Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.67.130
a je tu dalsi z mych mnoha dotazu... az privezu kuricky, ktere jeste nebudou natolik dospele, aby mohly snaset, mohou presto jist skorapky?
mam pripraveny grit s muselmi, normalni grit a zitra snad konecne i pisek... ale nevim jak s temi skorapkami...
dekuju moc za odpovedi
Dani
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.168
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a je tu dalsi z mych mnoha dotazu... az privezu kuricky, ktere jeste nebudou natolik dospele, aby mohly snaset, mohou presto jist skorapky?
mam pripraveny grit s muselmi, normalni grit a zitra snad konecne i pisek... ale nevim jak s temi skorapkami...
dekuju moc za odpovedi
Dani
Ano mohou, ale sušené a drcené. H.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.67.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano mohou, ale sušené a drcené. H.
Já je ještě melu na starém kávovém mlýnku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.67.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já je ještě melu na starém kávovém mlýnku.
susene???no ja to vzdycky umyju, jeste "cerstve" rozmackam v ruce a pak to davam, teda davala pipkam co mela babicka... takze tenhle postup je dobry?
Dani
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
susene???no ja to vzdycky umyju, jeste "cerstve" rozmackam v ruce a pak to davam, teda davala pipkam co mela babicka... takze tenhle postup je dobry?
Dani
Je lepší to sušit. Když se dávají čerstvé skořápky ještě se zbytky bílku mohou se naučit slepice žrát vejce! No ale když píšete že to myjete tak to asi nehrozí..No ale všeobecně platí že se suší. Je také dobré zkrmovat pouze vlastní skořápky aby jste si nepřithla nemoce z cizích skořápek. Pokud už krmíte cizí skořápky je lepší přelít je vařící vodou nebo někdo je dává na plech do trouby/třeba hned po tom co dopečete buchtu a trouba je jěště horká!/
Honza mčf
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.67.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je lepší to sušit. Když se dávají čerstvé skořápky ještě se zbytky bílku mohou se naučit slepice žrát vejce! No ale když píšete že to myjete tak to asi nehrozí..No ale všeobecně platí že se suší. Je také dobré zkrmovat pouze vlastní skořápky aby jste si nepřithla nemoce z cizích skořápek. Pokud už krmíte cizí skořápky je lepší přelít je vařící vodou nebo někdo je dává na plech do trouby/třeba hned po tom co dopečete buchtu a trouba je jěště horká!/
Honza mčf
aha tak dekuji za vylepseni, skorapky o kterych ted mluvim jsou z kupovanych vajec, ale pak budu davat jen ty vlastni, takze je preliju horkou vodou a pak jeste dam do trouby:-)
(skorapky myju, stejne jako sestra proto, aby to pri pripadnem delsim skladovani nez je dve hodiny nezacalao smrdet)
tak dekuju moc za radu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
aha tak dekuji za vylepseni, skorapky o kterych ted mluvim jsou z kupovanych vajec, ale pak budu davat jen ty vlastni, takze je preliju horkou vodou a pak jeste dam do trouby:-)
(skorapky myju, stejne jako sestra proto, aby to pri pripadnem delsim skladovani nez je dve hodiny nezacalao smrdet)
tak dekuju moc za radu
čerstvé spařte a rozmačkejte. Ozobávání čerstvého bílku může dovést k požírání vajec a to je pak celkem problém. Martina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.5.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
čerstvé spařte a rozmačkejte. Ozobávání čerstvého bílku může dovést k požírání vajec a to je pak celkem problém. Martina
¨tak jo bude se ridit radami "vyšší moci"
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.174.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
čerstvé spařte a rozmačkejte. Ozobávání čerstvého bílku může dovést k požírání vajec a to je pak celkem problém. Martina
Tak já skořápky "přejedu " v mikrovlnce a super.Sterilizují se,doschnou atd. Nikdy žádný problém ani s pojídáním vajec.