Kuchání a čištění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.11.2007 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Tak jsem se konečně dostala k tomu,abych vybila své husí stádo.Jsou dobře vyzrálé,takže práce jde jako po másle,ale nejvíc mi s...e čištění žaludků.Nevíte fígl,jak snadno sundat tu tvrdou šlupku ze žadudku?snažím se to sloupnout nožem,ale moc to nejde.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

7.11.2007 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem se konečně dostala k tomu,abych vybila své husí stádo.Jsou dobře vyzrálé,takže práce jde jako po másle,ale nejvíc mi s...e čištění žaludků.Nevíte fígl,jak snadno sundat tu tvrdou šlupku ze žadudku?snažím se to sloupnout nožem,ale moc to nejde.ruzicka

nožem a dělat a dělat a dělat mě to čeká s 9ti kousky v sobotu s pozdravem SMETY

Neregistrovaný uživatel

7.11.2007 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nožem a dělat a dělat a dělat mě to čeká s 9ti kousky v sobotu s pozdravem SMETY

když nedáte od odpoledne před popravou husám najíst, tak pak jde čištění lépe. Ostrým nožem rozřízněte žaludek od toho tlustého žláznatého vstupu do svalnatého žaludku k tomu tenkému vývodu dál do střeva, Žaludek otočte sliznicí ven a od žláznatého žaludku by se měla žaludeční sliznice celkem dobře odlupovat. Zbytek pod tekoucí vodou oškrabat. Hladová husa před zabitím má ještě jednu výhodu - nepos ere vás a dobře se stahuje střevní sádlo.
Přeji ať je neradostná část chovatelského roku rychle za vámi a zbytek rodiny ať má mastné pusy a mručí blahem, protože pro ně paradoxně nastala radostná část chovatelského roku.
Martina

Neregistrovaný uživatel

7.11.2007 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
když nedáte od odpoledne před popravou husám najíst, tak pak jde čištění lépe. Ostrým nožem rozřízněte žaludek od toho tlustého žláznatého vstupu do svalnatého žaludku k tomu tenkému vývodu dál do střeva, Žaludek otočte sliznicí ven a od žláznatého žaludku by se měla žaludeční sliznice celkem dobře odlupovat. Zbytek pod tekoucí vodou oškrabat. Hladová husa před zabitím má ještě jednu výhodu - nepos ere vás a dobře se stahuje střevní sádlo.
Přeji ať je neradostná část chovatelského roku rychle za vámi a zbytek rodiny ať má mastné pusy a mručí blahem, protože pro ně paradoxně nastala radostná část chovatelského roku.
Martina

No jo,to dělám.Já jsem si myslela,jestli už někdo nevymyslel něco zázračnýho.Vzhledem k tomu,že mi jich chybí jen 6,tak už to přežiju.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

7.11.2007 22:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jo,to dělám.Já jsem si myslela,jestli už někdo nevymyslel něco zázračnýho.Vzhledem k tomu,že mi jich chybí jen 6,tak už to přežiju.ruzicka

Je to ale na tom dvoře nějak posmutnělý,když tam ty husy nehulákají.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

8.11.2007 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.182

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jo,to dělám.Já jsem si myslela,jestli už někdo nevymyslel něco zázračnýho.Vzhledem k tomu,že mi jich chybí jen 6,tak už to přežiju.ruzicka

se zázrakem sem

Neregistrovaný uživatel

8.11.2007 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jo,to dělám.Já jsem si myslela,jestli už někdo nevymyslel něco zázračnýho.Vzhledem k tomu,že mi jich chybí jen 6,tak už to přežiju.ruzicka

Taky to dělám nožem - tak dlouho, dokud se mi nezdá, že už by to stačilo . Ale mám pocit, že právě tady někdo kdysi před časem radil, že se má ten žaludek taky opařit - jako se paří drůbež před škubáním. Nevím, nestihla jsem vyzkoušet.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

8.11.2007 16:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.253

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky to dělám nožem - tak dlouho, dokud se mi nezdá, že už by to stačilo . Ale mám pocit, že právě tady někdo kdysi před časem radil, že se má ten žaludek taky opařit - jako se paří drůbež před škubáním. Nevím, nestihla jsem vyzkoušet.
Jiřina

Každým rokem doma zabíjíme prům. 40 ks. Vykuchat je to super sranda, ale nejlepší na ten žaludek je polít horkou vodou, podle mých zkušeností. Petr

Neregistrovaný uživatel

8.11.2007 18:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Každým rokem doma zabíjíme prům. 40 ks. Vykuchat je to super sranda, ale nejlepší na ten žaludek je polít horkou vodou, podle mých zkušeností. Petr

Vyzkoušela jsem radu od Jiřinky a hurá!!!!!funguje.Jen si teď nadávám,že jsem nenapsala dřív,mohla jsem si ušetřit nervy a rozříznutý palec.Žaludek jsem rozřízla a ponořila na chvilku do vařící vody a zázrak se konal.Loupání šlo krásně lehce.Vyzkoušela jsem na posledních 4kusech a všechny šly lépe.Takže Jiřinko,zasloužíš medaily nebo nějaký řád za zásluhy,budu muset napsat Klausovi,ať jednou přijde na tu pravou hruďruzicka

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 08:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vyzkoušela jsem radu od Jiřinky a hurá!!!!!funguje.Jen si teď nadávám,že jsem nenapsala dřív,mohla jsem si ušetřit nervy a rozříznutý palec.Žaludek jsem rozřízla a ponořila na chvilku do vařící vody a zázrak se konal.Loupání šlo krásně lehce.Vyzkoušela jsem na posledních 4kusech a všechny šly lépe.Takže Jiřinko,zasloužíš medaily nebo nějaký řád za zásluhy,budu muset napsat Klausovi,ať jednou přijde na tu pravou hruďruzicka

Kuuuurník, už si ometám prsa na ten metál
Anonym, od kterého jsem tu radu pochytla, má smůlu, konečně se jednou taky vyplatí svůj názor podepsat
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 10:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kuuuurník, už si ometám prsa na ten metál
Anonym, od kterého jsem tu radu pochytla, má smůlu, konečně se jednou taky vyplatí svůj názor podepsat
Jiřina

No to vás tedy obdivuji 9 hus najednou . Mě z toho škubáví tak bolí prsty. Renata

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 12:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No to vás tedy obdivuji 9 hus najednou . Mě z toho škubáví tak bolí prsty. Renata

Ikdyž si je dobře opaříte?Já je normálně pařím v horké vodě jako u slepic,protože u nás není o peří zájem.Hlavně musí být voda skutečně vařící.Já je dělám v 40ti litrovém pařáku,kde neustále topím,aby byla voda vařící,máčím déle než slepici,musí se to tam násilím ponořovat,husa má tendenci vyplavat,pak vyzkouším pár pírek na bříše,jestli už to jde dobře.(Když se naopak přepaří,tak se trhá kůže,když se napaří málo nebo v málo horké vodě,tak je škubání trápení).Pak si jí pověsím za nohy na šikmou desku(staré dveře) a už jedu,peří hážu do pytle pod ní.Zvládám jednu husu za půl hodiny i s vykucháním. Moje máma je nažehlovala přes mokrý hadr žehličkou a to šlo pak taky dobře,ale určitě ne tak rychle,zas měla peří.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ikdyž si je dobře opaříte?Já je normálně pařím v horké vodě jako u slepic,protože u nás není o peří zájem.Hlavně musí být voda skutečně vařící.Já je dělám v 40ti litrovém pařáku,kde neustále topím,aby byla voda vařící,máčím déle než slepici,musí se to tam násilím ponořovat,husa má tendenci vyplavat,pak vyzkouším pár pírek na bříše,jestli už to jde dobře.(Když se naopak přepaří,tak se trhá kůže,když se napaří málo nebo v málo horké vodě,tak je škubání trápení).Pak si jí pověsím za nohy na šikmou desku(staré dveře) a už jedu,peří hážu do pytle pod ní.Zvládám jednu husu za půl hodiny i s vykucháním. Moje máma je nažehlovala přes mokrý hadr žehličkou a to šlo pak taky dobře,ale určitě ne tak rychle,zas měla peří.ruzicka

růžička má pravdu, dobře opařená husa se škube skoro jako kuře. jsem amatér a zvládám husu dočista (husa visí na háku, sádlo rozdělené v miskách, jedlé vnitřnosti taky čisté zvlášť, odpad v pytli) do 50 minut.
Osobní rekord mám 13 kousků v jeden den, óóó to byla fuška.
Martina

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
růžička má pravdu, dobře opařená husa se škube skoro jako kuře. jsem amatér a zvládám husu dočista (husa visí na háku, sádlo rozdělené v miskách, jedlé vnitřnosti taky čisté zvlášť, odpad v pytli) do 50 minut.
Osobní rekord mám 13 kousků v jeden den, óóó to byla fuška.
Martina

skusím přijít se svou troškou do mlýna.vým jaký je problém škubání husí a pod.V Asiji jsem vyděl podomácky vyrobenou škubačku ze ždímačky,v bub.nu ždímačky byli vyvrtány otvory v nich šrouby a nanich 15 cm kousky hadice.Drubež se opaři a poté za nohy strká do puštěné ždímačky funguje to .Jelikoš jsem nesehnal vhodnou ždímačku větinou mají malý prúmněr bubnu tak jsem to otočil, na válec přivařil šrouby na ně kousky hadice ve sředu trn.To celé upnu do vrtačky a jde to.Má to jednu nevýhodu peři lítá všude okolo,.Roman.

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
skusím přijít se svou troškou do mlýna.vým jaký je problém škubání husí a pod.V Asiji jsem vyděl podomácky vyrobenou škubačku ze ždímačky,v bub.nu ždímačky byli vyvrtány otvory v nich šrouby a nanich 15 cm kousky hadice.Drubež se opaři a poté za nohy strká do puštěné ždímačky funguje to .Jelikoš jsem nesehnal vhodnou ždímačku větinou mají malý prúmněr bubnu tak jsem to otočil, na válec přivařil šrouby na ně kousky hadice ve sředu trn.To celé upnu do vrtačky a jde to.Má to jednu nevýhodu peři lítá všude okolo,.Roman.

No to je nápad! Vidíte teď jste mi dal brouka do hlavy! Mám tu starou ale funkční německou ždímačku a vejde se tam v pohodě husa ! No to musím vyzkoušet! Díky za tip jdu do garáže kutit! Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

9.11.2007 22:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.182

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No to je nápad! Vidíte teď jste mi dal brouka do hlavy! Mám tu starou ale funkční německou ždímačku a vejde se tam v pohodě husa ! No to musím vyzkoušet! Díky za tip jdu do garáže kutit! Honza mčf

Jene dejte vědět jak se Vám zadařilo . . . . . . .taky mě to zajímá SMETY

Neregistrovaný uživatel

10.11.2007 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jene dejte vědět jak se Vám zadařilo . . . . . . .taky mě to zajímá SMETY

Tak jsem se s tím včera s.. asi do půl noci ale nic méně jsem zjistil že ta ždímačka má buben v přibližně stejném rozměru jako jedna profesionálně vyráběná škubačka z katalogu. Takže co udělal Honzík ? Objednal dneska meilem nahradní škubací gumové prsty do té škubačky z katalogu ! No a až dorazí tak je tam jen namontuji a pak dám vědět!
Zdálo se mi to jako ideální neboť mám dojem kdybych použil obyč hadice /měké/ tak to bude prd škubat a když bych dal njeaké tvrdé tak mi to potrhá kůži a možná i maso! No možná se neosvědčí ani ty origoš škubací prsty v provedení ve ždímačce no ale za tu srandu to stojí! Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

12.11.2007 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

No to já taky dávám vodu tak cca 90stupňů ,ale je to práce ,no už nebudu fňukat ,stejně mě to nemine . A když dáte vařící vodu nemáte tu kůži jakoby uvařenou? Ale na ten nápad se škubačkou se těším A dal byste sem i nějaké fotečky -prosím. A předem moc děkuji.Ty náhradní "prsty" se dají objednat u Drimlů. Renata

Neregistrovaný uživatel

12.11.2007 13:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No to já taky dávám vodu tak cca 90stupňů ,ale je to práce ,no už nebudu fňukat ,stejně mě to nemine . A když dáte vařící vodu nemáte tu kůži jakoby uvařenou? Ale na ten nápad se škubačkou se těším A dal byste sem i nějaké fotečky -prosím. A předem moc děkuji.Ty náhradní "prsty" se dají objednat u Drimlů. Renata

Husa má hodně mastné peří,takže když jí namočíte,tak se voda na kůži téměř nedostane.To není jako slepice,že je to peří úplně mokré až na kůži.Já máčím asi tak minutu,dvě..Ta horká voda to peří spíš napaří,že jde dobře vytrhnout,rozhodně to peří není moc mokré,jen tak vlhké.Neumím to dost dobře popsat.Jen konce křídel a část krku jsou promočené úplně.ruzicka

Neregistrovaný uživatel

8.2.2008 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.26

nj origoš šklbačky maju primer cca.60cm otáčky bývajú od 150-250 záleží na velkosti hydiny a primeru bubnu.na slepice je to cca 220 otáček.otáčí se jenom spodní kruh zo štuplami.na bubne sú štuple tiiež do výšky asi 30cm. dlžka šklbacích štuplov je od 5cm do 10cm.bočné steny bubnu sú pevné..čistenie trvá 20s až 2minuty.podla počtu kusov a dobrého naparenia.

simondaa

29.9.2016 07:04
simondaa

XXX.XXX.87.91

Zdravim chtel jsem se zeptat kde kupujete ty gumove štuple?diky.

29.9.2016 08:16
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Husa má hodně mastné peří,takže když jí namočíte,tak se voda na kůži téměř nedostane.To není jako slepice,že je to peří úplně mokré až na kůži.Já máčím asi tak minutu,dvě..Ta horká voda to peří spíš napaří,že jde dobře vytrhnout,rozhodně to peří není moc mokré,jen tak vlhké.Neumím to dost dobře popsat.Jen konce křídel a část krku jsou promočené úplně.ruzicka

Zdravím já jsem vždy do vody na paření vodní drůbeže přidával trochu jaru na nádobí právě kvůli odmaštění peří, pak se voda dostane všude, a jde to bez problémů.

29.9.2016 10:17
1978milan

XXX.XXX.227.76

2mazutak napsal(a):
Zdravím já jsem vždy do vody na paření vodní drůbeže přidával trochu jaru na nádobí právě kvůli odmaštění peří, pak se voda dostane všude, a jde to bez problémů.

Taky to tak dělám a potom používám kalafunu na pareni prasat.

29.9.2016 12:14
ovecka

XXX.XXX.171.70

simondaa napsal(a):
Zdravim chtel jsem se zeptat kde kupujete ty gumove štuple?diky.

Zadejte do vyhledávače - gumové prsty do škubačky Dana.

22.10.2016 10:18
pandorum

XXX.XXX.9.242

Dobrý, mi šklbeme husi tak, že najprv ich oparíme v horucej vode po vytiahnutí ich vložíme do čo najstudenšej pokožka pod perím sa stiahne a perie sa krásne šklbe Eva.

22.10.2016 14:00
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak já tento týden dělala kachnu a husu, bohužel spaření horkou vodou se mi neosvědčilo Jediný výsledek byl ten, že peří bylo mokré a lepilo se mi na ruce, škubat to ale nešlo (horká voda se ke kůži vůbec nedostala).Tak jsem se vrátila ke "starému dobrému žehlení" a šlo to jako po másle. Jen kačera pak dočistit, páč byl trochu pyskatý smajlík

26.10.2016 22:21
deon

XXX.XXX.170.134

Zdravím, pařím ve staré pračce romo s ohřevem a teploměrem, slepice na 75° ; dá se nastavit teplota do bodu varu ( jsem nezkoušel ), trvá to chvílí, pár krát to ponořím a vytáhnu, když jde dolů peří z křídel, tak to dávám do škubajdy... žádný spěch,15 ks do hoďky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík