Neregistrovaný uživatel

Zdravím, můžete mi prosím sdělit v kolika týdnech je dobré porážet pižmovky ?
Od rodičů jsem slyšel že se to musí uhlídat, že prý pak nějak podrůstaj a nejdou oškubat.
Radys
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, můžete mi prosím sdělit v kolika týdnech je dobré porážet pižmovky ?
Od rodičů jsem slyšel že se to musí uhlídat, že prý pak nějak podrůstaj a nejdou oškubat.
Radys
Já tohle taky nevím,kachny mám první rok. Krásně mně vyčistily potok, jsou to pracanti, ale známý mi říkal, že je mám už zavřít na dvorek a krmit a krmit .... abych z nich něco měla. Prý na vodě schudnou. To já asi nedokáži. Kačena a potok k sobě patří. Ale jak poznám, že nadešla jejich chvíle - to taky nevím. Když se vytrhne brk z křídla a nebude krvavý, tak se mají zabíjet asi normální kačky. Ale platí to i pižnovek ?? Prosím, prosím, odpovězte nám někdo. Díky Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.170
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já tohle taky nevím,kachny mám první rok. Krásně mně vyčistily potok, jsou to pracanti, ale známý mi říkal, že je mám už zavřít na dvorek a krmit a krmit .... abych z nich něco měla. Prý na vodě schudnou. To já asi nedokáži. Kačena a potok k sobě patří. Ale jak poznám, že nadešla jejich chvíle - to taky nevím. Když se vytrhne brk z křídla a nebude krvavý, tak se mají zabíjet asi normální kačky. Ale platí to i pižnovek ?? Prosím, prosím, odpovězte nám někdo. Díky Ludmila
Takže kačeny je dobré porazit při živé hmotnosti 2kg(pak už je to škoda krmení) a kačery kolem 3-4 měsíců tehdy dosahují hmotnosti kolem 3,5-4,5kg živé hmotnosti a jejich maso je málo tučné.U pižmovek je velmi vhodná pastva, dá se tím ušetřit až 50 procent potravy ,akorát déle trvá krmení do požadované hmotnosti . Já také vytrhnu peří, ale na bříšku a brk nesmí být krvavý .Pak je to opravdu záběr při škubání a vytahování ostinek.Pak už je lépe čekat až se dopeří a porážet později.Tak hodně zdaru.Rom.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže kačeny je dobré porazit při živé hmotnosti 2kg(pak už je to škoda krmení) a kačery kolem 3-4 měsíců tehdy dosahují hmotnosti kolem 3,5-4,5kg živé hmotnosti a jejich maso je málo tučné.U pižmovek je velmi vhodná pastva, dá se tím ušetřit až 50 procent potravy ,akorát déle trvá krmení do požadované hmotnosti . Já také vytrhnu peří, ale na bříšku a brk nesmí být krvavý .Pak je to opravdu záběr při škubání a vytahování ostinek.Pak už je lépe čekat až se dopeří a porážet později.Tak hodně zdaru.Rom.
Děkujeme za odpověď. Už mám z toho hrůzu dopředu, že netrefím ten správný čas. Jednou jsem dostala (jako úplatek) kačenu, že si jí mám lehce dočistit. 4hodiny jsem vytahovala pinzetou ty malý podrostlý brčka. Nevím jak se to správně nazývá. Nemáte někdo nějaký fígl na škubání a dočišťování kačen zabitých v nesprávný čas ???? před XXX lety jsem něco slyšela o kalafuně a že to peří pak jde samo. Ale nevím tomu hlavy ani paty jak by se to mohlo použít. A nebo prý někdo nechá kačenu zahřát nebo rozpéci a pak dočištuje. Není to blbost ??? Ludmila
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže kačeny je dobré porazit při živé hmotnosti 2kg(pak už je to škoda krmení) a kačery kolem 3-4 měsíců tehdy dosahují hmotnosti kolem 3,5-4,5kg živé hmotnosti a jejich maso je málo tučné.U pižmovek je velmi vhodná pastva, dá se tím ušetřit až 50 procent potravy ,akorát déle trvá krmení do požadované hmotnosti . Já také vytrhnu peří, ale na bříšku a brk nesmí být krvavý .Pak je to opravdu záběr při škubání a vytahování ostinek.Pak už je lépe čekat až se dopeří a porážet později.Tak hodně zdaru.Rom.
Ty 3-4 měsíce mám brát i pro kačeny nebo je radši vážit ?
Radys