Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226
Vážení chovatelé, včera jsem zabila dva kohoutky plymutek bílých po oškubání měli 1,2Kg jsou staří 14 týdnů. Zdá se mi to málo tak jsem se chtěla zeptat v jakém věku je nejlépe zabíjet. A ještě jsem se chtěla zeptat, když zabíjíte více drůbeže opaříte si ji všechnu naráz nebo postupně (jeden kus doškubu opařím další atd.) poraďte prosím jak to dělat aby to šlo co nejrychlej.
Děkuji MonikaL
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážení chovatelé, včera jsem zabila dva kohoutky plymutek bílých po oškubání měli 1,2Kg jsou staří 14 týdnů. Zdá se mi to málo tak jsem se chtěla zeptat v jakém věku je nejlépe zabíjet. A ještě jsem se chtěla zeptat, když zabíjíte více drůbeže opaříte si ji všechnu naráz nebo postupně (jeden kus doškubu opařím další atd.) poraďte prosím jak to dělat aby to šlo co nejrychlej.
Děkuji MonikaL
Pokud jste krmila klasicky šrotem a kuch.zbytky, tak je to normální váha. Brojler to není. Já zabíjím v 16 týdnech a přidávám BR granule a mám 1,5-1,6 největší kusy a zbytek je 1,4. Drůbež se nejlépe škube teplá, tak vždy opařím 4 ks a škubeme ve dvou (ten druhý kus nestačí nijak moc vychladnout). Idealní je kotlík pod kterým se topí a je stále horká voda. Zabíjím je těsně před pařením. Naopak kuchání jde lépe u vychladlé drůbeže. Oškubané dávám do velkého sudu se studenou vodou, tam se vychladí a nejdou na ně mouchy. Kuchám pak všešchny najednou. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud jste krmila klasicky šrotem a kuch.zbytky, tak je to normální váha. Brojler to není. Já zabíjím v 16 týdnech a přidávám BR granule a mám 1,5-1,6 největší kusy a zbytek je 1,4. Drůbež se nejlépe škube teplá, tak vždy opařím 4 ks a škubeme ve dvou (ten druhý kus nestačí nijak moc vychladnout). Idealní je kotlík pod kterým se topí a je stále horká voda. Zabíjím je těsně před pařením. Naopak kuchání jde lépe u vychladlé drůbeže. Oškubané dávám do velkého sudu se studenou vodou, tam se vychladí a nejdou na ně mouchy. Kuchám pak všešchny najednou. Dana
děkuji za odpověď. Ano krmila jsem namočený chleba kukuřičný šrota pšenici. Já je chovám právě proto, že nechceme jíst brojlery a kupovanou drůbež, ale prostě jsem nevěděla jak asi budou velcí. Chováte případně nějakou odrůdu jenom na maso?
MonikaL
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.118
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuji za odpověď. Ano krmila jsem namočený chleba kukuřičný šrota pšenici. Já je chovám právě proto, že nechceme jíst brojlery a kupovanou drůbež, ale prostě jsem nevěděla jak asi budou velcí. Chováte případně nějakou odrůdu jenom na maso?
MonikaL
Já mám doma amroksy, hempšíry a sasexky. Nejlépe se osvalují AM, nejhůře SA. Ale zase hezky nesou. Na maso se chovají kornyšky a asijské bojovnice. Nejlepsích výsledků se dosahuje s kříženci např. bílého kornyše a plymutky. Projevuje se heterozní efekt, kuřata pěkně rostou a mají lepší osvalení prsou. Ale to musíte mít dvě hejna pro produkci čistých rodičů a ty pak křížit. Kříženci se již dále nemnoží, protože jejich vlastnosti se pak horší. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.153
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám doma amroksy, hempšíry a sasexky. Nejlépe se osvalují AM, nejhůře SA. Ale zase hezky nesou. Na maso se chovají kornyšky a asijské bojovnice. Nejlepsích výsledků se dosahuje s kříženci např. bílého kornyše a plymutky. Projevuje se heterozní efekt, kuřata pěkně rostou a mají lepší osvalení prsou. Ale to musíte mít dvě hejna pro produkci čistých rodičů a ty pak křížit. Kříženci se již dále nemnoží, protože jejich vlastnosti se pak horší. Dana
muzu se zeptat, proc nechceste brojlery? chapu, ze nechcete krmit smesmi, ale proc nekoupit jednodenni brojlerová kurata a vykrmit si je, sice ne 35 dni na smesi, ale treba prave za tech 16 týdnů? tak to delam ja a je to skvele, maso lepsi nez z "plemen" a je ho hodne...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
muzu se zeptat, proc nechceste brojlery? chapu, ze nechcete krmit smesmi, ale proc nekoupit jednodenni brojlerová kurata a vykrmit si je, sice ne 35 dni na smesi, ale treba prave za tech 16 týdnů? tak to delam ja a je to skvele, maso lepsi nez z "plemen" a je ho hodne...
hmm tak to mě nenapadlo, myslela jsem, že je to tak vyšlechtěné, že bez směsi to prostě nevyroste.
MonikaL
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hmm tak to mě nenapadlo, myslela jsem, že je to tak vyšlechtěné, že bez směsi to prostě nevyroste.
MonikaL
Vyrastie len nie tak rychlo ako na zmeske. Ale vam nejde predsa o ekonomicky chov cize za mesiac mat 1,5 kg kurca. Vo velkochovoch si nemozu dovolit cakat dva mesiace pokym to vyrastie. A tie zmesky obsahuju aj lieciva aby pri takom mnozstve co ich tam maju nenastala nejaka nakaza a prisli by o vsetky kurence.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.153
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hmm tak to mě nenapadlo, myslela jsem, že je to tak vyšlechtěné, že bez směsi to prostě nevyroste.
MonikaL
Moniko, ono z rychle vyrostoucich kurat to maso je opravdu nijake, ale jak jsem psala vyse, koupim jednodenní kuřata, rostou sice pomaleji, ale maso z nich je vyzrale. A brojleri maji velmi mirnou povahu, tim ze jsou vyslechteni k tomu, aby meli apetit a nic moc se nevzrusovali, tak jsou pratelsti:-D
Dani
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moniko, ono z rychle vyrostoucich kurat to maso je opravdu nijake, ale jak jsem psala vyse, koupim jednodenní kuřata, rostou sice pomaleji, ale maso z nich je vyzrale. A brojleri maji velmi mirnou povahu, tim ze jsou vyslechteni k tomu, aby meli apetit a nic moc se nevzrusovali, tak jsou pratelsti:-D
Dani
Já Vám všem děkuji za rady asi to tak příští rok udělám.
MonikaL
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já Vám všem děkuji za rady asi to tak příští rok udělám.
MonikaL
jj, taky mě napadlo vám doporučit nákup kuřátek brojlerů.
Známá si je letos koupila - podstrčila je kvočně k jejím ,,normálním´´ kuřatům. Hnedka se chytli a kupodivu ani nesedí pořád u koryta, ale běhají si po zahradě a pasou se. Samozřejmě, že jim dává mimo to i směs a taky jim namáčí pečivo. Rostou fakt dobře a hlavně víte, co jim to dáváte do zobáčků.
Zuzka F.