Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226

Vážení chovatelé, včera jsem zabila dva kohoutky plymutek bílých po oškubání měli 1,2Kg jsou staří 14 týdnů. Zdá se mi to málo tak jsem se chtěla zeptat v jakém věku je nejlépe zabíjet. A ještě jsem se chtěla zeptat, když zabíjíte více drůbeže opaříte si ji všechnu naráz nebo postupně (jeden kus doškubu opařím další atd.) poraďte prosím jak to dělat aby to šlo co nejrychlej.
Děkuji MonikaL

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 08:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.118

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vážení chovatelé, včera jsem zabila dva kohoutky plymutek bílých po oškubání měli 1,2Kg jsou staří 14 týdnů. Zdá se mi to málo tak jsem se chtěla zeptat v jakém věku je nejlépe zabíjet. A ještě jsem se chtěla zeptat, když zabíjíte více drůbeže opaříte si ji všechnu naráz nebo postupně (jeden kus doškubu opařím další atd.) poraďte prosím jak to dělat aby to šlo co nejrychlej.
Děkuji MonikaL

Pokud jste krmila klasicky šrotem a kuch.zbytky, tak je to normální váha. Brojler to není. Já zabíjím v 16 týdnech a přidávám BR granule a mám 1,5-1,6 největší kusy a zbytek je 1,4. Drůbež se nejlépe škube teplá, tak vždy opařím 4 ks a škubeme ve dvou (ten druhý kus nestačí nijak moc vychladnout). Idealní je kotlík pod kterým se topí a je stále horká voda. Zabíjím je těsně před pařením. Naopak kuchání jde lépe u vychladlé drůbeže. Oškubané dávám do velkého sudu se studenou vodou, tam se vychladí a nejdou na ně mouchy. Kuchám pak všešchny najednou. Dana

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud jste krmila klasicky šrotem a kuch.zbytky, tak je to normální váha. Brojler to není. Já zabíjím v 16 týdnech a přidávám BR granule a mám 1,5-1,6 největší kusy a zbytek je 1,4. Drůbež se nejlépe škube teplá, tak vždy opařím 4 ks a škubeme ve dvou (ten druhý kus nestačí nijak moc vychladnout). Idealní je kotlík pod kterým se topí a je stále horká voda. Zabíjím je těsně před pařením. Naopak kuchání jde lépe u vychladlé drůbeže. Oškubané dávám do velkého sudu se studenou vodou, tam se vychladí a nejdou na ně mouchy. Kuchám pak všešchny najednou. Dana

děkuji za odpověď. Ano krmila jsem namočený chleba kukuřičný šrota pšenici. Já je chovám právě proto, že nechceme jíst brojlery a kupovanou drůbež, ale prostě jsem nevěděla jak asi budou velcí. Chováte případně nějakou odrůdu jenom na maso?
MonikaL

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.118

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
děkuji za odpověď. Ano krmila jsem namočený chleba kukuřičný šrota pšenici. Já je chovám právě proto, že nechceme jíst brojlery a kupovanou drůbež, ale prostě jsem nevěděla jak asi budou velcí. Chováte případně nějakou odrůdu jenom na maso?
MonikaL

Já mám doma amroksy, hempšíry a sasexky. Nejlépe se osvalují AM, nejhůře SA. Ale zase hezky nesou. Na maso se chovají kornyšky a asijské bojovnice. Nejlepsích výsledků se dosahuje s kříženci např. bílého kornyše a plymutky. Projevuje se heterozní efekt, kuřata pěkně rostou a mají lepší osvalení prsou. Ale to musíte mít dvě hejna pro produkci čistých rodičů a ty pak křížit. Kříženci se již dále nemnoží, protože jejich vlastnosti se pak horší. Dana

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 11:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já mám doma amroksy, hempšíry a sasexky. Nejlépe se osvalují AM, nejhůře SA. Ale zase hezky nesou. Na maso se chovají kornyšky a asijské bojovnice. Nejlepsích výsledků se dosahuje s kříženci např. bílého kornyše a plymutky. Projevuje se heterozní efekt, kuřata pěkně rostou a mají lepší osvalení prsou. Ale to musíte mít dvě hejna pro produkci čistých rodičů a ty pak křížit. Kříženci se již dále nemnoží, protože jejich vlastnosti se pak horší. Dana

muzu se zeptat, proc nechceste brojlery? chapu, ze nechcete krmit smesmi, ale proc nekoupit jednodenni brojlerová kurata a vykrmit si je, sice ne 35 dni na smesi, ale treba prave za tech 16 týdnů? tak to delam ja a je to skvele, maso lepsi nez z "plemen" a je ho hodne...

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
muzu se zeptat, proc nechceste brojlery? chapu, ze nechcete krmit smesmi, ale proc nekoupit jednodenni brojlerová kurata a vykrmit si je, sice ne 35 dni na smesi, ale treba prave za tech 16 týdnů? tak to delam ja a je to skvele, maso lepsi nez z "plemen" a je ho hodne...

hmm tak to mě nenapadlo, myslela jsem, že je to tak vyšlechtěné, že bez směsi to prostě nevyroste.
MonikaL

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
hmm tak to mě nenapadlo, myslela jsem, že je to tak vyšlechtěné, že bez směsi to prostě nevyroste.
MonikaL

Vyrastie len nie tak rychlo ako na zmeske. Ale vam nejde predsa o ekonomicky chov cize za mesiac mat 1,5 kg kurca. Vo velkochovoch si nemozu dovolit cakat dva mesiace pokym to vyrastie. A tie zmesky obsahuju aj lieciva aby pri takom mnozstve co ich tam maju nenastala nejaka nakaza a prisli by o vsetky kurence.

Neregistrovaný uživatel

23.6.2009 14:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
hmm tak to mě nenapadlo, myslela jsem, že je to tak vyšlechtěné, že bez směsi to prostě nevyroste.
MonikaL

Moniko, ono z rychle vyrostoucich kurat to maso je opravdu nijake, ale jak jsem psala vyse, koupim jednodenní kuřata, rostou sice pomaleji, ale maso z nich je vyzrale. A brojleri maji velmi mirnou povahu, tim ze jsou vyslechteni k tomu, aby meli apetit a nic moc se nevzrusovali, tak jsou pratelsti:-D

Dani

Neregistrovaný uživatel

24.6.2009 07:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moniko, ono z rychle vyrostoucich kurat to maso je opravdu nijake, ale jak jsem psala vyse, koupim jednodenní kuřata, rostou sice pomaleji, ale maso z nich je vyzrale. A brojleri maji velmi mirnou povahu, tim ze jsou vyslechteni k tomu, aby meli apetit a nic moc se nevzrusovali, tak jsou pratelsti:-D

Dani

Já Vám všem děkuji za rady asi to tak příští rok udělám.
MonikaL

Neregistrovaný uživatel

24.6.2009 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já Vám všem děkuji za rady asi to tak příští rok udělám.
MonikaL

jj, taky mě napadlo vám doporučit nákup kuřátek brojlerů.

Známá si je letos koupila - podstrčila je kvočně k jejím ,,normálním´´ kuřatům. Hnedka se chytli a kupodivu ani nesedí pořád u koryta, ale běhají si po zahradě a pasou se. Samozřejmě, že jim dává mimo to i směs a taky jim namáčí pečivo. Rostou fakt dobře a hlavně víte, co jim to dáváte do zobáčků.

Zuzka F.

Přidejte reakci

Přidat smajlík