Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.9.2009 11:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.115

Uvažuji o koupi škubačky. Mám ale obavy, jak funguje a chtěla bych jí vidět v akci. Máte někdo škubačku a jaké s ní máte zkušenost? Případně bylo by možno se podívat jak funguje v "akci"? Moc všem děkuju za odpovědi. Zdena.

Neregistrovaný uživatel

14.9.2009 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Uvažuji o koupi škubačky. Mám ale obavy, jak funguje a chtěla bych jí vidět v akci. Máte někdo škubačku a jaké s ní máte zkušenost? Případně bylo by možno se podívat jak funguje v "akci"? Moc všem děkuju za odpovědi. Zdena.

Mám škubačku a to hned několik. Tchyně , manželka a synové. Tak třeba kachny. Kachnu trochu posypu kalafunou na prase a opařím . Pověsím ji na rozporku a z povzdálí sleduji . Moje škubačky přiskočí a oškubou. Na mne už je to vykuchání. Je to velice levná škubačka .

Neregistrovaný uživatel

15.9.2009 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Uvažuji o koupi škubačky. Mám ale obavy, jak funguje a chtěla bych jí vidět v akci. Máte někdo škubačku a jaké s ní máte zkušenost? Případně bylo by možno se podívat jak funguje v "akci"? Moc všem děkuju za odpovědi. Zdena.

Mám zhotovenou podle orginálu ve zmeněeném měřítku na 3 ks brojlerů. ještě je zapotřebí mít napařovačku. Spokojenost . Pracujeme ve dvou, ale zdaleka nestačím kuchat.

Neregistrovaný uživatel

15.9.2009 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.115

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám zhotovenou podle orginálu ve zmeněeném měřítku na 3 ks brojlerů. ještě je zapotřebí mít napařovačku. Spokojenost . Pracujeme ve dvou, ale zdaleka nestačím kuchat.

Bylo by možné poslat na email nějaký nákres nebo postup výroby, příp. fotky. Moc bych to ocenila a kutilové by si určitě poradili. Ještě mail - totav@seznam.cz
Moc děkuji Zdena.

Neregistrovaný uživatel

15.9.2009 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bylo by možné poslat na email nějaký nákres nebo postup výroby, příp. fotky. Moc bych to ocenila a kutilové by si určitě poradili. Ještě mail - totav@seznam.cz
Moc děkuji Zdena.

Mohl bych prosím vědět kolik kusů drůbeže škubete za rok ? I když škubačka asi není špatná věc většinou se dočítám o nedokolosti a nutnosti značně doškubávat. Hlavně co se týče drůbeže jako jsou kachny nebo husy. Kuřata jdou pařit a následně škubat velice dobře. Zabijíme ročně kolem 200 kusů a polovinou je drůbež která se škube obtížněji.

Neregistrovaný uživatel

15.9.2009 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.115

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohl bych prosím vědět kolik kusů drůbeže škubete za rok ? I když škubačka asi není špatná věc většinou se dočítám o nedokolosti a nutnosti značně doškubávat. Hlavně co se týče drůbeže jako jsou kachny nebo husy. Kuřata jdou pařit a následně škubat velice dobře. Zabijíme ročně kolem 200 kusů a polovinou je drůbež která se škube obtížněji.

Asi budu vypadat jako blázen, ale letos je to 30 krůt, 150 brojlerů, 50 hus a 80 kachen - no hrůza . A pomocnice babička - ŠKUBAČKA má po operaci karpálních tunelů. Pokud nebude škubačka, asi se zblázním. Zdena.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2009 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Asi budu vypadat jako blázen, ale letos je to 30 krůt, 150 brojlerů, 50 hus a 80 kachen - no hrůza . A pomocnice babička - ŠKUBAČKA má po operaci karpálních tunelů. Pokud nebude škubačka, asi se zblázním. Zdena.

Tak to je pořádná porce kuřata a kruty budou v pohodě,ale to ostatní to si dáte já sem s mámou jednou škubal 75 kachena bylo to jak zatrest a vy k tomu máte ešte husičky..FK

Neregistrovaný uživatel

16.9.2009 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to je pořádná porce kuřata a kruty budou v pohodě,ale to ostatní to si dáte já sem s mámou jednou škubal 75 kachena bylo to jak zatrest a vy k tomu máte ešte husičky..FK

my mame v praci škubačku na čtyři ks. husí a asi 10ks brojleru, kachny nevim... hrabava jde snadno, dočištuji se jen letky, kdyz nejaka zustane, ale vodní se po "předškubání ve škubačce" stejne ještě máčí ve vosku a doškubává se ručně. Pokud husa nebo kachna není uplne preperena, je to na houby...

Neregistrovaný uživatel

17.9.2009 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
my mame v praci škubačku na čtyři ks. husí a asi 10ks brojleru, kachny nevim... hrabava jde snadno, dočištuji se jen letky, kdyz nejaka zustane, ale vodní se po "předškubání ve škubačce" stejne ještě máčí ve vosku a doškubává se ručně. Pokud husa nebo kachna není uplne preperena, je to na houby...

Můžu se zeptat, kde se vezme ten vosk ? A jak to s tím jde ?
My jsme na kačeny zloušeli dávat kalafunu jako na prase, ale připadalo mi, že to je úplně nanic, akorát člověk musel shánět tu kalafunu a byla to pracovní operace navíc - výsledek nulanulanic.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

17.9.2009 10:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžu se zeptat, kde se vezme ten vosk ? A jak to s tím jde ?
My jsme na kačeny zloušeli dávat kalafunu jako na prase, ale připadalo mi, že to je úplně nanic, akorát člověk musel shánět tu kalafunu a byla to pracovní operace navíc - výsledek nulanulanic.
Jiřina

Tak ono je strašně důležitá teplota vody na spaření u slepič to tak nevadí to je radost škubat, ale kachny to je peklo a stačí rozdíl pár stupnů a už se člověk trápí nad jednou kachnou hodinu. Jestli máte obyčejnej kotel myslim ,že se mu říká brutar a nejsem si jistej. Takovej včem se vaří voda na zabijačku. Vařili jsme vobu pěkně venku protože, když se paří tak to zrovna nevoní po fialkách . A pařili jsme kachny přímo v tom kotli a kachny šli škubat pěkně stačí jen trochu srazit var pozor jen o pár stupnů. Protože než donesete vařící vodu ven tak vám klesne teplota a už je trápení na světě. Já sem dělal 75kachen s mámou za výkend ,je fakt ,že jsme trochu závodili a byla to srašná práce ,ale šlo to .Předpoklat je ,že nemaj pisky. FK

Neregistrovaný uživatel

17.9.2009 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.153

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžu se zeptat, kde se vezme ten vosk ? A jak to s tím jde ?
My jsme na kačeny zloušeli dávat kalafunu jako na prase, ale připadalo mi, že to je úplně nanic, akorát člověk musel shánět tu kalafunu a byla to pracovní operace navíc - výsledek nulanulanic.
Jiřina

co je to za vosk vam presne reknu zitra, ale máme ho ve zvlástní kádi rozpálený a určité stupne, pokud kachna, nebo husa nema "ošpence" tak v podstatě co nevezme škubačka, vezme vos,... husa se v tom cela namoci, vytahne a pak sloupnete jednolitou vrstvu (nejčasteji z prsou a podpaží..

Neregistrovaný uživatel

20.9.2009 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.115

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
co je to za vosk vam presne reknu zitra, ale máme ho ve zvlástní kádi rozpálený a určité stupne, pokud kachna, nebo husa nema "ošpence" tak v podstatě co nevezme škubačka, vezme vos,... husa se v tom cela namoci, vytahne a pak sloupnete jednolitou vrstvu (nejčasteji z prsou a podpaží..

Ráda bych zjistila, jaký je ten vosk na škubání. Dejte , prosím, věděť. Určitě to zajímá víc lidí. Díky Zdena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík