Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.105
Ahoj, potřebuju poradit, případně morální podporu .o)) Pořídili jsme kachny, já piplala, vykrmila...a teď je mám zabít. Je nějaký šikovný rychlý způsob, jak na to? :o((( Že je ořvu je 100%. proto potřebuji nějakou šikovnou radu jak je porážet, dál pak nějaké rady na škubání a kuchání...budu to dělat prvně a mám nervíky už teď
Moc díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, potřebuju poradit, případně morální podporu .o)) Pořídili jsme kachny, já piplala, vykrmila...a teď je mám zabít. Je nějaký šikovný rychlý způsob, jak na to? :o((( Že je ořvu je 100%. proto potřebuji nějakou šikovnou radu jak je porážet, dál pak nějaké rady na škubání a kuchání...budu to dělat prvně a mám nervíky už teď
Moc díky
Tak my doma kachny porážíme stylem useknutí hlavy. Je to rychlý a dobře se kachna vykrví. Známý zase kachně zlomí páteř(prostě ji zlomí vaz), podřízne a nechá vykrvit(do předem připravené nádoby). My když už krev chytáme, tak jde vždycky psům.
Kachny se musí pře škubáním opařit (ovšem pozor na přepaření - pak totiž peří taky nejde pořádně škubat). Nejlepší je mít zatopeno v kotli a nechat ho dojít do varu. Poté zchladit(my tam nalijeme cca půl kýble studenější vody(ne ledové) a potápíme kachny. Vždy si zkuste jak je kachna ,,na tom´´ - tj. zkuste oškubat trochu peří, pokud půjde hezky dolů, tak už oškubat celou. Pokud ne, tak ještě ,,ohřát´´.
Škube se nejlépe ,,sjížděním´´ palce po směru peří. Snad chápete, jak to myslím.
Pro kuchání moc rad není. Kachna se ,,otevře´´ u krku - tj. prořízne se kůže na krku a uvolní se vole, apod., poté se otevře pod hrudním košem - pozor na proříznutí střev. Vyjmou se střeva, žaludek, játra - pozor na žluč(pokud by vám praskla rychle vše omýt vodou - ta se hnedka vylívá či se to myje rovnou pod prodem vody, jinak budete mít maso znehodnocené.
Poté se ještě vyjme srdce, plíce a celá kachna se propláchne vodou.
Pokud chcete žaludek jíst, tak se musí rozříznout, vyházet ven kamínky a stáhnout z ,,kůže´´.
No, to je snad všechno.
Jinak hlavně klid - zvláště při kuchání, ať se neříznete nebo neproříznete zmíněnou žluč.
Držím palečky, aby jste to zvládla.
PS: Za případné chyby se omlouvám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, potřebuju poradit, případně morální podporu .o)) Pořídili jsme kachny, já piplala, vykrmila...a teď je mám zabít. Je nějaký šikovný rychlý způsob, jak na to? :o((( Že je ořvu je 100%. proto potřebuji nějakou šikovnou radu jak je porážet, dál pak nějaké rady na škubání a kuchání...budu to dělat prvně a mám nervíky už teď
Moc díky
Ja mam tiez doma prvym rokom kacicky. Este maju len cca 3 tyzdne tak zabijanie ma caka az tak zaciatkom zimy. Ovsem mam skusenosti so zabijanim kuriat a sliepok. Moja prva skusenost je taka ze pri prevoze brojlerovych kureniec si jedno zlomilo kridlo az tak ze mu trcala kost. Predtym som nikdy nic podobne nezabijal a ked som ho videl ako krvaca tak som ho rychlo chytil dal hlavu na spalek a rychlo usekol hlavu macetov. Niekto pouziva sekeru ale ked si predstavite ze taka sekera je skor na stiepanie dreva takze o nejakej ostrosti sa tam hovorit neda tak tomu kuratu alebo kacici skor tu hlavu od krku odtrhne ako odreze aj ked v tej rychlosti je topodstatne jedno ale ja radsej preferujem tu macetu. Ma siroku cepel tak sa nemusim bat ze by som netrafil. Moje prvy krat bolo vlaqstne z nutnosti pretoze to kura trpelo. Ked uz som zabijal po dvoch tyzdnoch zvysnych 9 brojlerov uz to bolo o nieco lahsie. Horsie to bolo so sliepkami. Zabijal som stare vynosene sliepky ktore mi odzobavali nove sliepocky. Tych mi bolo velmi luto kedze mi dobre znasali vajicka a zasluzeneho dochodku sa nedozili. Ale zmieril som sa s tym ze to je uz raz tak. Preto neuznavam ked niekto zabija tak ze podreze hrdlo a necha tu hydinu vykrvacat za ziva. Dolezite je prerusit miechu a to je 100% smrt aj ked este sa trase ale to su len nervy. Este na koniec chcem dodat ze davajte pozor ked tie kacice zabijete budu este trepat kridlami a hybat nohami aby Vas neposkriabala. Inak cez zimu budem zabijat prvy krat hus a z toho mam trochu obavy kedze ide o velke zviera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja mam tiez doma prvym rokom kacicky. Este maju len cca 3 tyzdne tak zabijanie ma caka az tak zaciatkom zimy. Ovsem mam skusenosti so zabijanim kuriat a sliepok. Moja prva skusenost je taka ze pri prevoze brojlerovych kureniec si jedno zlomilo kridlo az tak ze mu trcala kost. Predtym som nikdy nic podobne nezabijal a ked som ho videl ako krvaca tak som ho rychlo chytil dal hlavu na spalek a rychlo usekol hlavu macetov. Niekto pouziva sekeru ale ked si predstavite ze taka sekera je skor na stiepanie dreva takze o nejakej ostrosti sa tam hovorit neda tak tomu kuratu alebo kacici skor tu hlavu od krku odtrhne ako odreze aj ked v tej rychlosti je topodstatne jedno ale ja radsej preferujem tu macetu. Ma siroku cepel tak sa nemusim bat ze by som netrafil. Moje prvy krat bolo vlaqstne z nutnosti pretoze to kura trpelo. Ked uz som zabijal po dvoch tyzdnoch zvysnych 9 brojlerov uz to bolo o nieco lahsie. Horsie to bolo so sliepkami. Zabijal som stare vynosene sliepky ktore mi odzobavali nove sliepocky. Tych mi bolo velmi luto kedze mi dobre znasali vajicka a zasluzeneho dochodku sa nedozili. Ale zmieril som sa s tym ze to je uz raz tak. Preto neuznavam ked niekto zabija tak ze podreze hrdlo a necha tu hydinu vykrvacat za ziva. Dolezite je prerusit miechu a to je 100% smrt aj ked este sa trase ale to su len nervy. Este na koniec chcem dodat ze davajte pozor ked tie kacice zabijete budu este trepat kridlami a hybat nohami aby Vas neposkriabala. Inak cez zimu budem zabijat prvy krat hus a z toho mam trochu obavy kedze ide o velke zviera.
Nejlepší způsob je useknout hlavu ostrým dranžírákem,mačetou.Pokud si chcete chytit krev,zařezává se drůbež na temeni,aby se do krve nedostaly nečistoty z volete.Nejlepší způsob u větší drůbeže je pytel s dírou na hlavu,kterou prostrčíte ven a vůbec nejlepší je,když vám někdo pomůže a podrží pytel ,vy si hlavu natáhnete na špalek a useknete.Drůbež ve strachu jako by skrčí hlavu mezi křídla. Hodně štěstí v chovu. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlepší způsob je useknout hlavu ostrým dranžírákem,mačetou.Pokud si chcete chytit krev,zařezává se drůbež na temeni,aby se do krve nedostaly nečistoty z volete.Nejlepší způsob u větší drůbeže je pytel s dírou na hlavu,kterou prostrčíte ven a vůbec nejlepší je,když vám někdo pomůže a podrží pytel ,vy si hlavu natáhnete na špalek a useknete.Drůbež ve strachu jako by skrčí hlavu mezi křídla. Hodně štěstí v chovu. Roklanka
Já také sekám hlavy drůbež omotám ji hadrou, aby se nesoukala dám její hlavu na špalek ale na špalku mám 2 hřebíky zatlučené do písmene V mezi ty hřebíky dám hlavu.Pak si krk pěkně natáhnu a nesouká se seknu je to mnohem rychlejší.A nemusí asistovat 2 člověk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já také sekám hlavy drůbež omotám ji hadrou, aby se nesoukala dám její hlavu na špalek ale na špalku mám 2 hřebíky zatlučené do písmene V mezi ty hřebíky dám hlavu.Pak si krk pěkně natáhnu a nesouká se seknu je to mnohem rychlejší.A nemusí asistovat 2 člověk.
takto ja ne doma mame udělany takovy trychtyř dotoho vložim kuře a jen proříznu krční tepnu a necham kuře vykrvit je to rycle a dobře se vykrvuje a vubec sebou nehaže dělame tak i 20 kg kruty a zvladne to jeden taky se mi ozvědčilo kuře klepnout tupou stranou nože přes hlavu kuře je tim padem omračene
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlepší způsob je useknout hlavu ostrým dranžírákem,mačetou.Pokud si chcete chytit krev,zařezává se drůbež na temeni,aby se do krve nedostaly nečistoty z volete.Nejlepší způsob u větší drůbeže je pytel s dírou na hlavu,kterou prostrčíte ven a vůbec nejlepší je,když vám někdo pomůže a podrží pytel ,vy si hlavu natáhnete na špalek a useknete.Drůbež ve strachu jako by skrčí hlavu mezi křídla. Hodně štěstí v chovu. Roklanka
Pokud nesekáte celou hlavu, ale zařezáváte jen na temeni, jak drůbež před vykrvením omráčíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.152
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
takto ja ne doma mame udělany takovy trychtyř dotoho vložim kuře a jen proříznu krční tepnu a necham kuře vykrvit je to rycle a dobře se vykrvuje a vubec sebou nehaže dělame tak i 20 kg kruty a zvladne to jeden taky se mi ozvědčilo kuře klepnout tupou stranou nože přes hlavu kuře je tim padem omračene
Bylo by možné ten "trychtýř" vyfotit a hodit na moderku? Zajímalo by mě jak to přesně vypadá. Tuším jak by to mělo být, ale ještě jsem to neviděl.
Díky Peťa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud nesekáte celou hlavu, ale zařezáváte jen na temeni, jak drůbež před vykrvením omráčíte?
Zařezávám krůty a omráčení netřeba. Je zapotřebí pevnou ruku a hodně ostrý nůž - krůtu chytneme pevně za křídla, omotáme provazem nohy a pověsíme. Okamžite podřezávám, nečekám na nic. V prvním okamžiku po zavěšení zůstane drůbež nehybná a toho právě využívám. Trvá to ale pár vteřin, takže to chce odhodlání.
Na mase není nic poznat - mívala jsem krůty od dodavtelů a byly stejné. Od slepic krev nechytám, tam mám sekyrku - extra jen na drůbež.