Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.5.2007 20:49
Neregistrovaný uživatel

Zdravím, všude se tu píše že proti kokcidioze je dobré dávat do piti kupříkladu trochu octa. Kolik to je - trochu ?
Radys

Neregistrovaný uživatel

20.5.2007 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.237

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím, všude se tu píše že proti kokcidioze je dobré dávat do piti kupříkladu trochu octa. Kolik to je - trochu ?
Radys

než se začnou šklebit ... :-)

Neregistrovaný uživatel

20.5.2007 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
než se začnou šklebit ... :-)

Dávám 0,1l na 10l vody.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2007 08:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dávám 0,1l na 10l vody.

Přesně tak dávám ho do každého pití, zhruba 1 polévkovou lžíci na 1 litr, je to výborná věc. Jednou zhruba za měsíc dám i sušený česnek, taky dobrý.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2007 11:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přesně tak dávám ho do každého pití, zhruba 1 polévkovou lžíci na 1 litr, je to výborná věc. Jednou zhruba za měsíc dám i sušený česnek, taky dobrý.

O octu si čtu fakt prvně. Také to vyzkouším. Já dávám Acidomid a je to také účinné. Petra

Neregistrovaný uživatel

21.5.2007 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
O octu si čtu fakt prvně. Také to vyzkouším. Já dávám Acidomid a je to také účinné. Petra

tak ta první odpověď mě teda rozesmála, nicméně u nás exotářů se moc ocet nedoporučuje(problémy při snášení), u drůbeže to snad takový problém nebude. Jde o to, že kokcidie nesnáší kyselé prostředí. Jako provence možná, jako léčba určitě ne.

Neregistrovaný uživatel

22.5.2007 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak ta první odpověď mě teda rozesmála, nicméně u nás exotářů se moc ocet nedoporučuje(problémy při snášení), u drůbeže to snad takový problém nebude. Jde o to, že kokcidie nesnáší kyselé prostředí. Jako provence možná, jako léčba určitě ne.

Můžete prosím upřesnit, jaké problémy ve snášení? Zadržená vejce, špatné skořápky, nebo co tedy? A použitý ocet je jakého druhu - obyčejný, tedy kvasný lihový? Zajímá mě to proto, že u jablečného nebo vinného octa se uvádí řada léčivých účinků, které kvasný lihový ocet nemá. A jestli by tedy nebylo lépe používat ty ovocné octy.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

22.5.2007 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.160

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžete prosím upřesnit, jaké problémy ve snášení? Zadržená vejce, špatné skořápky, nebo co tedy? A použitý ocet je jakého druhu - obyčejný, tedy kvasný lihový? Zajímá mě to proto, že u jablečného nebo vinného octa se uvádí řada léčivých účinků, které kvasný lihový ocet nemá. A jestli by tedy nebylo lépe používat ty ovocné octy.
Jiřina

je v tom čistě chemie--- kyselina rozpouští vápník. Viz stará ikdyž ne tak dávná reklama na zubní pastu Blendamed.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2007 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.12

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
je v tom čistě chemie--- kyselina rozpouští vápník. Viz stará ikdyž ne tak dávná reklama na zubní pastu Blendamed.

Kyselina octová ale podléhá metabolismu.Spíše jde o celkové překyselní organismu.A to lze upravit krmením.Rozdíl mezi těmi jablečnými a ovocnými a tou z lihu(viz v obchodě s potravinami) je možná v příměsi stopových látek a vůni.Chemicky jsou stejné.
Kromě kokcidií omezují i salmonelu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík