Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.51.72
Dá se upéct dvouletá husa ,aby byla měkká?Napište i receptík. Díky
Třeba nebudu jediná ,která musí snížit stavy a není si jistá výsledkem. Renata
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dá se upéct dvouletá husa ,aby byla měkká?Napište i receptík. Díky
Třeba nebudu jediná ,která musí snížit stavy a není si jistá výsledkem. Renata
Pokusila bych se z ní ještě za syrova dostat co nejvíc sádla a pak naložit do láku jako zvěřinu, nebo pokud trváš na klasice se zelím, tak napřed hoooooodně pomalu rozdusit v troubě jen osolenou a pak až nakonec chvíli přitopit, aby se udělala křupavá kůrka na kůži, ale maso se nevysušilo. Dvouletá husa ještě není taková hrůza.
Martina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.54.237
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokusila bych se z ní ještě za syrova dostat co nejvíc sádla a pak naložit do láku jako zvěřinu, nebo pokud trváš na klasice se zelím, tak napřed hoooooodně pomalu rozdusit v troubě jen osolenou a pak až nakonec chvíli přitopit, aby se udělala křupavá kůrka na kůži, ale maso se nevysušilo. Dvouletá husa ještě není taková hrůza.
Martina
Můžete zkusit i koření křehké maso, zkoušel jsem na dvouletou svini a byla jak selátko ![]()
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.67.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžete zkusit i koření křehké maso, zkoušel jsem na dvouletou svini a byla jak selátko ![]()
Někdo tu před časem psál když byla položena tato otázka, že toto téma patří do receptů a né tady a teď.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.56.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Někdo tu před časem psál když byla položena tato otázka, že toto téma patří do receptů a né tady a teď.
Možná si poklepete na čelo ale jeto vyzkoušené! Naložte husu jako obyčejné maso na uzení.Jen na kratší dobu asi jen 2 dny. Pak vyudit pěkně do zlatova. A pak klasicky upéct.Budete překvapená jaka to je dobrota! Lak na uzení vám neporadím ten dělala vždy babička a ta už není bohužel mezi námy! A tak se v naší udírně už neudilo pěkně dlouho! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dá se upéct dvouletá husa ,aby byla měkká?Napište i receptík. Díky
Třeba nebudu jediná ,která musí snížit stavy a není si jistá výsledkem. Renata
V prastaré hospodyňské knížce po babičce byla uvedena rada, že stará drůbež se má před úpravou pocukrovat, že houževnatá kůže takto zjemní a změkne. Dále tam bylo napsáno, že zabitá drůbež se má nechat odležet v chladnu, husa až šest dní. Tyto rady bych zkombinovala, během "odlehávání" bych na nějaký ten den nacukrovala, posléze krátce opláchla a nasolila ( husa i mladá prý se má nasolit na 24 hodin, nebo aspoň na noc ) a pak pekla. Koření už podle vašeho vkusu. Já osobně si neumím husu jinak než pokmínovanou a se zelím a šiškou představit
Jiřina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V prastaré hospodyňské knížce po babičce byla uvedena rada, že stará drůbež se má před úpravou pocukrovat, že houževnatá kůže takto zjemní a změkne. Dále tam bylo napsáno, že zabitá drůbež se má nechat odležet v chladnu, husa až šest dní. Tyto rady bych zkombinovala, během "odlehávání" bych na nějaký ten den nacukrovala, posléze krátce opláchla a nasolila ( husa i mladá prý se má nasolit na 24 hodin, nebo aspoň na noc ) a pak pekla. Koření už podle vašeho vkusu. Já osobně si neumím husu jinak než pokmínovanou a se zelím a šiškou představit
Jiřina
Děkuji vám za rady. Přijela mi návštěva a moc mi záleželo ,aby se povedla.Husa byla ucházející,ale příště použiji vaše rady a dám vědět jak se povedla. Renata
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.51.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji vám za rady. Přijela mi návštěva a moc mi záleželo ,aby se povedla.Husa byla ucházející,ale příště použiji vaše rady a dám vědět jak se povedla. Renata
Ještě jsem slyšela ,že se může přidat jablko,ale nevím jak to chutná ,aby nebyla nasládlá ,to by mi manžel dal. Nemá někdo zkušenost? Jinak já ji taky peču jenom na klasiku . Renata
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě jsem slyšela ,že se může přidat jablko,ale nevím jak to chutná ,aby nebyla nasládlá ,to by mi manžel dal. Nemá někdo zkušenost? Jinak já ji taky peču jenom na klasiku . Renata
Já jsem pekla s jabkama kačenu. Sladká nebyla, ale nějak mě osobně tato úprava neoslovila, raději mám klasickou nádivku. Ale zkoušela jsem to proto, že si to moc pochvalovali
Jiřina
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.2.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Někdo tu před časem psál když byla položena tato otázka, že toto téma patří do receptů a né tady a teď.
Chutná Ti tráva?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem pekla s jabkama kačenu. Sladká nebyla, ale nějak mě osobně tato úprava neoslovila, raději mám klasickou nádivku. Ale zkoušela jsem to proto, že si to moc pochvalovali
Jiřina
S jablkama dělám i kačenu, ale musí to být mladý a ještě nezasádelnatělý kus, Nakyslejší jablka zbavím jádřince, nacpu do břišní dutiny, zašiju a normálně peču, ptáka před pečením jen osolím (i ve vnitř), naporcuji, dodělám kůrku, když je třeba. Jako příloha je vhodná rýže, br. kaše, osobně upřednostňuji pohanku.
Jen tak na okraj. klasika se zelím a knedlíkem je stejně nepřekonatelná.
Martina
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
jakým způsobem by jste využili osmiletou vyřazenou husu?
Děkuji a zdravím, ML.
Neděláme paštiku podle receptu. Udělal bych ji, jako zabijackovou. Jen bych dal jiné koření.
Husu možná rozporcovat a trochu povařit ve vodě a pak dát klasicky upéct. Sádlo z husy vyškvařit. K huse dát upéct bůček.
Játra syrová. Použil bych asi drůbeží. Mělo by to být cca 50/50 maso játra.
Všechno umelu na masovém mlýnku s jemnou šajbou. Jde použít i kutr.
Dochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše promíchat se sádlem i s vypekem z masa (taky prohnat mlynkem a bacha na kosti). Měl bych v záloze i vepřové sádlo, protože paštika toho snese fakt hodně. Do této paštiky bych přidal i sekané mandle, do zabijackove je nedáváme.
Plníme do čistých sklenic, zavřeme a sterilujeme 2 hodiny na 90 stupňů.
Dáváme jenom 1/2 skleničky, protože paštika v zavařovacim hrnci nabyde, tak aby to nevyrazilo víčko a nevyteklo.
Paštiky u nas vedou. Děláme i zvěřinovou z horších kousků masa.
Dobrou chuť.