Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.186
Ahoj
můžete se podělit o recepty na zpracování husy, jak pečete, kořeníte, co dáváte do polévky(hlavy, nohy) atd.
Také jak využíváte husí krev.
díky
Pavel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj
můžete se podělit o recepty na zpracování husy, jak pečete, kořeníte, co dáváte do polévky(hlavy, nohy) atd.
Také jak využíváte husí krev.
díky
Pavel
Ahoj! pečeme v normal pekáči - nejlépe jen půlku husy - tj. buď záda nebo prsa - u nás to jíme jen 2 lidi, takže to akorát stačí na oběd a večeři. Jinak nic speciálního - posolíme, posypeme kmínem a šup do trouby. Pečeme asi při 180 stupních cca 1- 1,5 hodiny. Musí se to ozkoušet a ke konci hlídat, aby se nespálila. Ze začátku hodně polévat.
Polévku z husy moc neděláme - max. ze srdce a jater a to to mícháme se zeleninou. Zbytky - jako nohy, hlava, krk, přebytečná kůže, apod. dostávají vařené naši hafani. To aby z té husy taky něco měli.
Husí krev - pokud se odchytne do čistého kastolku(prostě do nějaké nádoby), tak je výborná osmažená s cubulkou obyč na pánvi.
Zuzka F.
PS: Husa česká se dá péct rovnou v pekáči, kde hezky změkne. Husu labutí jsme museli před tím ještě chvíli povařit v papiňáku, byla strašně tvrdá. Živené byly stejně, takže v tom to nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.33
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj
můžete se podělit o recepty na zpracování husy, jak pečete, kořeníte, co dáváte do polévky(hlavy, nohy) atd.
Také jak využíváte husí krev.
díky
Pavel
Nejlepší bude,když otevřete kuchařku,ale dá se z husy udělat ledacos.Polévku mám ráda a vařím jí jako má babička i se staženýma nohama a hlavou( oškubanou). Klasická pečená a kmínem,husa v šouletu atd,až po vykostění celé,maso umlít,ochutit kořením podle chuti přidat mandle a znovu naplnit kůži(takže vypadá jako,kdyby byla neporušená )už si nevzpomenu ,jak se tato úprava jmenuje.Vaření je o fantazii.Labutí jsem také pekla,stačí podusit pod poklicí do měka,papiňák je podle mne barbarství. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj
můžete se podělit o recepty na zpracování husy, jak pečete, kořeníte, co dáváte do polévky(hlavy, nohy) atd.
Také jak využíváte husí krev.
díky
Pavel
Když nám manželova matka dala husu ( byla to první husa v mém životě, co jsem měla píct ), otevřela jsem kuchařku a jela jsem.
Husa pečená se zelím, z křídel, noh a hlavy polívka, krk nadívanej, krev ( podušená na cibulce a s rozmočenou žemlí - na způsob žemlových jelítek ). Celej týden jsme měli hody - byli jsme na ni tenkrát ještě sami dva
Jiřina