Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.1.2008 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186

Máte někdo zkušenosti s výkrmem kohoutů-která plemena jsou nejvhodnější? Jak stará zvířata se zařezávají?
Pavel

Neregistrovaný uživatel

17.1.2008 03:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.124

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s výkrmem kohoutů-která plemena jsou nejvhodnější? Jak stará zvířata se zařezávají?
Pavel

najlepšie je zaobstarať si brojlerové kurčatá, tie sú vo veľkochovoch pri krmení kŕmnymi zmesami KZ hotové do dvoch mesiacoch, v drobnochove ťažko dosiahnete také výsledky, ale sú najefektívnejšie a aj mäso je kvalitnejšie a chutnejšie, inak sa na výkrm v drobnochove používajú kohúty ťažkých a hlavne kombinovaných plemien - amokska, tu sa nenechajte odradiť tmavšou kožou, sasexka, hempšírka, oravka, plymutka a ostatné mäsovo - nosivé. Nedajte sa nahovoriť na lacné kohútiky predavané s hybridnými nosnicami, nikdy nedosiahnete takú hmotnosť ako pri vyššie uvedených plemenách, takisto sa na výkrm nehodia vlašky, leghornky. Ak máte možnosť skúste plemená skrížiť, dobrá kombinácia je sasexka a hempšír, alebo skúste kohúta ťažkého plemená krížiť s bielymi plymutkami...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2008 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.113

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
najlepšie je zaobstarať si brojlerové kurčatá, tie sú vo veľkochovoch pri krmení kŕmnymi zmesami KZ hotové do dvoch mesiacoch, v drobnochove ťažko dosiahnete také výsledky, ale sú najefektívnejšie a aj mäso je kvalitnejšie a chutnejšie, inak sa na výkrm v drobnochove používajú kohúty ťažkých a hlavne kombinovaných plemien - amokska, tu sa nenechajte odradiť tmavšou kožou, sasexka, hempšírka, oravka, plymutka a ostatné mäsovo - nosivé. Nedajte sa nahovoriť na lacné kohútiky predavané s hybridnými nosnicami, nikdy nedosiahnete takú hmotnosť ako pri vyššie uvedených plemenách, takisto sa na výkrm nehodia vlašky, leghornky. Ak máte možnosť skúste plemená skrížiť, dobrá kombinácia je sasexka a hempšír, alebo skúste kohúta ťažkého plemená krížiť s bielymi plymutkami...

Nejlepší je dát kohouta velké indické bojovnice na slepice těžšího plemene - amroksy, plymutky, hempšírky. Nesmí mít ale moc slepic, kohouti indických bojovnic nejsou tolik temperamentní, max. 3 - 4. Kříženci nejsou moc hezcí, ale rychle rostou a mají na sobě obrovské množství masa, jestli Vám vadí barevné pisky v kůži tak doporučuji kohouta indické bojovnice bílé na slepice velkých bílých plymutek - k jídlu nemají chybu, vlastní zkušenost.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2008 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.125

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejlepší je dát kohouta velké indické bojovnice na slepice těžšího plemene - amroksy, plymutky, hempšírky. Nesmí mít ale moc slepic, kohouti indických bojovnic nejsou tolik temperamentní, max. 3 - 4. Kříženci nejsou moc hezcí, ale rychle rostou a mají na sobě obrovské množství masa, jestli Vám vadí barevné pisky v kůži tak doporučuji kohouta indické bojovnice bílé na slepice velkých bílých plymutek - k jídlu nemají chybu, vlastní zkušenost.

To je pravda, ale sehnat kohouta velké indické bojovnice je v ČR celkem problém, u malých je to o něco jednodušší. Než jej importovat třeba z Německa, je rozumnější si koupit 30 malých kuřat brojlerů a vykrmit je. Odpadnou tím i starosti s líhnutím kříženců. Neriskujete tak, že přijdete nečekaně o dost drahého kohouta vlivem nemoci, dravce atd. R.M.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2008 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To je pravda, ale sehnat kohouta velké indické bojovnice je v ČR celkem problém, u malých je to o něco jednodušší. Než jej importovat třeba z Německa, je rozumnější si koupit 30 malých kuřat brojlerů a vykrmit je. Odpadnou tím i starosti s líhnutím kříženců. Neriskujete tak, že přijdete nečekaně o dost drahého kohouta vlivem nemoci, dravce atd. R.M.

Mám tušení, že klasický brojler (třeba ROSS) je choulostivý, musí být v teple atd. Já bych upřednostnil něco extenzivního, co bude venku, i když se to bude vykrmovat déle. Kachna je samý tuk. Jak chutná takový mladý kohout?
Pavel

Neregistrovaný uživatel

17.1.2008 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám tušení, že klasický brojler (třeba ROSS) je choulostivý, musí být v teple atd. Já bych upřednostnil něco extenzivního, co bude venku, i když se to bude vykrmovat déle. Kachna je samý tuk. Jak chutná takový mladý kohout?
Pavel

moji nadbyteční vlašáci končí nejdřív na grilu - to jsou ti, které nejsou vhodní ke kroužkování. Jsou šťavnatí, protože se moc nehýbali - omezení prostorem odchovny. Pak ten zbytek, co nešel do dalšího chovu, už připravuji jako bažanty, protože lehké plemeno, výběh.....
Jestli máte možnost oddělit kohoutky od slepiček, krmit je na omezeném prostoru a spíš jako brojlery, tak použijte nějaké plemeno s kombinovanou užitkovostí, aby bylo i dost na polévku z brakovaných slepic a počítejte s tím, že maso bude chuťově výborné, ale oproti kupovaným kuřatům z obchoďáku poněkud více suché.
Martina

Neregistrovaný uživatel

18.1.2008 14:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s výkrmem kohoutů-která plemena jsou nejvhodnější? Jak stará zvířata se zařezávají?
Pavel

Já měl zavřená 4 plemena (hempšír, plymutka žlutá, plymutka žíhaná a amrokska) a nejvíc zmasilý mi připadali žlutí plymuti. Zabíjeli jsme je od září až do tohoto pondělka-najednou to nešlo, bylo jich přes 20 a mrazák je plný hus, kachen a vepřového..
Vojtěch

Neregistrovaný uživatel

18.1.2008 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.143

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já měl zavřená 4 plemena (hempšír, plymutka žlutá, plymutka žíhaná a amrokska) a nejvíc zmasilý mi připadali žlutí plymuti. Zabíjeli jsme je od září až do tohoto pondělka-najednou to nešlo, bylo jich přes 20 a mrazák je plný hus, kachen a vepřového..
Vojtěch

Přidávám se ke žlutým plymuťákům, to je maso jedna báseň a když je přikrmíte kozím mlékem tak jsou jako dort!

Jinak je lepší si to vykrmit od mala, víte co tomu dáváte, a čím dřív započnete z výkrmem tím rychleji vyrostou. Kuře roste nejrychleji po vylíhnutí pak dení přírůstky pozvolna klesají až v dospělosti zcela zastaví. takže je to třeba využít.
Běháním vznikají "nohatci"
Juraj Kafka

Neregistrovaný uživatel

19.1.2008 09:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přidávám se ke žlutým plymuťákům, to je maso jedna báseň a když je přikrmíte kozím mlékem tak jsou jako dort!

Jinak je lepší si to vykrmit od mala, víte co tomu dáváte, a čím dřív započnete z výkrmem tím rychleji vyrostou. Kuře roste nejrychleji po vylíhnutí pak dení přírůstky pozvolna klesají až v dospělosti zcela zastaví. takže je to třeba využít.
Běháním vznikají "nohatci"
Juraj Kafka

Takže je tu ještě otázka čím je krmit..
Pavel

Neregistrovaný uživatel

20.1.2008 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže je tu ještě otázka čím je krmit..
Pavel

Nejekonomičtější je dokrm brojlerových kohoutů,koupit je když vekochovy odvážejí na jatka a dokrmit tři až čtyři týdny.Dokrmuji směsí kterou si míchám:šroty pšeničný,řepkový,kukuřičný,sojový a otruby.Do toho ještě suš.syrovátku.pokud máte svoje mléko ještě lépe.Dále kopřivy,vařené brambory a suché rohlíky,které rozdrtím.
V listopadu jsem zabíjel druh COPA po 30 dnech(koupil jsem je dvou kilové) a největší mněl čisté váhy 4,7kg.Tento způsob dokrmu všem doporučuji.
Podívejte se na moderku,,Dokrm brojlerových kohoutů"
Zdraví Zahradník

Přidejte reakci

Přidat smajlík