Nejšetrnější zabití

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.115

zkušení prosím vás poraďte jak nejšetrněji, nejlépe zabít slepici? třeba u králíků jsem slyšela, že to jde řešit alkoholem, kterého se králík nacucá..., a nebo u slepic se to řeší jen useknutím hlavy? a pokud jo, má se předem nějak omráčit?jak? Jde mi o to aby slepička co nejméě trpěla
Hana zvířatomil

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zkušení prosím vás poraďte jak nejšetrněji, nejlépe zabít slepici? třeba u králíků jsem slyšela, že to jde řešit alkoholem, kterého se králík nacucá..., a nebo u slepic se to řeší jen useknutím hlavy? a pokud jo, má se předem nějak omráčit?jak? Jde mi o to aby slepička co nejméě trpěla
Hana zvířatomil

Hanko, jestli máte pádnou ruku a přesné oko, pipka o sekeře nebude nic vědět
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 12:19
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hanko, jestli máte pádnou ruku a přesné oko, pipka o sekeře nebude nic vědět
Jiřina

Já drůbež napřed omráčím klackem přes hlavu a pak oddělím hlavu. Tak to dělám po zkušenostech, kdy jak jsem napřáhla ruku se sekyrou, slepice dala hlavu k tělu a tak pořád dokola. Omráčená už si se mnou nehraje na schovku...
Věra - Malá farma Agátka

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.115

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já drůbež napřed omráčím klackem přes hlavu a pak oddělím hlavu. Tak to dělám po zkušenostech, kdy jak jsem napřáhla ruku se sekyrou, slepice dala hlavu k tělu a tak pořád dokola. Omráčená už si se mnou nehraje na schovku...
Věra - Malá farma Agátka

Jiřinko, no to já právě vůbec ne! v životě jsem nic nezabila a doufám, že taky nebudu muset.., ale člověk nikdy neví.. co kdybych musela jednat rychle, třeba po napadení jestřába a manžel nebyl doma, tak abych v případě nouze věděla co dělat
Věrko s tím klackem po hlavě se mi to taky zdá jistější. Až bude potřeba, doporučím manželovi, který taky doposavad zabil jen králíka
Hana zvířatomil

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.227

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jiřinko, no to já právě vůbec ne! v životě jsem nic nezabila a doufám, že taky nebudu muset.., ale člověk nikdy neví.. co kdybych musela jednat rychle, třeba po napadení jestřába a manžel nebyl doma, tak abych v případě nouze věděla co dělat
Věrko s tím klackem po hlavě se mi to taky zdá jistější. Až bude potřeba, doporučím manželovi, který taky doposavad zabil jen králíka
Hana zvířatomil

Taky před porážkou zvíře omráčím, poradil mi to řezník.Takže takto zabíjím i králíky a holuby.U slepic opravdu stačí klepnout paličkou a jednak zvíře nic neví a nebojuje a nemá stres.Nevím ale viděla jsem dokument, že třeba u prasat na jatkách se stres podepíše na kvalitě masa.Prý ve svalovině zůstává nějaký hormon, který je produkován ve stresových situacích.Takže já jsem určitě pro omráčení a pak ostrou sekyrku.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky před porážkou zvíře omráčím, poradil mi to řezník.Takže takto zabíjím i králíky a holuby.U slepic opravdu stačí klepnout paličkou a jednak zvíře nic neví a nebojuje a nemá stres.Nevím ale viděla jsem dokument, že třeba u prasat na jatkách se stres podepíše na kvalitě masa.Prý ve svalovině zůstává nějaký hormon, který je produkován ve stresových situacích.Takže já jsem určitě pro omráčení a pak ostrou sekyrku.

ostrá sekerka a hlavně RYCHLE, než si chuděra uvědomí, že dává hlavu na špalek, je bez hlavy. A přenášelte ji z kurníku na popraviště hlavou dolů. Nahrne se jí krev do hlavy a chvíli bude zpitomělá, dál viz. první věta.
Jinak Drimlovi prodávají zařezávací kleště, Protnou velké cévy na krku a pták vykrvácí. Taky rychle.
Martina

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.143

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ostrá sekerka a hlavně RYCHLE, než si chuděra uvědomí, že dává hlavu na špalek, je bez hlavy. A přenášelte ji z kurníku na popraviště hlavou dolů. Nahrne se jí krev do hlavy a chvíli bude zpitomělá, dál viz. první věta.
Jinak Drimlovi prodávají zařezávací kleště, Protnou velké cévy na krku a pták vykrvácí. Taky rychle.
Martina

Tak tady nesouhlasím s tím nošením hlavou dolů, a to z několika důvodů:

Za prvé je to báchorka, že se jí nahrne krev do hlavy a víc vykrvácí, normálně nervově třepající slepice z přetnutými tepnami krev vypumuje z těla. srdíčko totiž stahuje dlouho. Ted to zní dost brutálně ale je to fakt.
Drůbež by se neměla stresovat před zabitím a honění chytání a nošení hlavou dolů je jeden z největších stresů.
Za třetí pře ci jen trochu dbáme na humánost celého procesu a tak drůbež ať je nesena trochu důstojněji.
Za čtvrté, drubež nesená hlavou dolů zatahne krk k tělu a nepovolí. při normálním nesení a položení na špalek má krk hezky natažený.

osobně vyzkoušeno (tedy né na mě)
Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak tady nesouhlasím s tím nošením hlavou dolů, a to z několika důvodů:

Za prvé je to báchorka, že se jí nahrne krev do hlavy a víc vykrvácí, normálně nervově třepající slepice z přetnutými tepnami krev vypumuje z těla. srdíčko totiž stahuje dlouho. Ted to zní dost brutálně ale je to fakt.
Drůbež by se neměla stresovat před zabitím a honění chytání a nošení hlavou dolů je jeden z největších stresů.
Za třetí pře ci jen trochu dbáme na humánost celého procesu a tak drůbež ať je nesena trochu důstojněji.
Za čtvrté, drubež nesená hlavou dolů zatahne krk k tělu a nepovolí. při normálním nesení a položení na špalek má krk hezky natažený.

osobně vyzkoušeno (tedy né na mě)
Juraj Kafka

dík za upozornění na chybu, asi proto, že to mám z kurníku jen pár kroků. tak pipce nestačí stuhnout krk. Ale i pro mě bude přijatelnější nést jí normálně. Věřila jsem tomu, že to s krví v hlavě je pravda - asi pomohla vzpomínka na tělák na základce a vynucované pokusy o stojky......
Vraždím brzo ráno, sundavám si je z hřadu, tak to nošení byl jediný stres.
Martina

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
dík za upozornění na chybu, asi proto, že to mám z kurníku jen pár kroků. tak pipce nestačí stuhnout krk. Ale i pro mě bude přijatelnější nést jí normálně. Věřila jsem tomu, že to s krví v hlavě je pravda - asi pomohla vzpomínka na tělák na základce a vynucované pokusy o stojky......
Vraždím brzo ráno, sundavám si je z hřadu, tak to nošení byl jediný stres.
Martina

Bez omráčení se prý už zabíjejí jen zvířata k rituálním obřadům - hlavně východní národy. Takové zvíře ze sebe vypumpuje veškerou krev, já bych to nedokázala, to se přiznám. Zvíře zabíjím tak, že se rozhodnu, jdu, popadnu, praštím, podříznu, uříznu. Jednou, ještě za dob mého mládí jsme zabíjeli krocana tak, že jsme mu přivázali špagát za hlavu, kamarád držel, já přiskočila a krocana jsem zakryla plechovou vaničkou. Hlava mu zůstala venku, připravenou sekyrkou jsem ťala a pak to bylo jako na umělém býku. Já jsem se zmítala na vaničce, krocan ve vaničce a tam také dokonal. Krev zůstala na stěnách vaničky a pod ní a tenkrát jsme ještě dostali pochvalu, protože se nemuseli čistit pocákané zdi.
Maso ze stresovaných zvířat má i jinou konzistenci, je vodnaté.
Věra - Malá farma Agátka

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zkušení prosím vás poraďte jak nejšetrněji, nejlépe zabít slepici? třeba u králíků jsem slyšela, že to jde řešit alkoholem, kterého se králík nacucá..., a nebo u slepic se to řeší jen useknutím hlavy? a pokud jo, má se předem nějak omráčit?jak? Jde mi o to aby slepička co nejméě trpěla
Hana zvířatomil

Pokud jsou na to dva tak bych řekl, že stačí sekyrka. My zabíjíme tak, že babička drží jedince tak aby měl krk u špalku a já jednou rukou držím krk natažený a druhou rukou sekám, mám takovou krátkou šikovnou sekyrku a s tou to jde dobře.
Mohli by jste někdo prosím popsat jak omračujete? Já si to neumím představit. To jdete po dvoře a jak jde slepice tak ji přetáhnete násadou přes hlavu nebo ji omračujete chycenou? Je to asi hloupý dotaz, ale my to nikdy neprovozovali tak nevím..
Vojtěch

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.123

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud jsou na to dva tak bych řekl, že stačí sekyrka. My zabíjíme tak, že babička drží jedince tak aby měl krk u špalku a já jednou rukou držím krk natažený a druhou rukou sekám, mám takovou krátkou šikovnou sekyrku a s tou to jde dobře.
Mohli by jste někdo prosím popsat jak omračujete? Já si to neumím představit. To jdete po dvoře a jak jde slepice tak ji přetáhnete násadou přes hlavu nebo ji omračujete chycenou? Je to asi hloupý dotaz, ale my to nikdy neprovozovali tak nevím..
Vojtěch

ja na to mam švagříčk. mame takovy system, ja chytim slepici, on si ji da na spalek a usekne hlavu, zadne omracovani nic... cele to trva asi minutu...

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bez omráčení se prý už zabíjejí jen zvířata k rituálním obřadům - hlavně východní národy. Takové zvíře ze sebe vypumpuje veškerou krev, já bych to nedokázala, to se přiznám. Zvíře zabíjím tak, že se rozhodnu, jdu, popadnu, praštím, podříznu, uříznu. Jednou, ještě za dob mého mládí jsme zabíjeli krocana tak, že jsme mu přivázali špagát za hlavu, kamarád držel, já přiskočila a krocana jsem zakryla plechovou vaničkou. Hlava mu zůstala venku, připravenou sekyrkou jsem ťala a pak to bylo jako na umělém býku. Já jsem se zmítala na vaničce, krocan ve vaničce a tam také dokonal. Krev zůstala na stěnách vaničky a pod ní a tenkrát jsme ještě dostali pochvalu, protože se nemuseli čistit pocákané zdi.
Maso ze stresovaných zvířat má i jinou konzistenci, je vodnaté.
Věra - Malá farma Agátka

hm, říkala jsem si, jsouce jediným katem doma, že patnáctikilový krocan, když v každé ruce zvládám po dvacetlitrovém kýblu s vodou husám, je brnkačka.
Levou jsem držela krocana za nohy nad špalkem, pravou jsem máchla sekerou, krocan byl bez hlavy a já se zlomeným nosem......Křídlo.....
Ale od přenesení z hřadu (a v náručí) do bezhlaví to bylo fakt do minuty....
Když krůtí, tak už bez melagomanie. Bronzová krůta je taky krůta.
Martina

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
hm, říkala jsem si, jsouce jediným katem doma, že patnáctikilový krocan, když v každé ruce zvládám po dvacetlitrovém kýblu s vodou husám, je brnkačka.
Levou jsem držela krocana za nohy nad špalkem, pravou jsem máchla sekerou, krocan byl bez hlavy a já se zlomeným nosem......Křídlo.....
Ale od přenesení z hřadu (a v náručí) do bezhlaví to bylo fakt do minuty....
Když krůtí, tak už bez melagomanie. Bronzová krůta je taky krůta.
Martina

Martino tady bacha! I bronzová krůta je přeci jenom krůta a po zabití mají v sobě ohromnou sílu takže určitě nebude k tobě citlivější než brojlér! Já krutu omráčím natáhnu přes ní pytel kde je v rohu díra na krk,pověsím a useknu hlavu./mám k tomu vysokej špalek u ořešáku/ a ona se pak stejně jěště trochu škube ale v pytli nikomu neublíží a ani se neotluče. Braly jsme vyřazené krůtí rodiče z farmy kde se produkovaly násadová vejce krůtích brojlérů. Za pakatel prodávaly asi 15 kg krůty ale krocani měly i 40 kg živé váhy . A prsa njákejch 15 kg čistého! Braly jsme krocany fakt jen kvůli prsům z ořezu a stehen jsme dělaly mlété nebo tlačenku 3 krocani maso jako z prasete o váze 150 kg! No a to bylo po prvé co jsme tam byly a pak jsme doma museli ty obry zabíjet! Tenkrát nezkušení jsme 2 drželi krocana a jeden mu usekl hlavu! No bylo to šílené neudrželi jsme ho a on sebou tak třískal a to bez hlavy / horor je slabej odvar!/ a tak se potloukal že maso šlo psům jelikož mělo samou modřinu a trhanec! Někdo si řekne že to maso muselo bejt tuhé ale opravdu nebylo nebyl zkoro znát rozdíl mezi mladou doma krmenou krůtou a tímhle teda ne v tuhosti masa. Už tam asi 3 roky nejezdíme ne že by je zdražily ale my tam jeli vždycky s dodávkou a braly pro více lidí ale jak šel pokrok s balením masem lidi je přestaly chtít i když je vyšlo kilo krocana maximálně na 30 kč i s dopravou! Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.139

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zkušení prosím vás poraďte jak nejšetrněji, nejlépe zabít slepici? třeba u králíků jsem slyšela, že to jde řešit alkoholem, kterého se králík nacucá..., a nebo u slepic se to řeší jen useknutím hlavy? a pokud jo, má se předem nějak omráčit?jak? Jde mi o to aby slepička co nejméě trpěla
Hana zvířatomil

A to to zvíře potom držíte s tou useknutou hlavou? Na to potřebujete nepromokavý oblek, ne? Já mám mezi dvěma stromy hrazdu, tam krocana(čínku atd) doprostřed pověsím za nohy, tak aby byl ve volném prostoru a ostrým nožem mu proříznu tepny na krku a ustoupím do bezpečné vzdálenosti. Do nedávna jsem to dělal, tak jak všichni popisujete. Na radu kamaráda jsem přešel na tento způsob. Nemá nikde modřiny a maso je vynikající. Pavel.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 22:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to to zvíře potom držíte s tou useknutou hlavou? Na to potřebujete nepromokavý oblek, ne? Já mám mezi dvěma stromy hrazdu, tam krocana(čínku atd) doprostřed pověsím za nohy, tak aby byl ve volném prostoru a ostrým nožem mu proříznu tepny na krku a ustoupím do bezpečné vzdálenosti. Do nedávna jsem to dělal, tak jak všichni popisujete. Na radu kamaráda jsem přešel na tento způsob. Nemá nikde modřiny a maso je vynikající. Pavel.

No babička někdy(vlastně pořád) nadává, že jako řezník, ale už má na to jeden určitý oblek (tepláky, svetr a monterkovou plachtu-vše nosí jen na zabíjení). Pavlův tip je celkem dobrý já se jen bojím podřezávat, tak raději tnu.
Ještě jste sem nikdo nepsal o tom omračování..
Vojtěch

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No babička někdy(vlastně pořád) nadává, že jako řezník, ale už má na to jeden určitý oblek (tepláky, svetr a monterkovou plachtu-vše nosí jen na zabíjení). Pavlův tip je celkem dobrý já se jen bojím podřezávat, tak raději tnu.
Ještě jste sem nikdo nepsal o tom omračování..
Vojtěch

Já slepice a kuřata neomračuju. Na špalek je nepoložím úplně, jen vlastně podepřu v oblasti volete a nechám dopadnout široký těžký pantok. A je to. Pro tu chvíli mi vždycky vydrží v klidu. Potom musím chytnout křídla, jinak je to na skafandr.
Slyšela jsem vykládat o šikovném udělátku pro tento případ. Jedná se o plechový kornout bez dna, který je akorát tak velký, aby se doň kuře nebo slípka vlezly. Sťatá drůbež se vloží do kornoutu krkem do té zúžené části, kornout nedovolí pytlovat křídlama a může se zavěsit někde nad kyblík nebo korýtko, kam necháte odkapat krev. Vykládal švagr, že si někde v podniku takhle kupoval kuřata a že je tam zákazníkům na požádání i zabíjeli. Chlapi byli z popisu nadšení, leč o kornoutech si doposavad musím nechat akorát zdát.
A abyste Vojto přece jen nepřišel o to omračování: kolegové omračují cemberuskou ( laminátová tyčka na el. ohradník archaického vzoru, celá hladká bez háčků a úchytů na izolátory ). No když se trefí přesně do hlavy, je to dobré, ale když jde úder malinko vedle, drůbež je sice omráčená, ale stihne se udělat podlitina a kus krku přijde vniveč. Jak říkám, není nad dobrou sekeru a přesnou mušku.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.92

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zkušení prosím vás poraďte jak nejšetrněji, nejlépe zabít slepici? třeba u králíků jsem slyšela, že to jde řešit alkoholem, kterého se králík nacucá..., a nebo u slepic se to řeší jen useknutím hlavy? a pokud jo, má se předem nějak omráčit?jak? Jde mi o to aby slepička co nejméě trpěla
Hana zvířatomil

Ahoj, nevím, jestli zabíjení provádím "šetrně" a taky jsem zabila zatím pouze kohouty, ale dělám to takto. Kohouty mám před zabitím v kurníku (nehoním je tedy po dvorku). Jsou na mě zvyklí, takže se neplaší, když mezi ně přijdu. Kohouta chytím (normálně, jako jsou zvyklí, pod prsní kostí), položím si ho mezi paži a trup a při tom držím za nohy a několikrát pohladím (rozhodně nedávám hlavou dolu a podobně). Takto přejdu s úplně klidným zvířetem ke špalku, kde si "naaranžuji" hlavu do vhodné polohy a pak jí useknu sekerkou. Soused mi přinesl sekerku speciálně na to, protože předtím jsem měla těžkou a manipulace jednou rukou nebyla tak přesná. Snažím se věřit tomu, že kohout do poslední chvíle nic neví. Jediné, co by ho o tom mohlo informovat je, že zabíjím všechny na jednom špalku - i když většinou s odstupem. Proto se snažím, aby okamžik od položení do useknutí hlavy trval maximálně pár vteřin. Až do useknutí hlavy se se mnou kohout nepere, je úplně klidný, nemlátí křídly. Po useknutí hlavy držím kohouta dále za nohy (levou rukou) a pravou se po odložení sekerky snažím uklintit křídla. Tak takto to dělám já, i když vím, že tento postup je možné praktikovat pouze na něco do velikosti slepice. Teď se chystám psychicky a teoreticky na svého prvního králíka. Tam se bojím víc, tam se omráčit musí a já se bojím, že omráčím špatně. Přeci jen, slepice už nemá hlavu, když se brání. Králík jí v době vykrvování mít bude.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já slepice a kuřata neomračuju. Na špalek je nepoložím úplně, jen vlastně podepřu v oblasti volete a nechám dopadnout široký těžký pantok. A je to. Pro tu chvíli mi vždycky vydrží v klidu. Potom musím chytnout křídla, jinak je to na skafandr.
Slyšela jsem vykládat o šikovném udělátku pro tento případ. Jedná se o plechový kornout bez dna, který je akorát tak velký, aby se doň kuře nebo slípka vlezly. Sťatá drůbež se vloží do kornoutu krkem do té zúžené části, kornout nedovolí pytlovat křídlama a může se zavěsit někde nad kyblík nebo korýtko, kam necháte odkapat krev. Vykládal švagr, že si někde v podniku takhle kupoval kuřata a že je tam zákazníkům na požádání i zabíjeli. Chlapi byli z popisu nadšení, leč o kornoutech si doposavad musím nechat akorát zdát.
A abyste Vojto přece jen nepřišel o to omračování: kolegové omračují cemberuskou ( laminátová tyčka na el. ohradník archaického vzoru, celá hladká bez háčků a úchytů na izolátory ). No když se trefí přesně do hlavy, je to dobré, ale když jde úder malinko vedle, drůbež je sice omráčená, ale stihne se udělat podlitina a kus krku přijde vniveč. Jak říkám, není nad dobrou sekeru a přesnou mušku.
Jiřina

Ještě dodatek, o který asi nejvíce šlo - omračujou chycenou, ve visu za nohy, hlavou dolů
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.78

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, nevím, jestli zabíjení provádím "šetrně" a taky jsem zabila zatím pouze kohouty, ale dělám to takto. Kohouty mám před zabitím v kurníku (nehoním je tedy po dvorku). Jsou na mě zvyklí, takže se neplaší, když mezi ně přijdu. Kohouta chytím (normálně, jako jsou zvyklí, pod prsní kostí), položím si ho mezi paži a trup a při tom držím za nohy a několikrát pohladím (rozhodně nedávám hlavou dolu a podobně). Takto přejdu s úplně klidným zvířetem ke špalku, kde si "naaranžuji" hlavu do vhodné polohy a pak jí useknu sekerkou. Soused mi přinesl sekerku speciálně na to, protože předtím jsem měla těžkou a manipulace jednou rukou nebyla tak přesná. Snažím se věřit tomu, že kohout do poslední chvíle nic neví. Jediné, co by ho o tom mohlo informovat je, že zabíjím všechny na jednom špalku - i když většinou s odstupem. Proto se snažím, aby okamžik od položení do useknutí hlavy trval maximálně pár vteřin. Až do useknutí hlavy se se mnou kohout nepere, je úplně klidný, nemlátí křídly. Po useknutí hlavy držím kohouta dále za nohy (levou rukou) a pravou se po odložení sekerky snažím uklintit křídla. Tak takto to dělám já, i když vím, že tento postup je možné praktikovat pouze na něco do velikosti slepice. Teď se chystám psychicky a teoreticky na svého prvního králíka. Tam se bojím víc, tam se omráčit musí a já se bojím, že omráčím špatně. Přeci jen, slepice už nemá hlavu, když se brání. Králík jí v době vykrvování mít bude.

Podobnym zpusoben to jde i s kachnou a husou. Ja hlavy rovnez sekam, prababicka je podrezavala nozem (zezadu mezi obratli). To ja neumim, navic jim myslim tu cast hlavy skubala, co prodluzovalo utrpeni. Zabijeni kraliku se nebojte, je to jednodussi nez u drubeze. Uchopit za zadni nohy, nechat kraticce "vyvesit" a uderit rukou mezi krk a hlavu. Zlomite mu tak vaz, on sebou parkrat skubne a je po vsem. Jde jen o to prastit primerene (abyste ho netrapil opakovanym mlacenim, nebo naopak "neutrhl" hlavu zbytecne velkou ranou).

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.106

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to to zvíře potom držíte s tou useknutou hlavou? Na to potřebujete nepromokavý oblek, ne? Já mám mezi dvěma stromy hrazdu, tam krocana(čínku atd) doprostřed pověsím za nohy, tak aby byl ve volném prostoru a ostrým nožem mu proříznu tepny na krku a ustoupím do bezpečné vzdálenosti. Do nedávna jsem to dělal, tak jak všichni popisujete. Na radu kamaráda jsem přešel na tento způsob. Nemá nikde modřiny a maso je vynikající. Pavel.

on hlavu neusekne uplne celou teda jako kosti tepny a tkak jo, necha aby to drzelo za kuzi (divny, ale vzdy se mu to povede... ) krev NIKDY nestrika

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, nevím, jestli zabíjení provádím "šetrně" a taky jsem zabila zatím pouze kohouty, ale dělám to takto. Kohouty mám před zabitím v kurníku (nehoním je tedy po dvorku). Jsou na mě zvyklí, takže se neplaší, když mezi ně přijdu. Kohouta chytím (normálně, jako jsou zvyklí, pod prsní kostí), položím si ho mezi paži a trup a při tom držím za nohy a několikrát pohladím (rozhodně nedávám hlavou dolu a podobně). Takto přejdu s úplně klidným zvířetem ke špalku, kde si "naaranžuji" hlavu do vhodné polohy a pak jí useknu sekerkou. Soused mi přinesl sekerku speciálně na to, protože předtím jsem měla těžkou a manipulace jednou rukou nebyla tak přesná. Snažím se věřit tomu, že kohout do poslední chvíle nic neví. Jediné, co by ho o tom mohlo informovat je, že zabíjím všechny na jednom špalku - i když většinou s odstupem. Proto se snažím, aby okamžik od položení do useknutí hlavy trval maximálně pár vteřin. Až do useknutí hlavy se se mnou kohout nepere, je úplně klidný, nemlátí křídly. Po useknutí hlavy držím kohouta dále za nohy (levou rukou) a pravou se po odložení sekerky snažím uklintit křídla. Tak takto to dělám já, i když vím, že tento postup je možné praktikovat pouze na něco do velikosti slepice. Teď se chystám psychicky a teoreticky na svého prvního králíka. Tam se bojím víc, tam se omráčit musí a já se bojím, že omráčím špatně. Přeci jen, slepice už nemá hlavu, když se brání. Králík jí v době vykrvování mít bude.

Na králíka nemám tan správný švih v ruce a ani pevnost v malíkové hraně. Koupila jsem si u Drimlů jateční pistoli. Je fajn, protože králíka si vyndám na stůl, hlazením ukidním a pak mu dám hrot na hlavu mezi uši a .... Letos jsem jí vyzkoušela i na husách a bylo to taky rychlé a asi pro husy nestresující. Ale u kuřat zůstanu u sekerky. Chtěla jsem koupit zařezávací kleště, ale Drimlovic pořád odpovídají nemáme momentálně.
Změňme už téma, jde na mě depka. Teď je doba rození, vraždit se bude nejdřív v létě
Martina

Neregistrovaný uživatel

15.1.2008 14:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na králíka nemám tan správný švih v ruce a ani pevnost v malíkové hraně. Koupila jsem si u Drimlů jateční pistoli. Je fajn, protože králíka si vyndám na stůl, hlazením ukidním a pak mu dám hrot na hlavu mezi uši a .... Letos jsem jí vyzkoušela i na husách a bylo to taky rychlé a asi pro husy nestresující. Ale u kuřat zůstanu u sekerky. Chtěla jsem koupit zařezávací kleště, ale Drimlovic pořád odpovídají nemáme momentálně.
Změňme už téma, jde na mě depka. Teď je doba rození, vraždit se bude nejdřív v létě
Martina

U nás se teda vraždí pořád.. ještě kohouty a kachny..
S tím výše uvedeným zařezáváním za krkem (co dělala prababička) jsme taky s babuš zkoušli, ale moc dobře to nedopadlo(tupý nůž)-nebudu to raději rozšiřovat..naštětstí hnde vedle byla sekyrka tak jsem hlavu raději usekl..
Vojtěch

Neregistrovaný uživatel

16.1.2008 17:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
zkušení prosím vás poraďte jak nejšetrněji, nejlépe zabít slepici? třeba u králíků jsem slyšela, že to jde řešit alkoholem, kterého se králík nacucá..., a nebo u slepic se to řeší jen useknutím hlavy? a pokud jo, má se předem nějak omráčit?jak? Jde mi o to aby slepička co nejméě trpěla
Hana zvířatomil

Loni cca 250kuřat asi následovně: do levé ruky malíkem a prsteníkem za nohy kuřete, dalšími prsty tedy prostředníkem ukazovákem a palcem chytnu křídla v pravé ruce raději menší sekyra, špalek (cca 2m od kurníku) a bum. Některá kuřata měla i 3kg čisté váhy a většinou jsem neměl problém je udržet v té levé ruce.

Větší zvířata šla podobně jen levou ruku nahradil pytel (husy, kachny) a u 15ti brojlerových krůt asistoval soused.

SMETY

Přidejte reakci

Přidat smajlík