ! Velká chvála !!!!

Jdu se zahrabat, už i chlap je lepší kuchařka než já!

Neregistrovaný uživatel

28.2.2007 15:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jdu se zahrabat, už i chlap je lepší kuchařka než já!

Prdlačky, jen bojuj !!! Mě říkala tchýně : nový věci vař, když chlap není doma. Když se nezadaří, stihneš zahladit stopy než se pán tvorstva vrátí z práce. Když se zadaří neseš pyšně na stůl a jsi za skvělou hospodyni.... Jednou jsem takhle čerstvě vdaná zahlazovala stopy po dortu z osmi vajec. Byl na kulatou dortovou formu a svůj výtvor jsem upečený nekecám seškrabávala lžící . Byla to dvoumilimetrová vrstva sladkého čehosi . Mňam bylo to dobrý, ale rozhodně se to nedalo rozříznout a naplnit .Dodnes nechápu, kam se poděl cukr mouka a ty vejce / cha / . No a dneska dort vysmahnu od boku o reklamní přestávce mezi napínavým filmem./ Máme kuchyňobývák a jindy nesmím metlat sníh a krémy mixerem / .. Zobu tý domácí havěti z ruky, co ? Helena

Neregistrovaný uživatel

28.2.2007 16:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prdlačky, jen bojuj !!! Mě říkala tchýně : nový věci vař, když chlap není doma. Když se nezadaří, stihneš zahladit stopy než se pán tvorstva vrátí z práce. Když se zadaří neseš pyšně na stůl a jsi za skvělou hospodyni.... Jednou jsem takhle čerstvě vdaná zahlazovala stopy po dortu z osmi vajec. Byl na kulatou dortovou formu a svůj výtvor jsem upečený nekecám seškrabávala lžící . Byla to dvoumilimetrová vrstva sladkého čehosi . Mňam bylo to dobrý, ale rozhodně se to nedalo rozříznout a naplnit .Dodnes nechápu, kam se poděl cukr mouka a ty vejce / cha / . No a dneska dort vysmahnu od boku o reklamní přestávce mezi napínavým filmem./ Máme kuchyňobývák a jindy nesmím metlat sníh a krémy mixerem / .. Zobu tý domácí havěti z ruky, co ? Helena

Díky za podporu. Nejhorší je, že nejsem začátečnice. Kdyby se mi to stalo chvíli po svatbě, tak neřeknu. Teď bych to zahlazování katastrof měla horší, protože největší srandista a "šmírák" je čtrnáctiletý syn. Co manžel taktně přejde, on zveličí.
Jednou mě kadeřnice ostříhala víc, než měla a já chtěla. V té době šel zrovna pořad Výměna manželek. Můj nový vzhled komentoval synátor : "Pořad Výměna manželek je bezvadný. Jenom nevím, proč zrovna nám poslali chlapa." Než to dorostlo, užila jsem si s ním. ("Hele, teď už tě nemusím poslouchat, když už nejsi maminka, ale dědeček, co?) Co nejdřív se pustím do nové kachny, abych napravila reputaci a zase si zvedla "kuchařské sebevědomí". Andrea

Neregistrovaný uživatel

28.2.2007 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Díky za podporu. Nejhorší je, že nejsem začátečnice. Kdyby se mi to stalo chvíli po svatbě, tak neřeknu. Teď bych to zahlazování katastrof měla horší, protože největší srandista a "šmírák" je čtrnáctiletý syn. Co manžel taktně přejde, on zveličí.
Jednou mě kadeřnice ostříhala víc, než měla a já chtěla. V té době šel zrovna pořad Výměna manželek. Můj nový vzhled komentoval synátor : "Pořad Výměna manželek je bezvadný. Jenom nevím, proč zrovna nám poslali chlapa." Než to dorostlo, užila jsem si s ním. ("Hele, teď už tě nemusím poslouchat, když už nejsi maminka, ale dědeček, co?) Co nejdřív se pustím do nové kachny, abych napravila reputaci a zase si zvedla "kuchařské sebevědomí". Andrea

A kde je psáno, že staromanželka musí umět kachnu ? No tak nechte mladýho trochu vyhladovět, / oni ho ti dědečkové přejdou / a nebo ho místo sebe postavte ke sporáku, ne ? A kochejte se, jak behá s kuchařkou a šilhá do kastrůlku, jestli je cibulka dost sklovitá !!! Ale bacha , jak se naučí puboši vařit nic v lednici si není jisté, že přežije do druhého dne, nebo alespon do večera!!!! Já takhle naběhla synátorům. Prohlásili, kdo umí číst umí vařit. A tak jsme jim to s radostí pučjila no. umí vyborně testoviny palačinky a podobné rychlovky aby neumřeli hlady, ale nejradeji ze vseho " vaří " kuřecí prsíčka na másle. Zavedli to asi pred dvema lety a musela jsem jim to z velké části zatrhnout, protože drubežářské závody nevlastním a oni byli schopní posvačit jen tak jako chuťovku kilo i více prsiček určené na vydatný obed pro pět lidí . ted jim prsícka upravené po jejih ,milovaném zpusobu povoluji jen ve výjimečných případehc. Sežrali by mě i s chlupama. / Pro ty chlapy, co lkají, že jsou baby zpět a drbou na drůbeží diskuzi - upravená varianta - i s peřím !!! / Helena

Neregistrovaný uživatel

1.3.2007 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A kde je psáno, že staromanželka musí umět kachnu ? No tak nechte mladýho trochu vyhladovět, / oni ho ti dědečkové přejdou / a nebo ho místo sebe postavte ke sporáku, ne ? A kochejte se, jak behá s kuchařkou a šilhá do kastrůlku, jestli je cibulka dost sklovitá !!! Ale bacha , jak se naučí puboši vařit nic v lednici si není jisté, že přežije do druhého dne, nebo alespon do večera!!!! Já takhle naběhla synátorům. Prohlásili, kdo umí číst umí vařit. A tak jsme jim to s radostí pučjila no. umí vyborně testoviny palačinky a podobné rychlovky aby neumřeli hlady, ale nejradeji ze vseho " vaří " kuřecí prsíčka na másle. Zavedli to asi pred dvema lety a musela jsem jim to z velké části zatrhnout, protože drubežářské závody nevlastním a oni byli schopní posvačit jen tak jako chuťovku kilo i více prsiček určené na vydatný obed pro pět lidí . ted jim prsícka upravené po jejih ,milovaném zpusobu povoluji jen ve výjimečných případehc. Sežrali by mě i s chlupama. / Pro ty chlapy, co lkají, že jsou baby zpět a drbou na drůbeží diskuzi - upravená varianta - i s peřím !!! / Helena

Vidím, že společné nám je nejen téma vaření, ale i synátoři.

Neregistrovaný uživatel

1.3.2007 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vidím, že společné nám je nejen téma vaření, ale i synátoři.

Nedá mi, abych se taky nepřipojil, protože se divím, že zkušená kuchařka neví, že se kachna (husa) přikrývá horním plechem. A taky ještě vím, že se může dát do kachny omniovka. Ještě se mi nestalo, že by byla kachna nebo husa tvrdá a to nepeču déle jak 12 let. H.

Neregistrovaný uživatel

2.3.2007 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nedá mi, abych se taky nepřipojil, protože se divím, že zkušená kuchařka neví, že se kachna (husa) přikrývá horním plechem. A taky ještě vím, že se může dát do kachny omniovka. Ještě se mi nestalo, že by byla kachna nebo husa tvrdá a to nepeču déle jak 12 let. H.

Nedivte se. Byly doby kdy každá kuchařská kniha začínala kapitolou MASO a pod tím dlouhé podrobné povídání, jaké maso je z čeho na co se hodí, jak vypadá mladý kus hovězího a jak vypadá stará druběž , jak skladovat a podobné uplně základy. .. to už není. Dnešní kuchařské knihy jsou plné obrázků hotových pokrmu ale základy se jen tak nenajdou. a pokud jste nikdy nebyli u pečení, dá se očekávat, že tyhle problémy mohou nastat. A ne každý tráví své dny u televize, kde jsou prý jsou docela zábavné pořady o vaření..
K té omniovce. Aby druběž dobře držela tvar a dobře se vevnitř propekla, mužete do ní dnem napřed strčit čistou a prázdnou zavařovací sklenici- takovou tu od okurek.menší nebo větší.. to je jedno.. Nemusí být samozřejmě jen firmy OMNION, kachna se spokojí i s jinou značkou sklenice.Helena

Neregistrovaný uživatel

2.3.2007 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nedivte se. Byly doby kdy každá kuchařská kniha začínala kapitolou MASO a pod tím dlouhé podrobné povídání, jaké maso je z čeho na co se hodí, jak vypadá mladý kus hovězího a jak vypadá stará druběž , jak skladovat a podobné uplně základy. .. to už není. Dnešní kuchařské knihy jsou plné obrázků hotových pokrmu ale základy se jen tak nenajdou. a pokud jste nikdy nebyli u pečení, dá se očekávat, že tyhle problémy mohou nastat. A ne každý tráví své dny u televize, kde jsou prý jsou docela zábavné pořady o vaření..
K té omniovce. Aby druběž dobře držela tvar a dobře se vevnitř propekla, mužete do ní dnem napřed strčit čistou a prázdnou zavařovací sklenici- takovou tu od okurek.menší nebo větší.. to je jedno.. Nemusí být samozřejmě jen firmy OMNION, kachna se spokojí i s jinou značkou sklenice.Helena

Ano máte pravdu, může to být i jiná sklenice a že čistá je samozřejmé. Já nečtu kuchařky ani v Tv žádné pořady s vařením nesleduji, ale při řeči se občas ledacos řekne a dozví. A taky si pamatuji ledacos z domu.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2007 13:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nedivte se. Byly doby kdy každá kuchařská kniha začínala kapitolou MASO a pod tím dlouhé podrobné povídání, jaké maso je z čeho na co se hodí, jak vypadá mladý kus hovězího a jak vypadá stará druběž , jak skladovat a podobné uplně základy. .. to už není. Dnešní kuchařské knihy jsou plné obrázků hotových pokrmu ale základy se jen tak nenajdou. a pokud jste nikdy nebyli u pečení, dá se očekávat, že tyhle problémy mohou nastat. A ne každý tráví své dny u televize, kde jsou prý jsou docela zábavné pořady o vaření..
K té omniovce. Aby druběž dobře držela tvar a dobře se vevnitř propekla, mužete do ní dnem napřed strčit čistou a prázdnou zavařovací sklenici- takovou tu od okurek.menší nebo větší.. to je jedno.. Nemusí být samozřejmě jen firmy OMNION, kachna se spokojí i s jinou značkou sklenice.Helena

Co když flaška praskne? Mně se kdysi vysypalo sklo z víka remosky na upečené kuře a mohla jsem to vyhodit
Ze stejného důvodu se silně omezilo používání skla v mlékárenském průmyslu
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

5.3.2007 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Co když flaška praskne? Mně se kdysi vysypalo sklo z víka remosky na upečené kuře a mohla jsem to vyhodit
Ze stejného důvodu se silně omezilo používání skla v mlékárenském průmyslu
Jiřina

Omniovka by to měla vydržet a já to stejně nepoužívám, jen jsem radil, co vím a může se použít. Mně stačí, když dám plech navrch.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2007 00:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Omniovka by to měla vydržet a já to stejně nepoužívám, jen jsem radil, co vím a může se použít. Mně stačí, když dám plech navrch.

ještě kousek vlákna a rozvine se diskuse o nedestruktivní defektoskopii zavařovaček a rady typu hoď do ní plechovej hrnek nebo jí peč na bábovce. Martina

Neregistrovaný uživatel

6.3.2007 08:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ještě kousek vlákna a rozvine se diskuse o nedestruktivní defektoskopii zavařovaček a rady typu hoď do ní plechovej hrnek nebo jí peč na bábovce. Martina

Ať si každej strčí do kačeny, co je mu libo
Ale jedlá nádivka je přece jenom onačejší
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

6.3.2007 11:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ať si každej strčí do kačeny, co je mu libo
Ale jedlá nádivka je přece jenom onačejší
Jiřina

Ano, ta je nejlepší - s jatýrky a s tou šťávičkou.A já i někdy rozporcuji před pečením ,šoupnu ji do rozpálené trouby a pak je kůrka stopro všude.Stojím u plotny celé dopoledne a během chvíle je po všem a ještě nikdy chlapci nenadávali.Před obědem jim otevřu pekáč a dráždím je pečínkou.Renata

Neregistrovaný uživatel

6.3.2007 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, ta je nejlepší - s jatýrky a s tou šťávičkou.A já i někdy rozporcuji před pečením ,šoupnu ji do rozpálené trouby a pak je kůrka stopro všude.Stojím u plotny celé dopoledne a během chvíle je po všem a ještě nikdy chlapci nenadávali.Před obědem jim otevřu pekáč a dráždím je pečínkou.Renata

Je vidět,že vás to vaření vyloženě baví.To já o sobě říct nemůžu.Celý dopoledne se motat kolem sporáku a pak je to během chvíle pryč,halda nádobí a zas nanovo-to mi nepřijde vůbec tvůrčí a zábavný.Já jsem ráda,když je jídlo za chvíli hotový a co nejmíň hrnců.Ale ňamka to musí být taky.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

7.3.2007 08:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je vidět,že vás to vaření vyloženě baví.To já o sobě říct nemůžu.Celý dopoledne se motat kolem sporáku a pak je to během chvíle pryč,halda nádobí a zas nanovo-to mi nepřijde vůbec tvůrčí a zábavný.Já jsem ráda,když je jídlo za chvíli hotový a co nejmíň hrnců.Ale ňamka to musí být taky.ruzicka

Taky radši to "maso" vychovávám, než připravuju na talíř. Pak na talířku už si s ním zacházím docela ráda, jó moct si tak k tomu sporáku opatřit nějakou Renatu...
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

7.3.2007 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky radši to "maso" vychovávám, než připravuju na talíř. Pak na talířku už si s ním zacházím docela ráda, jó moct si tak k tomu sporáku opatřit nějakou Renatu...
Jiřina

Pozor pozor u mě je to pud sebezáchovy a tak si říkám co mě nezabije to mě posílí.
Vemte si ,že např. kačeny mám od vajíček ,lítám k tomu atd však to znáte.Pak to musím zabít ,no a to vaření:tak si stím hraju,aby už to mělo nějaký smysl.
Moc by se mi líbilo,kdybych mohla být celý den venku.Ale hold chlapy chtějí jíst. Renata

Neregistrovaný uživatel

7.3.2007 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.83

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pozor pozor u mě je to pud sebezáchovy a tak si říkám co mě nezabije to mě posílí.
Vemte si ,že např. kačeny mám od vajíček ,lítám k tomu atd však to znáte.Pak to musím zabít ,no a to vaření:tak si stím hraju,aby už to mělo nějaký smysl.
Moc by se mi líbilo,kdybych mohla být celý den venku.Ale hold chlapy chtějí jíst. Renata

souhlasím s tebou. Pečení kačeny neprožívám, peče se sama, ale užívám si grilovaček s rodinou a kamarády. Děláme prsíčka všeho možného ptactva jako ražničí, jako steaky. To si vyhraju s marinádami a naložením, kluci obstarají chlazené nápoje. holky se vytáhnou zeleninou. Raduji se, jak kamarádům chutná, co v obchoďáku nekoupí. Jsou to moc hezké soboty, které nemusím ani poklízet ani krmit, protože to s vervou udělá návštěva. Martina

Neregistrovaný uživatel

7.3.2007 14:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
souhlasím s tebou. Pečení kačeny neprožívám, peče se sama, ale užívám si grilovaček s rodinou a kamarády. Děláme prsíčka všeho možného ptactva jako ražničí, jako steaky. To si vyhraju s marinádami a naložením, kluci obstarají chlazené nápoje. holky se vytáhnou zeleninou. Raduji se, jak kamarádům chutná, co v obchoďáku nekoupí. Jsou to moc hezké soboty, které nemusím ani poklízet ani krmit, protože to s vervou udělá návštěva. Martina

No jo v letě grilujeme stále . Připravím masíčko ,zeleninku,stačí chleba . A to jsme celé dny venku. Oběd proběhne venku u grilu ,letos i doufám na nové terasce.
Dnes je taky u nás tak krásně a já smrdím v práci. Ale už se těším domů,dnes už jsem si myslela ,že se rozhodne koza porodit a zase nic.Renata

Neregistrovaný uživatel

16.3.2007 21:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jo v letě grilujeme stále . Připravím masíčko ,zeleninku,stačí chleba . A to jsme celé dny venku. Oběd proběhne venku u grilu ,letos i doufám na nové terasce.
Dnes je taky u nás tak krásně a já smrdím v práci. Ale už se těším domů,dnes už jsem si myslela ,že se rozhodne koza porodit a zase nic.Renata

Ke konci přidejte panáka rumu a uvidíte jaký to bude masíčko ale to už je docela dost stará věc .Renda

Neregistrovaný uživatel

18.6.2007 23:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.141

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ke konci přidejte panáka rumu a uvidíte jaký to bude masíčko ale to už je docela dost stará věc .Renda

jak můžete jíst nebohá zvířata, c vám běhají po dvorku

Neregistrovaný uživatel

19.6.2007 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jak můžete jíst nebohá zvířata, c vám běhají po dvorku

Zvířata nejsou nebohá, mají u nás na dvoře komfort, se kterým by se v přírodě nesetkala. Nejlepší z nich jdou většinou do chovu, aby druh pokračoval a sílil, slabé a staré kusy se stanou článkem potravního řetězce. Na to je celá příroda zařízená a je marné a hloupé nad tím lomit rukama, či dokonce to chtít měnit.
Jiřina

Přidejte reakci

Přidat smajlík