Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.7
Zdravím, mladí kouhoutí hoši začali být protivní jak ... no moc, takže nadešel čas zhluboka se nadechnout a večer budou jatka ("Zabijeme ho radši ve spánku!" ). Nemáte nějaký tip na neotřelou nádivku? Vždycky dělávám klasiku (variace na žemlovou), nemáte tip na něco extra super? Ráda bych jednoho pečeného věnovala tchýni za hlídání slepic
, tak aby ji to nedalo a "chudinku pušintu" by třeba taky okoštovala? Díky za tipy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, mladí kouhoutí hoši začali být protivní jak ... no moc, takže nadešel čas zhluboka se nadechnout a večer budou jatka ("Zabijeme ho radši ve spánku!" ). Nemáte nějaký tip na neotřelou nádivku? Vždycky dělávám klasiku (variace na žemlovou), nemáte tip na něco extra super? Ráda bych jednoho pečeného věnovala tchýni za hlídání slepic
, tak aby ji to nedalo a "chudinku pušintu" by třeba taky okoštovala? Díky za tipy
No ta žemle asi bude základ a pak se vám nekladou meze ve fantazii! například můžete přidat, játra,mleté maso ,houby různou zeleninu,uzeninu...ale tak něják mě přijde ,že ten základ je furt stejnej akorát se to obmění s tím co do toho přidáte! ale je to zajímavá otázka ! docela námět na přemýšlení! já stejně tvrdím , že by to měla bejt sekce CHOVATELSKÉ RECEPTY
jelikož někdy člověk opravdu neví co s tím! Honza mčf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ta žemle asi bude základ a pak se vám nekladou meze ve fantazii! například můžete přidat, játra,mleté maso ,houby různou zeleninu,uzeninu...ale tak něják mě přijde ,že ten základ je furt stejnej akorát se to obmění s tím co do toho přidáte! ale je to zajímavá otázka ! docela námět na přemýšlení! já stejně tvrdím , že by to měla bejt sekce CHOVATELSKÉ RECEPTY
jelikož někdy člověk opravdu neví co s tím! Honza mčf
jednou Jimi Oliver někde nadíval kuře, základ byly vařené kroupy, hrozinky a med. Ještě v tom bylo nějaké koření, ale už si přesně nepamatuju...
Taky jsem četla recept na kuře nadívané směsí syrečků a šunky, ale to se prý dá dělat jen v létě, když se dá hodně větrat. Musí to ale být dobrota
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jednou Jimi Oliver někde nadíval kuře, základ byly vařené kroupy, hrozinky a med. Ještě v tom bylo nějaké koření, ale už si přesně nepamatuju...
Taky jsem četla recept na kuře nadívané směsí syrečků a šunky, ale to se prý dá dělat jen v létě, když se dá hodně větrat. Musí to ale být dobrota
Díky vám všem! ! Po zralé úvaze, že hrozinky a med budou pro tchýňku asi celkem divočina, zvolila jsem tento recept: http://www.labuznik.com /recipe.php?ID=6918 (mezera za .com). Mám hotovou nádivku, cpu hošany tentokráte opačným koncem než doposud :-) aby byli k večeři a zatím to vypadá vééélice slibně, i když nemám lišky a madérské víno
. Žemlový základ je tam umně převlečen za strouhanku :-)
Ten Oliverovský recept ale budu museti pohledat :-) ten si testnem bez tchánovstva.
Tvarůžkovou nádivku dělávám docela často, takže by to nebyla žádná změna (dělávám: půl napůl tvarůžky na kostičky spolu s na kostičky nakrájenou anglickou slaninou), pokud kuře dobře zašijete a nepukne, tak to nesmrdí (a i když se zadaří, není to žádná hrůza) a je to báááječné bezkonkurenční žrádlo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky vám všem! ! Po zralé úvaze, že hrozinky a med budou pro tchýňku asi celkem divočina, zvolila jsem tento recept: http://www.labuznik.com /recipe.php?ID=6918 (mezera za .com). Mám hotovou nádivku, cpu hošany tentokráte opačným koncem než doposud :-) aby byli k večeři a zatím to vypadá vééélice slibně, i když nemám lišky a madérské víno
. Žemlový základ je tam umně převlečen za strouhanku :-)
Ten Oliverovský recept ale budu museti pohledat :-) ten si testnem bez tchánovstva.
Tvarůžkovou nádivku dělávám docela často, takže by to nebyla žádná změna (dělávám: půl napůl tvarůžky na kostičky spolu s na kostičky nakrájenou anglickou slaninou), pokud kuře dobře zašijete a nepukne, tak to nesmrdí (a i když se zadaří, není to žádná hrůza) a je to báááječné bezkonkurenční žrádlo
Tak recept z labužníka byl báááječný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ta žemle asi bude základ a pak se vám nekladou meze ve fantazii! například můžete přidat, játra,mleté maso ,houby různou zeleninu,uzeninu...ale tak něják mě přijde ,že ten základ je furt stejnej akorát se to obmění s tím co do toho přidáte! ale je to zajímavá otázka ! docela námět na přemýšlení! já stejně tvrdím , že by to měla bejt sekce CHOVATELSKÉ RECEPTY
jelikož někdy člověk opravdu neví co s tím! Honza mčf
Ja bych byl moc a moc pro to,aby se tu takova sekce otevrela.Vyborny napad,Honzo.Je to mozne?Vsak to take k chovatelstvi patri. Zvirata chovame nejen pro radost,ale take pro uzitek.Urcite by to stalo za to.Kazdy ma jiste nejaky rodinny recept,svou specialitu,zajimavost,trik,doporuceni... o ktere by se rad podelil s ostatnimi.Treba i s domaci porazkou,osetrenim masa,vykostovanim,...by nekdo zkuseny mohl poradit zacinajicim chovatelum a zacinajicim chovatelkam-hospodynkam....Krome toho me ted napadlo,ze se tu hodne diskutuje o vyzive zvirat,to je jasne,jsme na strankach k tomu urcenym,ale mozna by vubec nevadilo,kdybychom malicko diskutovali take o vyzive nasi,lidske
Tomas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja bych byl moc a moc pro to,aby se tu takova sekce otevrela.Vyborny napad,Honzo.Je to mozne?Vsak to take k chovatelstvi patri. Zvirata chovame nejen pro radost,ale take pro uzitek.Urcite by to stalo za to.Kazdy ma jiste nejaky rodinny recept,svou specialitu,zajimavost,trik,doporuceni... o ktere by se rad podelil s ostatnimi.Treba i s domaci porazkou,osetrenim masa,vykostovanim,...by nekdo zkuseny mohl poradit zacinajicim chovatelum a zacinajicim chovatelkam-hospodynkam....Krome toho me ted napadlo,ze se tu hodne diskutuje o vyzive zvirat,to je jasne,jsme na strankach k tomu urcenym,ale mozna by vubec nevadilo,kdybychom malicko diskutovali take o vyzive nasi,lidske
Tomas
No jo, ale jak to udělat technicky? Už jenom kam samostatnou sekci tady na i.fauně šoupnout? Po pravdě si nedovedu představit, že se vedle rubrik "Psi", "Kočky" objeví rubrika "Kuchyňské využití" .
To si myslím, můžeme udělat tak maximálně téma/témata tady na moderce (které po čase zapadne). Protože i kdybychom se omezili na "hospodářsky využitelná" zvířata, zůstává tady otázka koně (pro 98% návštěvníků i.fauny je to striktně pet zvíře - pravda, mohla bych přidat báječný recept na guláš Taxis, onehdá mnou v MOngolsku zhotovený, ale i já sama bych s tím měla problém - koně chovám a guláš Taxis nebyl o ničem jiném než o fyzickém vyčerpání, hladu a nedostatku jiného masa -a jak byl dobrej). Další otazník jsou králíci, fakt nejsem zvědavá na nadávky chovatelů pet zakrslíků kvůli králíka na tymiánu :-))). Témata na moderkách nebudou tak bít do očí nahodilé návštěvníky, jako samostatná sekce.