Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98
Paní Dano, ptala jste se na moderce na lakenfeldky, moje zkušenosti - velmi vitální, mně nikam nelétají a jsou dosti přítulné, snáška docela dobrá, velikost vajec menší, nekvokaly. Jsou pěkné, ale něco málo mi na nich chybí, nevím přesně, co, ale leghornky nebo vlašky se mi líbí více. M
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Paní Dano, ptala jste se na moderce na lakenfeldky, moje zkušenosti - velmi vitální, mně nikam nelétají a jsou dosti přítulné, snáška docela dobrá, velikost vajec menší, nekvokaly. Jsou pěkné, ale něco málo mi na nich chybí, nevím přesně, co, ale leghornky nebo vlašky se mi líbí více. M
jestli je to pro mě, tak já se na lakanfeldky neptala, ale to nevadí, protože se mi taky moc líbí a možná si jich na jaře pár pořídím. Ruším totiž letos všechny ty hybridky, které sice nesou, ale není v nich jinak žádné osobní kouzlo a náš dvůr chci začít ladit do černo-bíla. Takže chci začít s australkami, pak tu mám moc pěkné bílé křížence po brojlerové matce a hybridním snáškovém kohoutovi a ty lakenfeldky by byl takový bonus
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Paní Dano, ptala jste se na moderce na lakenfeldky, moje zkušenosti - velmi vitální, mně nikam nelétají a jsou dosti přítulné, snáška docela dobrá, velikost vajec menší, nekvokaly. Jsou pěkné, ale něco málo mi na nich chybí, nevím přesně, co, ale leghornky nebo vlašky se mi líbí více. M
co na nich chybí? no přeci v česku tak oblíbená žlutá(ne vietnamci). Všechno letí co má žlutou dužninu, žluté maso, žlutou kůži... možná i žloutenku. Všimněte si žlutomasé broskve, žlutomasé brambory, brojler má žlutou kůži. Ale takoví francouzi a angličané si potrpí na bílou kůži. Proto faverolky, maransky, sasexky, orpingtonky a jiné, nebo elsberské kachny - ty mají bílou kůži a narůžovělý zobák ne jako pekingská žlutý.
J. Kafka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
co na nich chybí? no přeci v česku tak oblíbená žlutá(ne vietnamci). Všechno letí co má žlutou dužninu, žluté maso, žlutou kůži... možná i žloutenku. Všimněte si žlutomasé broskve, žlutomasé brambory, brojler má žlutou kůži. Ale takoví francouzi a angličané si potrpí na bílou kůži. Proto faverolky, maransky, sasexky, orpingtonky a jiné, nebo elsberské kachny - ty mají bílou kůži a narůžovělý zobák ne jako pekingská žlutý.
J. Kafka
mě se žlutá kůže taky líbí víc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mě se žlutá kůže taky líbí víc
A já nevím, že mají žluté maso, neboť jsem nikdy žádnou lakenfeldku nezabil. M
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A já nevím, že mají žluté maso, neboť jsem nikdy žádnou lakenfeldku nezabil. M
v čechách se kuře se žlutou kůží bere jako "domácí", jako že se páslo na trávě a to s bílou kůží že je krmený směsma. A zkuste lidem vysvětlit, že je to jinak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v čechách se kuře se žlutou kůží bere jako "domácí", jako že se páslo na trávě a to s bílou kůží že je krmený směsma. A zkuste lidem vysvětlit, že je to jinak
Já vím:-)
J. Kafka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A já nevím, že mají žluté maso, neboť jsem nikdy žádnou lakenfeldku nezabil. M
Maso ne ale kůži. Kůži mají lakendfeldky bílou. V Anglii a Francii byla drůbež s bílou kůží (dorkinky, faverolky, hudánky) a kachny elsberské a ruánské tabulovou drůbeží na stůl nejlepších restataurací. Mě je jasné, že tady jsme v Čechách. Myslím že v cizích zemích mají rádi bílé brambory. U nás něco nemyslitelného.
J. Kafka