Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.65
Jak škubete husy, živé nebo po zabití. Někdo říkal proti směru, jiný po směru růstu.
Pavel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak škubete husy, živé nebo po zabití. Někdo říkal proti směru, jiný po směru růstu.
Pavel
Živé husy se pouze podškubávaly,za účelem získání peří.Dělávaly to staré hospodyně,které připravovaly peřiny do výbavy,dnes už se to moc nedělá. Způsobů jak oškubat husu je několik,s pomocí smůly a opařením nebo jen opaření,na sucho,škubačku. Já používám parní kachnu. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.194
Já jsem se se škubáním hus trápil než mi poradil jeden starý pán :namočit utěrku do vody dát na peří a přiložit žehličku (jen krátce) potom se to místo oškube a tak se oškube celá husa (po spření ve vodě se to dělalo také špatně)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Živé husy se pouze podškubávaly,za účelem získání peří.Dělávaly to staré hospodyně,které připravovaly peřiny do výbavy,dnes už se to moc nedělá. Způsobů jak oškubat husu je několik,s pomocí smůly a opařením nebo jen opaření,na sucho,škubačku. Já používám parní kachnu. Roklanka
Parní kachnu ? Slyším poprve. Rozveďte to, Roklanko, prosím.
Není peří moc mokré, dá se uskladnit bez přesoušení ? Nepřepařuje se to ?
Já dělám husy přežehlením přes vlhkou hadru. Semtam se mi stane, že přepařím
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.224
Normálne sa hus obarí vriacou vodou, a sklbe sa . Najlepsie v s mere rastu pier, aby sa koza co najmenej poskodila. Niekedy sme to s tou zehlickou robili aj my, ale len ked sme chceli zo zabitej husi získat suché perie do perín. Ale bolo to dost zdlhavé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Parní kachnu ? Slyším poprve. Rozveďte to, Roklanko, prosím.
Není peří moc mokré, dá se uskladnit bez přesoušení ? Nepřepařuje se to ?
Já dělám husy přežehlením přes vlhkou hadru. Semtam se mi stane, že přepařím
Jiřina
Hodně jsem se se škubáním nazlobila. Neustále jsem zkoušela různé metody. Nejdřív husu pořádně hadicí namočit studenou vodou,pak spařit,škubala jsem nasucho.přežehlovala ,jen na smůlu jsem si netroufla.Pak jsem viděla v TV shopu parní kachnu, a nahlas uvažovala ,že to by mohlo jít. Kamarádka nelenila a půjčila si jí od někoho a rázem bylo po problému.Peří je pouze mírně zavlhlé,takže velice rychle vyschne,není okolo takový bordel,protože se napaří vždy jen kousek,dokonce i křídla mi jdou dobře. Jediná nevýhoda je,že se vždy napaří menší část,takže by se mohlo zdát,že to jde pomaleji,ale čas se ušetří zase při úklidu. Nestalo se mi,že bych přepařila. V praxi to vypadá tak,že hubičku kachny strčím pod peří a pára učiní své,pro vaši představu napařené místo je asi ve velikosti dlaně. Roklanka
Není nad mechanizaci...
https://youtu.be/ut0SdzYSU-I?list=PL-q0_72AGtAOtNeq7ywUXGi_BZZqufVYP.
jirii
napsal(a):
Není nad mechanizaci...
https://youtu.be/ut0SdzYSU-I?list=PL-q0_72AGtAOtNeq7ywUXGi_BZZqufVYP.
No jo, jenže na videu je slepice.Škubačka je skvělá na krůty a slepice, kachny a husy jdou taky, ale díky zhmoždění kůže pak při doškubávání bojujete s mastným peřím. Kachna a husa navíc nejde tak dočista jako slepice, takže doškubáváte.
Já letos dělám ručně, pařím ve vodě, ale zítra zkusím tu parní kachnu.