Škubání kachen kalafunou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.10.2010 07:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Tak jsem zkusila, dle rad, škubání kalafunou.Asi jsem něco udělala špatně, škubala jsem stejně, pracně, jak bez kalafuny . Namočila jsem kachnu do studené vody,pak vetřela kalafunu a spařila , nechala vychládnout.Musela jsem škubat klasicky, stáhnout to za ranu, jak někdo psal, nešlo.Lenka

Neregistrovaný uživatel

6.10.2010 08:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.228

Tak to se divím, já osobně kalafunou škubu a nemohu si to vynachválit. Jsem na to sám a loni jsem měl škubat celkem 20 kachen a za 3 odpoledne (vždy po práci) bylo po kachnách. Ale jen já ještě před namočením do studené vody kachnu nasucho podškubu hlavně prsa a záda. Takže zbyde jen prachové peří a to pak jde s kalafunou dolu jedna báseň.

Neregistrovaný uživatel

6.10.2010 11:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

jak děláte to podškubání, aby se nepotrhala kůže?

Neregistrovaný uživatel

6.10.2010 13:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.228

Škubu směrem růstu peří ne proti. Naučila mě to babička prý se tak podškubávali husy na peří.

Neregistrovaný uživatel

6.10.2010 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

NO UŽ JSEM TO TAKÉ ZKOUŠELA A TAKY MNE TO NEZAUJALO. Ale minulý týden mi radila zkušená paní, že se má vzít malá vanička, procukrovat peří namletou a přesátou kalafunou z jedné strany, obrátit a z druhé strany a pak lít na kachnu horkou vodu, až je ponořená. Jakmile zatvrdne peří, což je chvilka, vytáhnout a na stole hned sundavat peří v plátech, ale také po směru!! Nelze ale očekávat, že kalafuna to zvládne mimo termín, to je s nezralým peřím. Jinak mně 20 kachen trvá s běžným napařením 2 dopoledne včetně vykuchání. Mám ale trik s opalovačkou - hořák na malé propan butanovébombě, po opálení hned umývat čistou novou houbičkou s drsnou stranouv čisté vlažné vodě, tím se sundají černé tečky a je kachna nahatá jedna báseň. Kůže se při tom trochu stáhne a utuží, čímž vylezou zapomenutá brka, hlavně se opálí třeba krk nebo dlouhé chlupy na biskupu, které opravdu vyškubat nejdou. Regina:-)

Neregistrovaný uživatel

7.10.2010 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.228

No tak já těch 20 kachen měl za 3 odpoledne, ale je fakt že ten trik s tím opalováním mě už také napadl. Zatím jsem ho nerealizoval. Zatím vždycky večer vezmu pinzetu a dočisťuju co zbylo po oškubávání. Jinak kachny nasucho podškubu, pak namočím do studené vody, pořádně prosypu kalafunou, dám do takové té plechové mísy co bývala dřív na mytí nádobí (protože kalafuna se občas nalepí na mísu a pak to jde těžko dolů). Pak poleju vařící vodou, vyndám a hned škubu ona se ta kalafuny ihned speče a jde to po plátech dolů. Zůstane jen minimum peří a tím jak kachny podškubu a hodně posypu smůlou jdou dolu i pysky.

Neregistrovaný uživatel

7.10.2010 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.147

Mám stejné zkušenosti jako Regina. Kalafuna mě hanebně zklamala, akorát jsem s ní zaflákala všechno, co s ní přišlo do styku a kačeny nic moc. To opalování nám radila už manželova matka - ale ti to dělávali jen snad nějakým hořícím dřívkem či papírem nebo kýhošlaka ( svíčky nechávaly na kůži očazené fleky :-( ) ... mluvím o době, když PB láhve a hořáky ještě neexistovaly. My tuhletu vymoženost máme a jsme s ní pro tento účel spokojeni. Péřová zralost je ale stále podmínkou.
Jiřina

Neregistrovaný uživatel

7.10.2010 12:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

teď mě napadá jedině jedna věc: kalafunu prodávám v krámu, dostáváme jí od různých výrobců a stalo se nám, že na jeden druh di lidi stěžovali, že na praseti nedržela.A pokud ensržela na praseti, možná nedrží ani na kachně. Takže jestli jste náhodou nekápli zrovna na netnhle výrobek. Protože jinak si to neumím vysvětlit. Dana

Neregistrovaný uživatel

7.10.2010 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

teda píšu jak tatar ... nedržela by tam mělo být smajlík

Neregistrovaný uživatel

8.10.2010 15:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.157

Tak mi jsme zabíjeli kačery a škubali jsme je bez kalafuny či nějakých přípravků a šlo to jedna radost. Asi to bylo tím, že jsme je chytli v tom nejlepším období. 4-5 měsíc, zato soused zabíjel taky stejný víkend jako my, ale měl o měsíc starší kachny a říkal že to měl stochutí vyhodit. Takže lepší je to fakt trefit než se pak trápit:-)

Neregistrovaný uživatel

8.10.2010 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.5

Vzhledem k tomu, že mívám i 100 kachen, používám škubací vosk německé firmy Westfalia. Kachna se oškube jen velmi nahrubo, pak se namočí do roztaveného vosku. dokud na sobě nemá cca 0,5cm vosku. Nechá se schladnout, oloupe a je jako dětská prdýlka. Zkoušel jsem zpočátku kalafunu, ale to je nesrovnatelné. S voskem ve třech lidech okolo 45 kachen za den.smajlík

Neregistrovaný uživatel

8.10.2010 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.250

kde se dá prosim ten vosk koupit?

Neregistrovaný uživatel

8.10.2010 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.30

Tak to my doma používame škubačku a jde to samo potom jen opalit nad hořakem a je kachna jak dětská prdilka smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

9.10.2010 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kde se dá prosim ten vosk koupit?

Kontaktujte firmu Westfalia. Nevím zda mají zastoupení v ČR, já jsem osobně toto kupoval přímo v SRN.Westfalia.de

Neregistrovaný uživatel

12.10.2010 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Mohu se zeptat v jakém druhu obchodu, jak je velké balení, cena aspoň přibližně, kolik se toho spotřebuje dejme tomu na jednu kačenu a jde ten vosk nějak recyklovat? Prosím odpověď na regina.davidkova@centrum.cz. Právě jsem odlifrovala dceru na studie do Německa, tak ať se stará. Reginasmajlík

Neregistrovaný uživatel

12.10.2010 23:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
NO UŽ JSEM TO TAKÉ ZKOUŠELA A TAKY MNE TO NEZAUJALO. Ale minulý týden mi radila zkušená paní, že se má vzít malá vanička, procukrovat peří namletou a přesátou kalafunou z jedné strany, obrátit a z druhé strany a pak lít na kachnu horkou vodu, až je ponořená. Jakmile zatvrdne peří, což je chvilka, vytáhnout a na stole hned sundavat peří v plátech, ale také po směru!! Nelze ale očekávat, že kalafuna to zvládne mimo termín, to je s nezralým peřím. Jinak mně 20 kachen trvá s běžným napařením 2 dopoledne včetně vykuchání. Mám ale trik s opalovačkou - hořák na malé propan butanovébombě, po opálení hned umývat čistou novou houbičkou s drsnou stranouv čisté vlažné vodě, tím se sundají černé tečky a je kachna nahatá jedna báseň. Kůže se při tom trochu stáhne a utuží, čímž vylezou zapomenutá brka, hlavně se opálí třeba krk nebo dlouhé chlupy na biskupu, které opravdu vyškubat nejdou. Regina:-)

Tak jsem dnes škubala kachny a chtěla jsem zkusit to opalování. Jenže nemám ten hořák s bombou, proto jsem experimentovala s opalovací pistolí. Výsledek 0. Moc to nešlo, naopak se spíš dělaly puchýře na kůžismajlík. Takže tudy cesta nevede, pokud by to chtěl někdo zkusit smajlík. Petra

Neregistrovaný uživatel

13.10.2010 00:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Ale vede, puchýře se udělají i při hořáku na propan butan, když se pálí moc blízko a usilovně na jednom místě. Chce to grif. A nechci se nikoho dotknout, ale nedá mi to. Je to jen na dočištění.Reginasmajlík

Neregistrovaný uživatel

13.10.2010 22:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ale vede, puchýře se udělají i při hořáku na propan butan, když se pálí moc blízko a usilovně na jednom místě. Chce to grif. A nechci se nikoho dotknout, ale nedá mi to. Je to jen na dočištění.Reginasmajlík

Tak mám asi blbou smajlík pistoli, protože nic nespálila, až když jsem jí dala skoro ke kůži. Asi budu usilovně škubat zase jen rukamasmajlík. A nakonec mi zbyla kačenka sotva kilo čisté váhy. No to se na to :-(............. Petra

Neregistrovaný uživatel

28.10.2010 06:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.224

Přátelé, na porculánový starý talíř si dejte prázdnou čistou plechovku od paštiky, do ní lih (já slivovici, ale starej kdyby to věděl, tak mě umučí). Lih hoří modrým, skoro neviditelným plamínkem, kachnu opálí, ale nezačmoudí. Jen bacha na bezpečnost a po práci plechovku uhasíme zakrytím nějakou pokličkou či plechem. V naší rodině s úspěchem používáme i na slepice, husy, krůty. Hodně zdaru Stanka Jižní Čechy.:-)

Neregistrovaný uživatel

31.10.2010 09:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.5

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohu se zeptat v jakém druhu obchodu, jak je velké balení, cena aspoň přibližně, kolik se toho spotřebuje dejme tomu na jednu kačenu a jde ten vosk nějak recyklovat? Prosím odpověď na regina.davidkova@centrum.cz. Právě jsem odlifrovala dceru na studie do Německa, tak ať se stará. Reginasmajlík

Dobrý den
Kdysi jsme si pořídili kachny, vylíhli plni nadšení kachňata, vykrmili a nastala doba zabíjení. A tím i doba vystřízlivění. Brutar spotřeboval spoustu dřeva, kachny měli miliony "vospenců". Škubání se tak proměnilo v noční můru celé rodiny. Nepomohla ani kalafuna a ani různé termíny zabíjení. Vzhledem k tomu, že jsme každý rok měli cca 2x po 50-ti kachnách bylo to k zbláznění.
Pak jsme jednou při cestě v Německu viděli usedlost s velkým hejnem kachen, načež nás napadlo jak asi pohodlný Germán tolik kachen oškube. Neváhali jsme, zastavili, zazvonili a zeptali se. Dostalo se nám vyčerpávající odpovědi včetně odkazu na firmu Westfalia, která tento vosk prodává.
Adresa firmy Westfalia.de
Název produktu Rupfenwachs
Cena za 2 balení (před 5-ti lety) cca2000kč
Postup prací včetně všech našich vylepšení:
Kachny paříme v pračce Mini Romo - rychle se nahřívá, má termostat, takže kachny se nepřepaří a hlídá teplotu. Paříme na 70 C°; 10 minut.To se nám osvědčilo nejlépe. Starší pračku lze koupit za cca 500. Ve srovnání s brutarem co se týká manipulace, přípravy dřeva a s tím spojené práce i spotřeby je super.
Kachny tedy v pračce spaříme a oškubeme na hrubo. Pak rozehřejeme ve vodní lázni v hrnci vosk(používáme kotlík na vodu, do kterého posadíme veliký hrnec s voskem, aby se do něho ta kachna vešla ), kachnu držíme za nohy a ponoříme do vosku, následovně vedle do vaničky se studenou vodou a opět do vosku. Toto opakujeme asi 3x až se vytvoří vrstva vosku na kačeně. Až kachna vychladne a vosk ztuhne, stačí jen oloupat a peří zůstane ve vosku. Kachna je jako dětská prdelka a je možno kuchat. Takhle jsme dělali ve třech lidech komplet 35 kachen denně - připravených na pekáč.
Oloupaný vosk, který je plný peříček a "vospenců" opět vytavíme a scedíme (pozor, velmi rychle tuhne) . Tím se dostáváme k tématu spotřeby. Ta je díky opětovnému použití minimální. Za cca 5 let provozu jsme spotřebovali 1,5 balení.
Ovšem je třeba podotknout, že toto se dle mého mínění vyplatí spíše pokud děláte více než 20 kachen.

S Pozdravem Petr Švácha:-)
Ps ten Váš mail mi nefungujesmajlík

Neregistrovaný uživatel

31.10.2010 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den
Kdysi jsme si pořídili kachny, vylíhli plni nadšení kachňata, vykrmili a nastala doba zabíjení. A tím i doba vystřízlivění. Brutar spotřeboval spoustu dřeva, kachny měli miliony "vospenců". Škubání se tak proměnilo v noční můru celé rodiny. Nepomohla ani kalafuna a ani různé termíny zabíjení. Vzhledem k tomu, že jsme každý rok měli cca 2x po 50-ti kachnách bylo to k zbláznění.
Pak jsme jednou při cestě v Německu viděli usedlost s velkým hejnem kachen, načež nás napadlo jak asi pohodlný Germán tolik kachen oškube. Neváhali jsme, zastavili, zazvonili a zeptali se. Dostalo se nám vyčerpávající odpovědi včetně odkazu na firmu Westfalia, která tento vosk prodává.
Adresa firmy Westfalia.de
Název produktu Rupfenwachs
Cena za 2 balení (před 5-ti lety) cca2000kč
Postup prací včetně všech našich vylepšení:
Kachny paříme v pračce Mini Romo - rychle se nahřívá, má termostat, takže kachny se nepřepaří a hlídá teplotu. Paříme na 70 C°; 10 minut.To se nám osvědčilo nejlépe. Starší pračku lze koupit za cca 500. Ve srovnání s brutarem co se týká manipulace, přípravy dřeva a s tím spojené práce i spotřeby je super.
Kachny tedy v pračce spaříme a oškubeme na hrubo. Pak rozehřejeme ve vodní lázni v hrnci vosk(používáme kotlík na vodu, do kterého posadíme veliký hrnec s voskem, aby se do něho ta kachna vešla ), kachnu držíme za nohy a ponoříme do vosku, následovně vedle do vaničky se studenou vodou a opět do vosku. Toto opakujeme asi 3x až se vytvoří vrstva vosku na kačeně. Až kachna vychladne a vosk ztuhne, stačí jen oloupat a peří zůstane ve vosku. Kachna je jako dětská prdelka a je možno kuchat. Takhle jsme dělali ve třech lidech komplet 35 kachen denně - připravených na pekáč.
Oloupaný vosk, který je plný peříček a "vospenců" opět vytavíme a scedíme (pozor, velmi rychle tuhne) . Tím se dostáváme k tématu spotřeby. Ta je díky opětovnému použití minimální. Za cca 5 let provozu jsme spotřebovali 1,5 balení.
Ovšem je třeba podotknout, že toto se dle mého mínění vyplatí spíše pokud děláte více než 20 kachen.

S Pozdravem Petr Švácha:-)
Ps ten Váš mail mi nefungujesmajlík

Tak hledám tu německou firmu a pořád nic. asi moc hledat neumím a nevím kam co zadat. Můžete mi prosím upřesnit jak tu firmu na netu najdu? Pořád mi to nachází tažná zařízenísmajlík Díky Petra

Neregistrovaný uživatel

1.11.2010 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.64

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak hledám tu německou firmu a pořád nic. asi moc hledat neumím a nevím kam co zadat. Můžete mi prosím upřesnit jak tu firmu na netu najdu? Pořád mi to nachází tažná zařízenísmajlík Díky Petra

http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=de&u=http://www.breker.de/shop/huehner_gefluegelrupf_-_zubehoer.php&ei=kHzOTO7IPInGswbp5riXCA& toto mi vyskočilo. Možná,že by se dal použít potravinářský vosk na sýry,až mě mrzí,že nemám na čem to zkusit. Jakmile bude nějaká kachna na zabití,zkusím to a dám vědět. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

1.11.2010 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=de&u=http://www.breker.de/shop/huehner_gefluegelrupf_-_zubehoer.php&ei=kHzOTO7IPInGswbp5riXCA& toto mi vyskočilo. Možná,že by se dal použít potravinářský vosk na sýry,až mě mrzí,že nemám na čem to zkusit. Jakmile bude nějaká kachna na zabití,zkusím to a dám vědět. Roklanka

Tak už si opravdu připadám jako smajlíktrouba. Zkopíruji odkaz, zadám do vyhledávače a hlásí mi to to nějaký errorsmajlík či co. Nevíte někdo co dělám špatně? Petra

Neregistrovaný uživatel

1.11.2010 23:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.128

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak už si opravdu připadám jako smajlíktrouba. Zkopíruji odkaz, zadám do vyhledávače a hlásí mi to to nějaký errorsmajlík či co. Nevíte někdo co dělám špatně? Petra

http://1.2.3.9/bmi/www.breker.de/shop/images/logo_oben_shop.gif , odkaz který jsem dávala byl už přeložený ,neb nešprechtím,možná,že je to tím. Ale zase vám neporadím jak se na ten vosk dostanete. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

2.11.2010 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak už si opravdu připadám jako smajlíktrouba. Zkopíruji odkaz, zadám do vyhledávače a hlásí mi to to nějaký errorsmajlík či co. Nevíte někdo co dělám špatně? Petra

Dobrý večer, dejte si do adresy www.breker.de/shop/ a tam si to už najdete ve skupině geflugelrupt - mají tam různé množství - 5,5 kg asi za 21 Eur. Regina

Neregistrovaný uživatel

2.11.2010 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://1.2.3.9/bmi/www.breker.de/shop/images/logo_oben_shop.gif , odkaz který jsem dávala byl už přeložený ,neb nešprechtím,možná,že je to tím. Ale zase vám neporadím jak se na ten vosk dostanete. Roklanka

Milé dámy, děkuji za jasné instrukce, ale u mě se asi míjí účinkem. Odkaz mi opět nefunguje a u toho druhého co jsem zadala, jesem našla jen toto slovo - Geflügelrupf , ale to jsou nějaké desky. Takže jsem asi ztracený případ. Prostě vosk nebude a mě nezbyde než škubat ručně smajlík . Petra

Neregistrovaný uživatel

3.11.2010 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milé dámy, děkuji za jasné instrukce, ale u mě se asi míjí účinkem. Odkaz mi opět nefunguje a u toho druhého co jsem zadala, jesem našla jen toto slovo - Geflügelrupf , ale to jsou nějaké desky. Takže jsem asi ztracený případ. Prostě vosk nebude a mě nezbyde než škubat ručně smajlík . Petra

Milá Petro,nepatřím mezi počítačové experty a neumím německy. Zkusím vás nevést krok za krokem http://1.2.3.9/bmi/www.breker.de/shop/images/logo_oben_shop.gif toto je stránka internetového obchodu .Na levé straně je nabídka sortimentu,klikněte na Geflugel Zubehor, objeví se vám nabídka sortimentu,sjeďte až dolů a na pravo je Rupwash,kliknutím na něj jste na vosku. Snad se vám to povede,držím palce. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

3.11.2010 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milé dámy, děkuji za jasné instrukce, ale u mě se asi míjí účinkem. Odkaz mi opět nefunguje a u toho druhého co jsem zadala, jesem našla jen toto slovo - Geflügelrupf , ale to jsou nějaké desky. Takže jsem asi ztracený případ. Prostě vosk nebude a mě nezbyde než škubat ručně smajlík . Petra

Petro, nezmatkujte, ty desky jsou pláty vosku. 5,5 kg . například. Regina

Neregistrovaný uživatel

4.11.2010 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Milá Petro,nepatřím mezi počítačové experty a neumím německy. Zkusím vás nevést krok za krokem http://1.2.3.9/bmi/www.breker.de/shop/images/logo_oben_shop.gif toto je stránka internetového obchodu .Na levé straně je nabídka sortimentu,klikněte na Geflugel Zubehor, objeví se vám nabídka sortimentu,sjeďte až dolů a na pravo je Rupwash,kliknutím na něj jste na vosku. Snad se vám to povede,držím palce. Roklanka

Tak Roklanko, já to vzdávám. Na ty stránky se ani nedostanusmajlík. Stále mi to hlásí errorsmajlík. Hledám to na seznamu. Jinak díky za tak jasné instrukce, bohužel mi není souzenosmajlíksmajlík. Se na to.........
Petra

Neregistrovaný uživatel

5.11.2010 08:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.129

Rupfwachs 5,5 Kg

undefined
Spezial-Rupfwachs, sparrt Zeit und Geld. Das Geflügel lässt sich mit diesem Wachs sauber rupfen. Rupfanleitung: Man taucht das vorgerupfte Tier in das, in einem Wasserbad erwärmte flüssige Wachs. Nach Erkalten des Wachses kann das Wachs mit den restlichen Federn abgezogen werden und das Tier ist bis aufs letzte Haar sauber.

ArtikelNr.:
Toto stojí 20,90 eur
Mohla bych vám stránky oskenovat a poslat mailem,pokud by vám to pomohlo.Jak píše Renata ,na obrázku jsou desky (vosku),pak už jen nabízejí větší množství. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

5.11.2010 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.85

omlouvám se Regina,nikoliv Renata.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2010 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Petro, to zvládnete - nehledat na seznamu, ale adresu napsat tam, co máte normálně adresu i fauny, když sem píšete. Má to ale další úskalí, platí se embosovanou kartou přes počítač....já mám na to syna, taky nejsem touto kartou vybavena. No nic, mně už zbývá jen pár husiček a nevím, jestli bych si ty výdobytky dost užila, kdyby to šlo z jedné vody přes plot. Regina:-)

Neregistrovaný uživatel

5.11.2010 16:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.220

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kontaktujte firmu Westfalia. Nevím zda mají zastoupení v ČR, já jsem osobně toto kupoval přímo v SRN.Westfalia.de

Používáme vosk z normálních svíček (máme vinný sklep), všechny špatné, prasklé, zbytky, recuklujeme jej stejně jako viz výše, ale stejně musíte dodržet již zde řečené zásady - zralost peří, podškub, kačeny spařit a trochu "vymáchat", po zatuhnutí krásně sloupnout. Když opalujete tak nikdy do plamene ale ožeh provádějte "jazýčkem" to je těsně nad plamenem. Akorát se nám tam pletou knoty:-)

Neregistrovaný uživatel

5.11.2010 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Petro, to zvládnete - nehledat na seznamu, ale adresu napsat tam, co máte normálně adresu i fauny, když sem píšete. Má to ale další úskalí, platí se embosovanou kartou přes počítač....já mám na to syna, taky nejsem touto kartou vybavena. No nic, mně už zbývá jen pár husiček a nevím, jestli bych si ty výdobytky dost užila, kdyby to šlo z jedné vody přes plot. Regina:-)

Tak jsem postupovala přesně podle rady, ale opět toto :
The link “1.2.3.9/bmi/www.breker.de/shop/images/logo_oben_shop.gif” may be misspelled.
DNS error occurred. Server cannot be found. The link may be broken.



Sponsored links for “1.2.3.9/bmi/www.breker.de/shop/images/logo_oben_shop.gif”
Northern Tool + Equipment
Northern Tool + Equipment - The World is Your Construction Site!www.NorthernTool.com

{gold bullion}
Find Top {gold bullion} Sites Here.mygoldrefining.com



Už na to prdím, to by byla celá diskuse jen o mé neschopnosti najít jednu stránku. Prostě budusmajlík škubat růčo a nebo nebudu nic chovat. Díky holky za trpělivost. Petra:-)

Neregistrovaný uživatel

24.11.2010 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.230

http://www.vseprofirmy.eu/0,122,IMP-3-711---1kg..html To je ten vosk co se po něm ptáte a u nás 95kč/kg . Snad sem ještě někdo zavításmajlík

Neregistrovaný uživatel

31.10.2011 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

vosk vyrabi a dodava zidlochovicka firma avion 60 kc za jeden kg

Neregistrovaný uživatel

31.10.2011 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.130

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
vosk vyrabi a dodava zidlochovicka firma avion 60 kc za jeden kg

i když škubání kachen je aktuální každý rok , ty dotazy jsou rok starý

Neregistrovaný uživatel

31.10.2011 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.111

Já teda nevím,ale naše babi si dávala do misky tekutý líh a nad ním opalovala oškubané kačeny,slepice.Je to z dob dávno minulých,ale šlo to.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2013 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.176

No a kde jste tu škubačku koupili a kolik jste za ní dali. Už jsem ji taky na netu hledala, pohybuje se to kolem 8 tisíc, takže to chce hodně kachen nebo to půjčovat za nějaký bakšiš, aby se to vrátilo či vyplatilo. Ale vlastně jsem nakonec vyčetlo, že na to musí být taky to správní období, aby nebyly "pysky", to se pak stejně musí doobírat. Jinak jsem si teď koupila líheň, za 2.300 z Ukrajiny. Kamarád má kachny a nesou, ale nezasedly, takže to je pro nás hokus pokus. Určitě to funguje, ale musím se s tím naučit zacházet, hlídat teplotu, dolívat H2O nebo rosit, nedej bože aby vypli proud. Pro ten případ má syn centrálu, takže si ji připravím, aby to jelo dál bez výpadku.
No ce se toho paření týče, tak ten pán, co mi ji přivezl, tak říkal, že dobrý je vosk a já to teď hledám na netu. No koneckonců to může fungovat, protože já sama si voskem depiluji chloupky na nohách. Nevím ale kde koupit. Vypátrám.
Jinak teda kachen míváme taky kolem 20, takže tatík, manžel paří, někdy použije i tu smůlu, kalafunu, a já pak obírám a kuchám. Opalovačku, propan butan taky používám. Jak zmiňuji, vše se to odvíjí, jak jsou ty kachny či tedy to peří zralé. Pokud nevymyslím nějakou stoprocentní metodu, aby byly čisté ke kuchání, protože manžel to nějak opaří a dělej si s tím co chceš, což znamená, že mi dokáže za odpoledně opařit 10 kachen a já se s tím pak s..u do nevidím, tak to praktikuju jinak. Samozřejmě bydlíme na vesnici, jinak mám plno dobrých kamarádů a známých z města, taky jsem tam bydlela, kteří vždy rádi přijedou na ty vesnické akce, zabíjačka, grilování sele, grilování v létě vůbec, dávám jim nějaká vejce a vůbec takové ty výdobytky z vesnice, takže je pozvu, třeba 5 - 6 lidí, no a vytvořím takovu výrobní linku. Táta, manžel, paří, kamarádi obírají, opalují do čista a já kuchám. No učit nějaké ty kamarádky z města, jak se kuchá, to je opravdu nad moje síly, ale navíc jim to samozřejmě smrdí, že by z toho zvracely. No samozřejmě dám do placu nějaké to pojedení a dobré popití a fakt to nejrychlejší způsob, jak pobít 20 i více kachen nebo podobné drůbeže najednou. Tím jako myslím v ten nejvhodnější okamžik, kdy nejsou podrostlé. Mimichodem, tohle praktikuji i pro sezónní práce. Hrabat suchou trávu na jaře, sázet brambory, vybírat brambory, plácat se okolo jahod atd. Jeden by u toho umřel, ale když je při práci více lidí a je veselo, tak je to brnkačka. smajlík, Takže asi tak a jdu hledat ten vosk, jak mi poradil ten človíček, co mi přivezl tu líheň. Když se nedoberu na netu, tak ve starých drogeriích mi určitě poradí, zroívna jako se smůlou, kalafunou. No ale škubačku budu taky shánět. Jsem totiž doma, pečuji o matku, takže času na "kraviny" mám dost. Samozřejmě ty městské brigády obdaruji nějakým tím prezentem, mě neubyde a jim to udělá radost. Jeden rok jsem byla v době porážky nemocná, manžel byl neustále v práci, dělá v zemědělství, takže jsem to vyhlásila, každej si dojel, kačeně jsem usekla hlavu, odkrvila a dělejte si s tím měšťáci v paneláku co chcete. Opařte si to na balkoně, oškubejte, vykuchejte a s.ž.rte. No a byla jsem bez práce. Takže zatím, příště jiný příspěvek. Majka.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2013 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.173

nedá mi to se nepřidat, mám škubačku s otočným válcem a půjčil jsem si 3 druhy škubačky bubnové, Na válcové můžu za sebe říct jde škubat kačena a celkem vodní drůbež líp, hrabavá na 100%.
Teď pařím kalafunou(smolou na prasata). Jak mám zabité kačeny, připravím si velký kbelík, nad kterým smolím suchou kačenu a do něj chytám popadanou smolu. Připravím si kbelík se studenou vodou, natáhnu takové ty pogumované rukavice a jdu pařit. Pařím ve vodě co začíná vřít má asi 95 C vložím nasmolenou kačenu do vřelé vody, po opaření položím na stůl, namočím ruce s rukavicema do studené vody a začne rachot, zodpovědně můžu říct, že než udělám kačenu, namáčím asi 3 - 4 x ruce do studené vody a tento proces trvá asi tak 1,5 minuty a kačena je z 95% čistá i s tim prachovým peřím.

Jsem rád, že snad seženu dle vaší adresy vosk a zkusím to s nim, děláme ročně kolem 150 kačen

Neregistrovaný uživatel

25.2.2014 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.247

jako je skubani aktualni kazdy rok, tak i rok stary dotazy sou aktualni smajlík takze dik smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.2.2014 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak jsem zkusila, dle rad, škubání kalafunou.Asi jsem něco udělala špatně, škubala jsem stejně, pracně, jak bez kalafuny . Namočila jsem kachnu do studené vody,pak vetřela kalafunu a spařila , nechala vychládnout.Musela jsem škubat klasicky, stáhnout to za ranu, jak někdo psal, nešlo.Lenka

žádné močení, za sucha prosypu kačenu kalafunou, opařím a žádné čekání , mám natažené ty hadrové pogumované rukavice nachystnej kbelík ze studenou vodu do které namočím ruce a okamžitě vřelé stahuji, jak cítím pálení ruk strčím do kbelíku ze studenou vodou atd... za 2 minuty z 90% čistá. Spotřeba kalafuny asi 6-7ks kačen a 1Kg kalafuny fuč.
Teď škubu co jsem si udělal škubačkou a namáčím do vosku, jsou čisté a holé jak prdelky smajlík. S manželkou za 3h 20ks kompletně čistých a vykuchaných kačen. smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

26.2.2014 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.141

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Rupfwachs 5,5 Kg

undefined
Spezial-Rupfwachs, sparrt Zeit und Geld. Das Geflügel lässt sich mit diesem Wachs sauber rupfen. Rupfanleitung: Man taucht das vorgerupfte Tier in das, in einem Wasserbad erwärmte flüssige Wachs. Nach Erkalten des Wachses kann das Wachs mit den restlichen Federn abgezogen werden und das Tier ist bis aufs letzte Haar sauber.

ArtikelNr.:
Toto stojí 20,90 eur
Mohla bych vám stránky oskenovat a poslat mailem,pokud by vám to pomohlo.Jak píše Renata ,na obrázku jsou desky (vosku),pak už jen nabízejí větší množství. Roklanka

Kdo to máte kousek do Polska jed te tam pro vosk

Neregistrovaný uživatel

26.2.2014 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.125

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
žádné močení, za sucha prosypu kačenu kalafunou, opařím a žádné čekání , mám natažené ty hadrové pogumované rukavice nachystnej kbelík ze studenou vodu do které namočím ruce a okamžitě vřelé stahuji, jak cítím pálení ruk strčím do kbelíku ze studenou vodou atd... za 2 minuty z 90% čistá. Spotřeba kalafuny asi 6-7ks kačen a 1Kg kalafuny fuč.
Teď škubu co jsem si udělal škubačkou a namáčím do vosku, jsou čisté a holé jak prdelky smajlík. S manželkou za 3h 20ks kompletně čistých a vykuchaných kačen. smajlíksmajlík

Parafín - fa Jeřicha v Kolíně.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2014 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Parafín - fa Jeřicha v Kolíně.

telefon : 321 750 217

7.11.2018 16:54
Jakub99

XXX.XXX.7.192

Na škubání kachen používám škubačku Cimuka a jsem nadmíru spokojený.
https://www.lihneme.cz/bubnove-skubacky/cimuka-yl-pl03-g/

Přidejte reakci

Přidat smajlík