Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.5.2009 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.123

Zasnu, jak tady vsichni uvazujete. To vas nikdy nenapadlo, ze ty hormony a chemikalie, kteryma se zivi zvirata, potom snite vy???? Opravdu si myslite, ze v dnesnim zkorumpovanym svete vam popravde reknou, jakym svinstvem bylo zvire krmeny a jaky to pro vas muze mit zdravotni nasledky?????
Skoda, ze to nechapete. Kdyby se vice lidi zajimalo o BIO vyrobky, ceny by potom byly nizsi.
No nic, ztrata casu.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2009 22:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zasnu, jak tady vsichni uvazujete. To vas nikdy nenapadlo, ze ty hormony a chemikalie, kteryma se zivi zvirata, potom snite vy???? Opravdu si myslite, ze v dnesnim zkorumpovanym svete vam popravde reknou, jakym svinstvem bylo zvire krmeny a jaky to pro vas muze mit zdravotni nasledky?????
Skoda, ze to nechapete. Kdyby se vice lidi zajimalo o BIO vyrobky, ceny by potom byly nizsi.
No nic, ztrata casu.

tak nějak mi uniklo, co tím chtěl autor říci. Že by menší vztek na biokuřata?

Zuzka F.

PS: Pro mě je biokuře u nás vyrostlé kuře (nejlépe i vylíhlé), které se od mala pase na zeleném a dostává kukuřičný šrot, vařená vajíčka a později pšenici.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2009 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak nějak mi uniklo, co tím chtěl autor říci. Že by menší vztek na biokuřata?

Zuzka F.

PS: Pro mě je biokuře u nás vyrostlé kuře (nejlépe i vylíhlé), které se od mala pase na zeleném a dostává kukuřičný šrot, vařená vajíčka a později pšenici.

V ceně bio výrobků tvoří nemalou část byrokracie, papírování. Viděl jsem kancelář biozemědělce, plnou neuvěřitelného množství složek a dokumentů, které musí neustále vyplňovat a všechno hlásit. Když se pak v zákoně o biopotravinách dočtu, že se v prvé řadě má k léčbě použít homeopatikum, pak tvrdím, že je to institucionalizované šarlatánství. Vše je dáno zajištěním co nejvyšší produkce ve velkém, ale pochybuji, že je prokázána škodlivost potravin z konvenčního zemědělství.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2009 23:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.46

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V ceně bio výrobků tvoří nemalou část byrokracie, papírování. Viděl jsem kancelář biozemědělce, plnou neuvěřitelného množství složek a dokumentů, které musí neustále vyplňovat a všechno hlásit. Když se pak v zákoně o biopotravinách dočtu, že se v prvé řadě má k léčbě použít homeopatikum, pak tvrdím, že je to institucionalizované šarlatánství. Vše je dáno zajištěním co nejvyšší produkce ve velkém, ale pochybuji, že je prokázána škodlivost potravin z konvenčního zemědělství.

Právě proto, že nemíním jíst ani hormony, ani chemikálie, vykrmuji kachny, husy, krůty, králíky pro spotřebu rodiny doma. Andrea

Neregistrovaný uživatel

28.5.2009 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Právě proto, že nemíním jíst ani hormony, ani chemikálie, vykrmuji kachny, husy, krůty, králíky pro spotřebu rodiny doma. Andrea

A obilí máte odkud? Svoje vypěstované bez pesticidů a hnojiv, nebo od nějakého zemědělce?

Neregistrovaný uživatel

29.5.2009 08:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zasnu, jak tady vsichni uvazujete. To vas nikdy nenapadlo, ze ty hormony a chemikalie, kteryma se zivi zvirata, potom snite vy???? Opravdu si myslite, ze v dnesnim zkorumpovanym svete vam popravde reknou, jakym svinstvem bylo zvire krmeny a jaky to pro vas muze mit zdravotni nasledky?????
Skoda, ze to nechapete. Kdyby se vice lidi zajimalo o BIO vyrobky, ceny by potom byly nizsi.
No nic, ztrata casu.

Příspěvek pod tímto titulkem jsem sem zadala já před časem, bylo to jako reakce na reklamu, která biokuřata "uváděla na trh" - včetně ceny. Jsem biofarmářka, takže kolotoč byrokracie s tímto spojený je mi dobře znám, ceny a dostupnost jak biokrmení, tak zástavových zvířat, aby bylo možno výsledný produkt certifikovat, ten taky, přesto mě výsledná cena natolik uzemnila, že jsem zde "odpustila páru" . Filozofií biozemědělství - "bez chemie a pouze s přirozenými postupy" - žiju, jako producent bych se z takového zhodnocení vlastně měla radovat, ale přesto mi to hlava nebere. Kilo biokuřete za 300,-, talíř biozeleniny za 150,- jsou prostě ceny nekřesťanské a tečka. Dcera byla loni na stáži ve Švédsku a tvrdí, že tam se cena konvenční a bio produkce téměř neliší, kupovala si tam hodně bio, ačkoliv rozpočet jako studentka má dost napjatý.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

29.5.2009 11:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Příspěvek pod tímto titulkem jsem sem zadala já před časem, bylo to jako reakce na reklamu, která biokuřata "uváděla na trh" - včetně ceny. Jsem biofarmářka, takže kolotoč byrokracie s tímto spojený je mi dobře znám, ceny a dostupnost jak biokrmení, tak zástavových zvířat, aby bylo možno výsledný produkt certifikovat, ten taky, přesto mě výsledná cena natolik uzemnila, že jsem zde "odpustila páru" . Filozofií biozemědělství - "bez chemie a pouze s přirozenými postupy" - žiju, jako producent bych se z takového zhodnocení vlastně měla radovat, ale přesto mi to hlava nebere. Kilo biokuřete za 300,-, talíř biozeleniny za 150,- jsou prostě ceny nekřesťanské a tečka. Dcera byla loni na stáži ve Švédsku a tvrdí, že tam se cena konvenční a bio produkce téměř neliší, kupovala si tam hodně bio, ačkoliv rozpočet jako studentka má dost napjatý.
Jiřina

Já se taky snažím odchovat maso na náš stůl,ale jelikož musím každý den vařit ,tak i koupím třeba kuře a koupila jsem ne bio ,ale farmářské. Bylo žluťoučké ,trochu dražší než obyčejné a jíst se to nedalo . Manžel nadával ,že je něčím cítit. Tak mi toho kuřete bylo líto ,že vyrostlo a položilo život pro nic. Jinak nechápu jak tak drahé kuře prodají a udrží podnik při životě.Renata

Neregistrovaný uživatel

29.5.2009 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.152

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já se taky snažím odchovat maso na náš stůl,ale jelikož musím každý den vařit ,tak i koupím třeba kuře a koupila jsem ne bio ,ale farmářské. Bylo žluťoučké ,trochu dražší než obyčejné a jíst se to nedalo . Manžel nadával ,že je něčím cítit. Tak mi toho kuřete bylo líto ,že vyrostlo a položilo život pro nic. Jinak nechápu jak tak drahé kuře prodají a udrží podnik při životě.Renata

Při téhle ceně těch kuřat nemusíte prodat mnoho aby jste se uživila. Zájemci v Praze na takové výrobky budou. Ono bio je v ČR především o ceně, kdo na něj má tak si ho i koupí. Praha převyšuje výší mzdy ostatní místa v ČR výrazně, tak se není čemu divit, že se ty kuřata prodávají jen v Praze. Kdyby to kuře prodávali u Vás v krámě, tak jim tam bude ležet asi hodně dlouho...
V ceně je zahrnuto spoustu, spoustu věcí které nespočívají ve výkrmu, ale v dalším zpracování. Požadavky na jatka, která vyrábí bio výrobky jsou taky posazené na hlavu atd. atd.
Buďme rádi, že si můžeme "vychovat" vlastní domácí produkty a víme čím jsme zvířata krmili.
Zdraví Peťa

Neregistrovaný uživatel

29.5.2009 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.218

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A obilí máte odkud? Svoje vypěstované bez pesticidů a hnojiv, nebo od nějakého zemědělce?

chcem reagovat na dotaz ohladom toho obilia. Zase si musime uvedomit jednu vec. Na svete je velke mnozstvo ludi. Vsetkych uzivit len v daka bioproduktom by nebolo mozne pretoze mnozstvo a rychlost vypestovaneho a vychovaneho materialu je podstatne nizsia ako pri zial umelom hnojeni a krmnych zmeskach podporujuce rast. Je to proste vyvoj civilizacie ze pokial sa maju vsedci nasitit musia sa vymyslat sposoby ako za co najkradsi cas ziskat co najviac. Neobhajujem tu umele hnojiva a hormony a ani nezatracujem bio produkty len chcem aby ste sa zamysleli kde by sme boli bez tych vsetkych vydobytkov doby. Dnes by nas tu bolo mozno o 60% menej a internet by neexistoval kto by aj mal cas surfovat ked by musel obrabat pole a starat sa o dobytok. Kto chce jest bio musi nato mat v dnesnej dobe bud financne prostriedky alebo vychovat a vypestovat si sam. V minulosti si ludia vsetko dopestovali sami tak nepotrebovali specialne hnojit lebo pre vlastnu potrebu mali toho dost. Inak nas genom je uz tak poznaceny ze konzumacia bio vam zivot nepredlzi ani nezachrani ked pride to co ma prist.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2009 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Při téhle ceně těch kuřat nemusíte prodat mnoho aby jste se uživila. Zájemci v Praze na takové výrobky budou. Ono bio je v ČR především o ceně, kdo na něj má tak si ho i koupí. Praha převyšuje výší mzdy ostatní místa v ČR výrazně, tak se není čemu divit, že se ty kuřata prodávají jen v Praze. Kdyby to kuře prodávali u Vás v krámě, tak jim tam bude ležet asi hodně dlouho...
V ceně je zahrnuto spoustu, spoustu věcí které nespočívají ve výkrmu, ale v dalším zpracování. Požadavky na jatka, která vyrábí bio výrobky jsou taky posazené na hlavu atd. atd.
Buďme rádi, že si můžeme "vychovat" vlastní domácí produkty a víme čím jsme zvířata krmili.
Zdraví Peťa

Pre 55.123, dúfam, že bývate v skleníku a dýchate filtrovaný vzduch, lebo inak vás ľutujem. Prišli ste tu asi z inej planéty. Vy vôbec nesledujete čo sa deje okolo vás. Rozbor chémie čo je v ovzduší by dal poriadne zabrať aj odborníkovi. Pri pomyslení, keď to padá s dažďom na zem, tak tie biopotraviny môžu mať už len názov " bio ". Je mi jasné, že netreba preháňať s hnojením, ale musíme sa pozerať na svet okolo nás triezvo a nie cez fanatické ružové okuliare.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2009 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pre 55.123, dúfam, že bývate v skleníku a dýchate filtrovaný vzduch, lebo inak vás ľutujem. Prišli ste tu asi z inej planéty. Vy vôbec nesledujete čo sa deje okolo vás. Rozbor chémie čo je v ovzduší by dal poriadne zabrať aj odborníkovi. Pri pomyslení, keď to padá s dažďom na zem, tak tie biopotraviny môžu mať už len názov " bio ". Je mi jasné, že netreba preháňať s hnojením, ale musíme sa pozerať na svet okolo nás triezvo a nie cez fanatické ružové okuliare.

Plně s Vámi souhlasím,ale ten kdo jen papouškuje nacvičené fráze to ani nepochopí a ani nechce slyšet.Jak správně píšete -jak z jiné planety-.Realita je jiná.Všichni tito biobojovníci a rádobyochránci přírody dělají chovatelství a všemu živému jen medvědí službu.Vítězí jen samé administrativní zákazy,příkazy zcela odtržené od života.Příroda je až na konci jejich zájmu,o té toho moc neví,viz biomasa a zelená Kačenka.Ale funkce a mít razítko,to je jiná....Zároveň se omlouvám těm opravdovým,ale ti zase nešíří takové názory.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2009 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Příspěvek pod tímto titulkem jsem sem zadala já před časem, bylo to jako reakce na reklamu, která biokuřata "uváděla na trh" - včetně ceny. Jsem biofarmářka, takže kolotoč byrokracie s tímto spojený je mi dobře znám, ceny a dostupnost jak biokrmení, tak zástavových zvířat, aby bylo možno výsledný produkt certifikovat, ten taky, přesto mě výsledná cena natolik uzemnila, že jsem zde "odpustila páru" . Filozofií biozemědělství - "bez chemie a pouze s přirozenými postupy" - žiju, jako producent bych se z takového zhodnocení vlastně měla radovat, ale přesto mi to hlava nebere. Kilo biokuřete za 300,-, talíř biozeleniny za 150,- jsou prostě ceny nekřesťanské a tečka. Dcera byla loni na stáži ve Švédsku a tvrdí, že tam se cena konvenční a bio produkce téměř neliší, kupovala si tam hodně bio, ačkoliv rozpočet jako studentka má dost napjatý.
Jiřina

Jiřino, zeptejte se dcery, jaká je ve Švédsku dotace na 1 ha orné půdy u konvenčního zemědělství a jaká je u bioekologického zemědělství. Pak si i odpovíte, proč jsou tam ceny téměř shodné. Nicméně souhlasím s vámi, že 300Kč za kg biokuřete je nesmysl.
Také bych chtět reagovat na sumu všech zmíněných argumentů v tomto tématu. Bio nebo nebio? Pracuji v zemědělství příbuzném oboru. Doma pěstuji na 4 arech nejvíce doma používanou zeleninu. (Mrkev, petržel, cibule, okurky, brambory, rajčata, papriky, hrách, fazoly, cukety, kopr, jahody, červenou řepu, česnek) Snažím se, aby bylo vše téměř bez chemi, ale někdy to prostě nejde. Jsou roky, kdy je infekční tlak ať už chorob či škůdců tak obrovský, že bez zákroku insekticidem nebo fungicidem bych nesklidil vůbec nic. Na druhé straně jsou to ošetření v největší krizové situaci. A z toho vychází i můj názor. Myslím si že je ideální zlatá střední cesta. Králíky očkuji proti moru a mixe, bez toho bych neměl nic. Kuřata jednou přelečuji proti kokcidioze, ale už jim nedávám růstové hormony, aby vyrosly místo za 8-10 týdnů již za 35 dnů, jak je tomu ve velkovýrobě, také jim nedávám tetracyklinové antibiotika, jak je tomu ve velkovýrobě. Prostě když nějaké kuře odejde, tak se nedá nic dělat. Brambory nestříkám 3X proti mandelince a 4-6x proti plísni. Slepice krmím směsí, kterou si dělám sám + výběh na zeleném (tedy vím co v tom je - i když třeba není na 100%živinově vybilancovaná krmná dávka) atd. Tedy doma vychované kuře, snesené vejce, vypěstovanou zeleninu považuji téměř za bio, i když zvířata krmím obilím z kovence a občas provedu nějaký postřik, ale jen ve velmi omezené míře. Luděk

Neregistrovaný uživatel

31.5.2009 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jiřino, zeptejte se dcery, jaká je ve Švédsku dotace na 1 ha orné půdy u konvenčního zemědělství a jaká je u bioekologického zemědělství. Pak si i odpovíte, proč jsou tam ceny téměř shodné. Nicméně souhlasím s vámi, že 300Kč za kg biokuřete je nesmysl.
Také bych chtět reagovat na sumu všech zmíněných argumentů v tomto tématu. Bio nebo nebio? Pracuji v zemědělství příbuzném oboru. Doma pěstuji na 4 arech nejvíce doma používanou zeleninu. (Mrkev, petržel, cibule, okurky, brambory, rajčata, papriky, hrách, fazoly, cukety, kopr, jahody, červenou řepu, česnek) Snažím se, aby bylo vše téměř bez chemi, ale někdy to prostě nejde. Jsou roky, kdy je infekční tlak ať už chorob či škůdců tak obrovský, že bez zákroku insekticidem nebo fungicidem bych nesklidil vůbec nic. Na druhé straně jsou to ošetření v největší krizové situaci. A z toho vychází i můj názor. Myslím si že je ideální zlatá střední cesta. Králíky očkuji proti moru a mixe, bez toho bych neměl nic. Kuřata jednou přelečuji proti kokcidioze, ale už jim nedávám růstové hormony, aby vyrosly místo za 8-10 týdnů již za 35 dnů, jak je tomu ve velkovýrobě, také jim nedávám tetracyklinové antibiotika, jak je tomu ve velkovýrobě. Prostě když nějaké kuře odejde, tak se nedá nic dělat. Brambory nestříkám 3X proti mandelince a 4-6x proti plísni. Slepice krmím směsí, kterou si dělám sám + výběh na zeleném (tedy vím co v tom je - i když třeba není na 100%živinově vybilancovaná krmná dávka) atd. Tedy doma vychované kuře, snesené vejce, vypěstovanou zeleninu považuji téměř za bio, i když zvířata krmím obilím z kovence a občas provedu nějaký postřik, ale jen ve velmi omezené míře. Luděk

My, ač biofarmáři, se nezabýváme rostlinnou produkcí, máme jen louky a pastviny a chov dobytka. I tak vím, že biodotace na ornou půdu jsou velké a na speciální plodiny, což je zelenina a byliny, ještě větší. Ve Švédsku to bude obdobné, počítám. U nás je spíš problém, že povědomí o bioprodukci zatím silně kulhá, jak u producentů, tak u spotřebitelů, o čemž víceméně svědčí i reakce v této diskuzi.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

31.5.2009 10:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My, ač biofarmáři, se nezabýváme rostlinnou produkcí, máme jen louky a pastviny a chov dobytka. I tak vím, že biodotace na ornou půdu jsou velké a na speciální plodiny, což je zelenina a byliny, ještě větší. Ve Švédsku to bude obdobné, počítám. U nás je spíš problém, že povědomí o bioprodukci zatím silně kulhá, jak u producentů, tak u spotřebitelů, o čemž víceméně svědčí i reakce v této diskuzi.
Jiřina

Já jsem se Andrey na to, odkud má obilí, ptala ze zajímavosti. Protože i v doma vypěstovaném a odchovaném nějaká ta chemie je, ale s tím se počítá, bez toho to nejde. Určitě je tam toho méně, než v kupovaných věcech. Na druhou stranu mi bio přijde trochu jako utopie (ne z hlediska prodejnosti, ale smýšlení o zdravém životě): přitom, co dnes dýcháme, nosíme na sobě, stříkáme na sebe (deodoranty, šampóny atd.) je to zdravé jídlo jen kapka v moři. Velkým plus je ovšem welfare zvířat (podobně jako u většiny domácích chovů). Takže se mi zdá trochu nesmyslné, kupovat 2x tak drahé jídlo, když mi to skoro v ničem nepomůže. Pokud má ale někdo možnost vypěstovat si doma, proč ne. Když budu mít možnost koupit, nebo vypěstovat doma, tak si vypěstuju (trochu ulevím svému zdraví), ale abych měsíčně dala za jídlo pro rodinu místo 5 000 10 000, tak za to mi to zase nestojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík