Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.152
Začala mi snášet (letos podruhé) landenská husa. Samozřejmě ji nechci nechat sedět, ale vajíček je mi líto. Dají se nějak využít v domácnosti (kromě toho, že se je s těžkým srdcem chystám vařit krůťatům)? Andrea
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Začala mi snášet (letos podruhé) landenská husa. Samozřejmě ji nechci nechat sedět, ale vajíček je mi líto. Dají se nějak využít v domácnosti (kromě toho, že se je s těžkým srdcem chystám vařit krůťatům)? Andrea
Husí vejce můžete použít stejně jako slepičí, doporučuje se raději je tepelně upravit - do těsta nebo do nudlí jsou ideální.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Husí vejce můžete použít stejně jako slepičí, doporučuje se raději je tepelně upravit - do těsta nebo do nudlí jsou ideální.
Jiřina
Jasně na pečení a do nudlí jsou skvělí! Také do sekané a karbošů no všude kde je dostatečná tepelná uprava! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně na pečení a do nudlí jsou skvělí! Také do sekané a karbošů no všude kde je dostatečná tepelná uprava! Honza mčf
Ták mojí rádcové. Teď jste si naběhli . Když znáte odpověď na husy, tak mám podobný dotaz (jest-li prosím můžu). Někde jsem zde četla, že od kačen pižmovek jsou vejce v kuchyni neupotřebitelná, tak už měsíc vytrvale vařím kachni vejce drůbeži. Né, že bych měla hlad a nutně je potřebovala v kuchyni, ale zdá se mi to lépe využité. Připadá mi , že husí či kachní vejce jsou zhruba stejná, všude je bílek a žloutek, tak proč se kachní vejce nepoužívají v kuchyni ? A nebo jsem to poletla? Díky Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ták mojí rádcové. Teď jste si naběhli . Když znáte odpověď na husy, tak mám podobný dotaz (jest-li prosím můžu). Někde jsem zde četla, že od kačen pižmovek jsou vejce v kuchyni neupotřebitelná, tak už měsíc vytrvale vařím kachni vejce drůbeži. Né, že bych měla hlad a nutně je potřebovala v kuchyni, ale zdá se mi to lépe využité. Připadá mi , že husí či kachní vejce jsou zhruba stejná, všude je bílek a žloutek, tak proč se kachní vejce nepoužívají v kuchyni ? A nebo jsem to poletla? Díky Ludmila
Protože jsou největším rizikem pro nákazu salmonelou. I kuchařky z 18. století uváděly u kachních vajec dobu varu nad 15 minut a doporučovaly je jen do těst.
Mimochodem, kamarád Burjat byl udiven, že máme husí vejce jen jako násadová. Oni je prý v tajze sbírají a pijí i syrová. Tak nevím.
Jedovinka Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože jsou největším rizikem pro nákazu salmonelou. I kuchařky z 18. století uváděly u kachních vajec dobu varu nad 15 minut a doporučovaly je jen do těst.
Mimochodem, kamarád Burjat byl udiven, že máme husí vejce jen jako násadová. Oni je prý v tajze sbírají a pijí i syrová. Tak nevím.
Jedovinka Martina
Děkuji všem za odpovědi, jsem ráda, že husí vejce mohu zužitkovat. Kachní vejce od pižmovek používám docela běžně do těsta, tak jsem teď po dotazu paní Ludmily trochu ztuhla, že se pokouším, byť nevědomky, o likvidaci vlastní rodiny. Uf! Andrea
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, jsem ráda, že husí vejce mohu zužitkovat. Kachní vejce od pižmovek používám docela běžně do těsta, tak jsem teď po dotazu paní Ludmily trochu ztuhla, že se pokouším, byť nevědomky, o likvidaci vlastní rodiny. Uf! Andrea
Ale no tak, no tak... Salmonela se spolehlivě zlikviduje už 70 stupni Celsia a to v koláčích i v nudlích dosáhnete jako nic a určitě víc a určitě dýl. A ne každé vejce je nakažené, je jen zvýšená možnost. U kachen se salmonela objevuje častěji, než u hrabavé a taky ty kačeny máte před očima, tak vidíte, jestli je v pořádku nebo podezřelá
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože jsou největším rizikem pro nákazu salmonelou. I kuchařky z 18. století uváděly u kachních vajec dobu varu nad 15 minut a doporučovaly je jen do těst.
Mimochodem, kamarád Burjat byl udiven, že máme husí vejce jen jako násadová. Oni je prý v tajze sbírají a pijí i syrová. Tak nevím.
Jedovinka Martina
Tajga je hluboká, široká, prostě velká a to co z člověka při salmonele vyjde se v tajze stratí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tajga je hluboká, široká, prostě velká a to co z člověka při salmonele vyjde se v tajze stratí.
Teď jsem si přečetl co jsem napsal a málem jsem se z toho pos.....
"stratí" je fakt hrubka na posr. má tam samozřejmě být "ztratí". Celý příspěvek měl být na odlehčení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, jsem ráda, že husí vejce mohu zužitkovat. Kachní vejce od pižmovek používám docela běžně do těsta, tak jsem teď po dotazu paní Ludmily trochu ztuhla, že se pokouším, byť nevědomky, o likvidaci vlastní rodiny. Uf! Andrea
Kdybyste nevěděla kam s prázdnými vyfouknutými skořápkami od husích,případně kachních vajíček ,ráda si je od vás budu odebírat.nemohu je totiž nikde sehnat a moc bych je chtěla vyzkoušet na velikonoční zdobení krasliček.