Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.190
Dobrý den, už několik let kupujeme vykrmená brojlerová kuřata, nějakou dobu je překrmíme domácím krmením a pak zkonzumujeme. Doteď bylo všechno OK, ale teď se mi stalo, když jsem vykosťovala kuře, tak na prsní kosti jak je tam plátek masa jakoby "panenka" tak byl zelený, takový nepřirozený. Jinak celé kuře v pořádku, před zabitím taky žádný problém. Nevím čím by to mohlo být, ještě jsem se s tím nesetkala. Jestli jsem je třeba víc zmáčkla při zabíjení, ale nejsem si ničeho vědoma. Jestli někdo víte, dejte vědět. Vždycky se tu něco nového dozvím. Děkuji. Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, už několik let kupujeme vykrmená brojlerová kuřata, nějakou dobu je překrmíme domácím krmením a pak zkonzumujeme. Doteď bylo všechno OK, ale teď se mi stalo, když jsem vykosťovala kuře, tak na prsní kosti jak je tam plátek masa jakoby "panenka" tak byl zelený, takový nepřirozený. Jinak celé kuře v pořádku, před zabitím taky žádný problém. Nevím čím by to mohlo být, ještě jsem se s tím nesetkala. Jestli jsem je třeba víc zmáčkla při zabíjení, ale nejsem si ničeho vědoma. Jestli někdo víte, dejte vědět. Vždycky se tu něco nového dozvím. Děkuji. Jana
Vím přesně, o čem mluvíte. Když jsem před x lety dělala jako vet. dozor na drůbežích jatkách, tak naše vedoucí Dr. bojovala celým známým veterinárním světem ( ), že tohle vámi popsané je svalová forma Markovy choroby drůbeže u brojlerů. Nevím, jak uspěla se svým názorem, nevím, jestli je to Marek nebo jestli se to jmenuje teď odborně nějak jinak, ale vím jedno - co se s tím dělalo - šlo to na porcovnu, prsa s kostí se vyhodily, stehna a skelety se použily k tepelnému zpracování.
Můžete vyzkoušet při domácím dokrmování přidávat vit. E a selen
Jiřina