Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.212
Dobrý den všem, nemám žádnou otázku kupodivu ani žádný problém, ale chci se podělit o chuťové zážitky. Letos jsem poprvé měla kachny pižmovky první kačenky se nějak nepovedly nebylo z nich nic, ale zato na podzim z 20 vajíček vyseděla kachna 16 káčat a teď jsme je začali zabíjet a jíst. Není nic lepšího než doma odchovaná s láskou zabitá kačenka! Mám sice nějaké nedostatky ve škubání nějak se mi nedaří tu kachnu úplně načisto oškubat, ale to jsou detaily. Všem přeji mnoho chovatelských úspěchů v příštím roce MonikaL.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.143
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem, nemám žádnou otázku kupodivu ani žádný problém, ale chci se podělit o chuťové zážitky. Letos jsem poprvé měla kachny pižmovky první kačenky se nějak nepovedly nebylo z nich nic, ale zato na podzim z 20 vajíček vyseděla kachna 16 káčat a teď jsme je začali zabíjet a jíst. Není nic lepšího než doma odchovaná s láskou zabitá kačenka! Mám sice nějaké nedostatky ve škubání nějak se mi nedaří tu kachnu úplně načisto oškubat, ale to jsou detaily. Všem přeji mnoho chovatelských úspěchů v příštím roce MonikaL.
s láskou zabitá?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s láskou zabitá?
Ty jsou nejlepší.
Ne, teďka vážně - kam se hrabou kupované kachny na domácí, že? My teďka máme pižmovka x barbarie(doufám, že to píšu správně) a nemůžeme si je vynachválit. Jsou prostě boží.
S pozdravem Zuzka F. - www.uzviratek.blog.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty jsou nejlepší.
Ne, teďka vážně - kam se hrabou kupované kachny na domácí, že? My teďka máme pižmovka x barbarie(doufám, že to píšu správně) a nemůžeme si je vynachválit. Jsou prostě boží.
S pozdravem Zuzka F. - www.uzviratek.blog.cz
Po jaké době a v jaké hmotnosti jste je poráželi? Díky Dalibor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Po jaké době a v jaké hmotnosti jste je poráželi? Díky Dalibor.
Dobrý večer.
Chtěl bych se zeptat co děláte se sbylým sádlem. Já po snězení kachny ještě jedl několik dní zelí s kachním sádlem, ale po třech dnech jsem se na to nemohl ani podívat. Je to pochoutka, ale čeho je moc toho je příliš.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.222
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
s láskou zabitá?
ještě lepší je NUTRIE
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Po jaké době a v jaké hmotnosti jste je poráželi? Díky Dalibor.
Obvykle zabíjíme tak ve 4 měsících - hlavně je důležité, aby měli překřížená křídla cca o 5 cm. To jsou pak už vyspělí. Váha kachničky kolem 2 kil, kačera kolem 3,5 - 4 kil.
Podotýkám, že to není typ kdy sedí jen u žlabu a čekají co tam nasypeme. Od mala - tak od 3 týdnů běhají po sadu a pasou se. Ráno se vypustí, celý den běhají a pasou se a večer jdou domů, kde mají směs. Od cca 3 měsíců nocují s kachnou venku a ráno dostávají pšenici + zbytky z kuchyně (brambory, okurka, ředkev, atd.).
S pozdravem Zuzka F. - www.uzviratek.blog.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer.
Chtěl bych se zeptat co děláte se sbylým sádlem. Já po snězení kachny ještě jedl několik dní zelí s kachním sádlem, ale po třech dnech jsem se na to nemohl ani podívat. Je to pochoutka, ale čeho je moc toho je příliš.
Také záleží zda jste měl tu kupovanou nebo doma vychovanou - v tom tuku je to znát.
Jinak ho obvykle schováme do skleničky a podlejeme tím jiné maso. Třeba když se dělá čína, tak je to dobrý.
Pokud je jisté, že se stejně nespotřebuje, tak ho dostanou psi do vařeného žrádla - u nás se jen tak nic nevyhodí.
S pozdravem Zuzka F.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.212
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem, nemám žádnou otázku kupodivu ani žádný problém, ale chci se podělit o chuťové zážitky. Letos jsem poprvé měla kachny pižmovky první kačenky se nějak nepovedly nebylo z nich nic, ale zato na podzim z 20 vajíček vyseděla kachna 16 káčat a teď jsme je začali zabíjet a jíst. Není nic lepšího než doma odchovaná s láskou zabitá kačenka! Mám sice nějaké nedostatky ve škubání nějak se mi nedaří tu kachnu úplně načisto oškubat, ale to jsou detaily. Všem přeji mnoho chovatelských úspěchů v příštím roce MonikaL.
Kačenky jsem zabíjela cca ve 4 měsících a oškubané a vykuchané vážili tak cca 1,5kg tak nevím jestli je to málo? ale 2kg neměla ani jedna.Kačeři ještě běhají po zahradě i když pozor začínají nebezpečně lítat tak aby bylo co zabíjet " s láskou". Ještě k tomu sádlu řekla bych, že pižmovky nejsou zas tak tučné a co zbyde tak u nás také dostane pes do granulí
MonikaL
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.143
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kačenky jsem zabíjela cca ve 4 měsících a oškubané a vykuchané vážili tak cca 1,5kg tak nevím jestli je to málo? ale 2kg neměla ani jedna.Kačeři ještě běhají po zahradě i když pozor začínají nebezpečně lítat tak aby bylo co zabíjet " s láskou". Ještě k tomu sádlu řekla bych, že pižmovky nejsou zas tak tučné a co zbyde tak u nás také dostane pes do granulí
MonikaL
přesně tak, je rozdíl v tučnosti mezi pižmovkou a domácí kachnou a i ta vůně je pak znát.
Juraj Kafka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer.
Chtěl bych se zeptat co děláte se sbylým sádlem. Já po snězení kachny ještě jedl několik dní zelí s kachním sádlem, ale po třech dnech jsem se na to nemohl ani podívat. Je to pochoutka, ale čeho je moc toho je příliš.
Do vaničky nebo skleničky (podle množství) do ledničky i mraznička a pak potřít jím nasucho opečené topinky a posolit, omastit zbylé brambory před opečením v troubě, Prohodiv t něm bosáky a použít jako tuk při přípravě zelí, z vařených drobů a kousku jiného vařeného masa udělat paštiku........ podělit kamarády.
Totéž s husím.
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty jsou nejlepší.
Ne, teďka vážně - kam se hrabou kupované kachny na domácí, že? My teďka máme pižmovka x barbarie(doufám, že to píšu správně) a nemůžeme si je vynachválit. Jsou prostě boží.
S pozdravem Zuzka F. - www.uzviratek.blog.cz
Pižmovka a barbaria je to samé!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den všem, nemám žádnou otázku kupodivu ani žádný problém, ale chci se podělit o chuťové zážitky. Letos jsem poprvé měla kachny pižmovky první kačenky se nějak nepovedly nebylo z nich nic, ale zato na podzim z 20 vajíček vyseděla kachna 16 káčat a teď jsme je začali zabíjet a jíst. Není nic lepšího než doma odchovaná s láskou zabitá kačenka! Mám sice nějaké nedostatky ve škubání nějak se mi nedaří tu kachnu úplně načisto oškubat, ale to jsou detaily. Všem přeji mnoho chovatelských úspěchů v příštím roce MonikaL.
Mám otázku dají se sehnat nyní v tuhle roční dobu týdení kachny nebo rozkrmené.
Nabídněte, děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám otázku dají se sehnat nyní v tuhle roční dobu týdení kachny nebo rozkrmené.
Nabídněte, děkuji
Zavolejte na číslo 777751926. BoKa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám otázku dají se sehnat nyní v tuhle roční dobu týdení kachny nebo rozkrmené.
Nabídněte, děkuji
Mám volné tříměsíční, 12kusů. 777626998
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kačenky jsem zabíjela cca ve 4 měsících a oškubané a vykuchané vážili tak cca 1,5kg tak nevím jestli je to málo? ale 2kg neměla ani jedna.Kačeři ještě běhají po zahradě i když pozor začínají nebezpečně lítat tak aby bylo co zabíjet " s láskou". Ještě k tomu sádlu řekla bych, že pižmovky nejsou zas tak tučné a co zbyde tak u nás také dostane pes do granulí
MonikaL
1,5 kila je dobré. U nás je některá 2 kilová některá má taky 1,5 kila. Záleží jak hezky papá.
Pižmovky mají sádla méně - ale také záleží na výkrmu. Pokud do nich budete cpát pořád obilí a kukuřici, tak zatuční dobře. Pokud se budou z větší části pást, tak tolik tučné nebudou.
Zuzka F.
PS: Kachna pižmová a barbarie není to samé.