Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.248
Zdravím,
chtěl bych se zeptat co je pravdy na tom, že kdyz necham nakličit zrno, tak slipky budou více nosit??? Pokud je to tak, tak bych se chtel zeptat do jaké výšky by zrno melo byt nakličene. Děkuji moc Petr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat co je pravdy na tom, že kdyz necham nakličit zrno, tak slipky budou více nosit??? Pokud je to tak, tak bych se chtel zeptat do jaké výšky by zrno melo byt nakličene. Děkuji moc Petr
Zrno nechte naklíčit přes noc v teple, klíček maximálně 1-2mm. Chvilku trvá,nežli si zvyknou, jo a vodu
slijte. Již se tu o tom psalo, někdo to jen zalije vařicí vodou a podává.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.248
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zrno nechte naklíčit přes noc v teple, klíček maximálně 1-2mm. Chvilku trvá,nežli si zvyknou, jo a vodu
slijte. Již se tu o tom psalo, někdo to jen zalije vařicí vodou a podává.
Díky moc
Petr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky moc
Petr
Nevím,jestli budou víc snášet,ale každopádně je v tom spousta vitamínů a budete mít krásné žloutky.Nejlepší máte,když zrní zalejete na noc teplou vodou,ráno slijete,dáte někam k teplu a přikryjete utěrkou a aspon jednou denně to promíchejte,aby se vám to nahoře dostalo zase do vlhka.Klíčky by tam měly být druhý den ráno.Dělám to tak,že první den dávám namočené zrní-je už krásně měkké,zbytek dám klíčit pod utěrku,druhý den dávám už malé klíčky a třetí den,už to má krásné zelené klíčky.Nezapomente to udržovat vlhké.Nejlépe se klíčí pšenice a slunečnice,oves má tendenci zkysnout,proso klíčí strašně dlouho.Dáváme ještě klíčený hrách nebo fazole.Jestli chcete vědět víc,tak se podívejte se na nemoderku na Okrasné ptactvo a zadejte si klíčení zrní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
chtěl bych se zeptat co je pravdy na tom, že kdyz necham nakličit zrno, tak slipky budou více nosit??? Pokud je to tak, tak bych se chtel zeptat do jaké výšky by zrno melo byt nakličene. Děkuji moc Petr
Také jsem tápala a nevěděla jak na to. Zadejte zde do vyhledavače :
Obilí spařit -pařit -vařit -namáčet a nebo nic ?
Ludmila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím,jestli budou víc snášet,ale každopádně je v tom spousta vitamínů a budete mít krásné žloutky.Nejlepší máte,když zrní zalejete na noc teplou vodou,ráno slijete,dáte někam k teplu a přikryjete utěrkou a aspon jednou denně to promíchejte,aby se vám to nahoře dostalo zase do vlhka.Klíčky by tam měly být druhý den ráno.Dělám to tak,že první den dávám namočené zrní-je už krásně měkké,zbytek dám klíčit pod utěrku,druhý den dávám už malé klíčky a třetí den,už to má krásné zelené klíčky.Nezapomente to udržovat vlhké.Nejlépe se klíčí pšenice a slunečnice,oves má tendenci zkysnout,proso klíčí strašně dlouho.Dáváme ještě klíčený hrách nebo fazole.Jestli chcete vědět víc,tak se podívejte se na nemoderku na Okrasné ptactvo a zadejte si klíčení zrní.
Tak já nevím,mě pšenice začne klíčit až asi po dvou dnech, kdy je namočená.A to ještě nejsou zelené klíčky,ale teprve kořínky.Až potom začnou rašit ty zelené.A když to nechám asi 5 dní,mám už krásné asi centimetr vysoké zelené lupení.Co je teda pro drůbež lepší?Jen nepatrně naklíčené nebo již vyšší?Docela to pipinám šmakovalo.2x denně to propláchnu,přikryji průsvitnou potrav.folií,aby to mělo světlo a dám na topení.Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já nevím,mě pšenice začne klíčit až asi po dvou dnech, kdy je namočená.A to ještě nejsou zelené klíčky,ale teprve kořínky.Až potom začnou rašit ty zelené.A když to nechám asi 5 dní,mám už krásné asi centimetr vysoké zelené lupení.Co je teda pro drůbež lepší?Jen nepatrně naklíčené nebo již vyšší?Docela to pipinám šmakovalo.2x denně to propláchnu,přikryji průsvitnou potrav.folií,aby to mělo světlo a dám na topení.Petra
Petro a nezapaří se Vám to pod tou fólií? I když se to proplachuje ?
V jaké vrstvě klíčíte (tj. jak vysoká vrstva nabobtnaného zrna)? v tom bude asi mé jádro pudla.....
Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Také jsem tápala a nevěděla jak na to. Zadejte zde do vyhledavače :
Obilí spařit -pařit -vařit -namáčet a nebo nic ?
Ludmila
Ja mam na to jednoduchy sposob. Zrninu asi na hodinu treba namocit do vlaznej vody. Potom to prelejem cez umelohmotne sitko (cednik) a necham to v tom sitku prykrite vlhkou handrou aby to mohlo dychat a nezaparilo sa to. Rano a vecer to treba v tom sitku iba preplachnut vlaznou vodou a opet prikryt handrou. nepremiesavam to aby som nepolamal jemne korienky ktore zacnu vyrastat. Podla druhu zrniny a teploty zalezi ako rychlo to naklici. Doporucujem pri izbovej teplote a svetlo to nepotrebuje. Ani v zemi semiacka nemaju svetlo len teplo a vlhko. Ja davam sliepkam aj nenakliceny jacmen aj ked sa vela pisalo o tom ze to posoby zle na znasku ja mam opacnu skusenost. Odkedy zacali zrat ten jacmen tak ich znaska sa zlepsila popritom maju samozrejme dva krat denne original zmesku pre nosnice. Ten jacmen im len rozhodim po vybehu aby mali zabavku v zbierani.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Petro a nezapaří se Vám to pod tou fólií? I když se to proplachuje ?
V jaké vrstvě klíčíte (tj. jak vysoká vrstva nabobtnaného zrna)? v tom bude asi mé jádro pudla.....
Hanka
Ještě se mi to nezapařilo.Když jsem to klíčila bez folie,tak mi to osychalo.Takhle je to pořád ve vlhku.Mám to na plechu,asi tak 1cm vrstva.Od včera mám zase namočeno a ještě jsem tam klíčky neviděla.Tak nevím.Petra