Stará husa - využití

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.10.2007 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Dá se upéct dvouletá husa ,aby byla měkká?Napište i receptík. Díky
Třeba nebudu jediná ,která musí snížit stavy a není si jistá výsledkem. Renata

Neregistrovaný uživatel

17.10.2007 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dá se upéct dvouletá husa ,aby byla měkká?Napište i receptík. Díky
Třeba nebudu jediná ,která musí snížit stavy a není si jistá výsledkem. Renata

Pokusila bych se z ní ještě za syrova dostat co nejvíc sádla a pak naložit do láku jako zvěřinu, nebo pokud trváš na klasice se zelím, tak napřed hoooooodně pomalu rozdusit v troubě jen osolenou a pak až nakonec chvíli přitopit, aby se udělala křupavá kůrka na kůži, ale maso se nevysušilo. Dvouletá husa ještě není taková hrůza.
Martina

Neregistrovaný uživatel

17.10.2007 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.237

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokusila bych se z ní ještě za syrova dostat co nejvíc sádla a pak naložit do láku jako zvěřinu, nebo pokud trváš na klasice se zelím, tak napřed hoooooodně pomalu rozdusit v troubě jen osolenou a pak až nakonec chvíli přitopit, aby se udělala křupavá kůrka na kůži, ale maso se nevysušilo. Dvouletá husa ještě není taková hrůza.
Martina

Můžete zkusit i koření křehké maso, zkoušel jsem na dvouletou svini a byla jak selátko

Neregistrovaný uživatel

17.10.2007 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.194

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžete zkusit i koření křehké maso, zkoušel jsem na dvouletou svini a byla jak selátko

Někdo tu před časem psál když byla položena tato otázka, že toto téma patří do receptů a né tady a teď.

Neregistrovaný uživatel

18.10.2007 07:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Někdo tu před časem psál když byla položena tato otázka, že toto téma patří do receptů a né tady a teď.

Možná si poklepete na čelo ale jeto vyzkoušené! Naložte husu jako obyčejné maso na uzení.Jen na kratší dobu asi jen 2 dny. Pak vyudit pěkně do zlatova. A pak klasicky upéct.Budete překvapená jaka to je dobrota! Lak na uzení vám neporadím ten dělala vždy babička a ta už není bohužel mezi námy! A tak se v naší udírně už neudilo pěkně dlouho! Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

18.10.2007 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dá se upéct dvouletá husa ,aby byla měkká?Napište i receptík. Díky
Třeba nebudu jediná ,která musí snížit stavy a není si jistá výsledkem. Renata

V prastaré hospodyňské knížce po babičce byla uvedena rada, že stará drůbež se má před úpravou pocukrovat, že houževnatá kůže takto zjemní a změkne. Dále tam bylo napsáno, že zabitá drůbež se má nechat odležet v chladnu, husa až šest dní. Tyto rady bych zkombinovala, během "odlehávání" bych na nějaký ten den nacukrovala, posléze krátce opláchla a nasolila ( husa i mladá prý se má nasolit na 24 hodin, nebo aspoň na noc ) a pak pekla. Koření už podle vašeho vkusu. Já osobně si neumím husu jinak než pokmínovanou a se zelím a šiškou představit
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

19.10.2007 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V prastaré hospodyňské knížce po babičce byla uvedena rada, že stará drůbež se má před úpravou pocukrovat, že houževnatá kůže takto zjemní a změkne. Dále tam bylo napsáno, že zabitá drůbež se má nechat odležet v chladnu, husa až šest dní. Tyto rady bych zkombinovala, během "odlehávání" bych na nějaký ten den nacukrovala, posléze krátce opláchla a nasolila ( husa i mladá prý se má nasolit na 24 hodin, nebo aspoň na noc ) a pak pekla. Koření už podle vašeho vkusu. Já osobně si neumím husu jinak než pokmínovanou a se zelím a šiškou představit
Jiřina

Děkuji vám za rady. Přijela mi návštěva a moc mi záleželo ,aby se povedla.Husa byla ucházející,ale příště použiji vaše rady a dám vědět jak se povedla. Renata

Neregistrovaný uživatel

19.10.2007 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji vám za rady. Přijela mi návštěva a moc mi záleželo ,aby se povedla.Husa byla ucházející,ale příště použiji vaše rady a dám vědět jak se povedla. Renata

Ještě jsem slyšela ,že se může přidat jablko,ale nevím jak to chutná ,aby nebyla nasládlá ,to by mi manžel dal. Nemá někdo zkušenost? Jinak já ji taky peču jenom na klasiku . Renata

Neregistrovaný uživatel

20.10.2007 08:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě jsem slyšela ,že se může přidat jablko,ale nevím jak to chutná ,aby nebyla nasládlá ,to by mi manžel dal. Nemá někdo zkušenost? Jinak já ji taky peču jenom na klasiku . Renata

Já jsem pekla s jabkama kačenu. Sladká nebyla, ale nějak mě osobně tato úprava neoslovila, raději mám klasickou nádivku. Ale zkoušela jsem to proto, že si to moc pochvalovali
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

20.10.2007 10:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Někdo tu před časem psál když byla položena tato otázka, že toto téma patří do receptů a né tady a teď.

Chutná Ti tráva?

Neregistrovaný uživatel

21.10.2007 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem pekla s jabkama kačenu. Sladká nebyla, ale nějak mě osobně tato úprava neoslovila, raději mám klasickou nádivku. Ale zkoušela jsem to proto, že si to moc pochvalovali
Jiřina

S jablkama dělám i kačenu, ale musí to být mladý a ještě nezasádelnatělý kus, Nakyslejší jablka zbavím jádřince, nacpu do břišní dutiny, zašiju a normálně peču, ptáka před pečením jen osolím (i ve vnitř), naporcuji, dodělám kůrku, když je třeba. Jako příloha je vhodná rýže, br. kaše, osobně upřednostňuji pohanku.
Jen tak na okraj. klasika se zelím a knedlíkem je stejně nepřekonatelná.
Martina

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2022 06:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
jakým způsobem by jste využili osmiletou vyřazenou husu?
Děkuji a zdravím, ML.

4.1.2022 11:17
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
jakým způsobem by jste využili osmiletou vyřazenou husu?
Děkuji a zdravím, ML.

Uvařit, obrat maso a pomlít.. přikoupit vepřové plecko,pomlít a smíchat,ochutit a upéct jako sekanou nebo karbanátky..
Dělám takto i staré králíky🙂

4.1.2022 12:39
1978milan

XXX.XXX.123.120

Já bych přidal bůček a játra , upekl a udělal paštiku.

4.1.2022 15:21
ančovička1

XXX.XXX.220.111

1978milan napsal(a):
Já bych přidal bůček a játra , upekl a udělal paštiku.

Ó,to je výborný nápad 👍😀..jestli to máte vyzkoušené, napište recept..😊

4.1.2022 16:39
1978milan

XXX.XXX.123.120

Neděláme paštiku podle receptu. Udělal bych ji, jako zabijackovou. Jen bych dal jiné koření.
Husu možná rozporcovat a trochu povařit ve vodě a pak dát klasicky upéct. Sádlo z husy vyškvařit. K huse dát upéct bůček.
Játra syrová. Použil bych asi drůbeží. Mělo by to být cca 50/50 maso játra.
Všechno umelu na masovém mlýnku s jemnou šajbou. Jde použít i kutr.
Dochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše promíchat se sádlem i s vypekem z masa (taky prohnat mlynkem a bacha na kosti). Měl bych v záloze i vepřové sádlo, protože paštika toho snese fakt hodně. Do této paštiky bych přidal i sekané mandle, do zabijackove je nedáváme.
Plníme do čistých sklenic, zavřeme a sterilujeme 2 hodiny na 90 stupňů.
Dáváme jenom 1/2 skleničky, protože paštika v zavařovacim hrnci nabyde, tak aby to nevyrazilo víčko a nevyteklo.
Paštiky u nas vedou. Děláme i zvěřinovou z horších kousků masa.
Dobrou chuť.

4.1.2022 17:56
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Děkuji za podrobnou odpověď a lákavý recept!😊.. mám tam jednu husu, nejmíň 10ti letou😂😂😂

4.1.2022 18:06
1978milan

XXX.XXX.123.120

ančovička1 napsal(a):
Děkuji za podrobnou odpověď a lákavý recept!😊.. mám tam jednu husu, nejmíň 10ti letou😂😂😂

Tak to možná bude chtít i papiňák

4.1.2022 18:12
ančovička1

XXX.XXX.220.111

1978milan napsal(a):
Tak to možná bude chtít i papiňák

🤣🤣🤣🤣🤣to asi jo!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík