Jak porazit velkého pižmáka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.10.2010 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.98

Zdravím všechny chovatele. Na jaře a v létě jsem zde řešil problém s prázdnými vejci od dvou mladých pižmovek co jsem si pořídil. Od jiného chovatele jsem měl 14 měsíčního kačera. Pořád jsem mu dával šanci. Obě kačeny měly +/- 3*13 vajec. Včera jsem po 40 dnech třetího neúspěšného sezení opět všechna vejce vyhodil a padlo tedy rozhodnutí, že kačer má smůlu. Nikdy jsem ale pižmovky nechoval a tedy ani nezabíjel. Jen slepice, ale to je trochu jiná hmotností kategorie. Proto se obracím na zkušené chovatele s prosbou a dotazem na to JAK TOHOTO OBRA PORAZIT, aby neporazil on mne? Vždy i při zabíjení slepic či králiků se držím pravidla rychlá smrt dobrá smrt, ale tak nějak nevím jak na to u tohot macka. Když se podívám na jeho drápy, tak po zimní zkušenosti, kdy na mne vystartovál a roztrhl mi předloktí, dostávám docela strach. Pročetl jsem si zde pár článků, ale moc z toho moudrý nejsem. Jak mohu takovému praseti useknout hlavu. On mi ji jen tak na špalek asi sám nedá a nepodrží ji tam. U slepic s ní třikrát zatočím, nahrne se jí krev do hlavy a mám 5 sekund na zásek, ale tohoto macka sotva udržím. Tedy moc prosím o radu. Předem děkuji. Luděk

Neregistrovaný uživatel

27.10.2010 22:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Líčíte to barvitě, ale už jsem musela zabíjet pižmáka a stejně dělám veškerou drůbež, tedy i housery. Trochu úcty a neberte to jako souboj. Hlavně žádné odsekávání hlavy. Já mám na dvorku trám položený na zemi. Pižmáka beru z plného chlívku hned ráno, je tam trochu plašení, ale pokud jsou na Vás zvyklí tak to není problém. Já je chytám s přitisknutými křídly a zády si je přitáhnu na sebe a jdu ven a ostatní nechám zavřené. Tam pak ho dám na trám a sama si kleknu nad něj. Tím držím stehny křídla jednou rukou hlavu a druhou mu stáhnu nohy dozadu, aby ležel na břiše. Dál už pokračujte podle svého, já nechávám vykrvácet do posledního vzdechu a pak zavěšuji. ZKUŠENĚJŠÍ ten trám nepotřebují a klekají na zem, zejména u hus, aby zvládli chytit krev, to já ale nikdy nedělám.

Neregistrovaný uživatel

28.10.2010 00:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.226

Ve starém pytli odstřihneme roh tak, aby otvorem prošla kačerovi hlava. Chytneme kačera, strčíme do pytle, dírou vytáhneme hlavu a chytneme za nohy i s pytlem. Kačer se tím pádem nemůže moc mrskat a neudělá si při zabíjení modřiny na křídlech. Pro nezkušeného to ale chce ještě jednoho asistenta. Zabíjíme tak veškerou drůbež od kuřat po krůty.

Neregistrovaný uživatel

28.10.2010 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

My zabíjíme tak,že kačera přitisknu svojí vahou na zem a udělám mu " uzel na křídlech",čili křídla mu na zádech překřížím a zaháknu za sebe,nemůže potom s nimi mávat. Potom ho vezmu za nohy a hlavu položím na špalek,manžel setne a je to. Kačera chvíli podržím aby vykrvil a když sebou přestane cukat rozvážu křídla. Je to rychlá bezbolestná smrt a nikdy jsme neměli na mase modřiny.

Neregistrovaný uživatel

29.10.2010 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.247

Dobrý den,
chtel bych se zeptat proč žádné odsekávání hlavy? Nejdeto tak snadno jak u slepic nebo je tam jiný důvod? Tedy podříznout? To mi příjde docela trápení. Podříznout a vykrvit znamená minimálně 5-10 sekund trápení nebo ne?
Nebo jak jinak usmrtit.
Tu část s znehybněním jistě zvládnem, ale to usmrcení mi přecejen docela nesedí.
Děkuji Luděk

Neregistrovaný uživatel

29.10.2010 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

Drůbež se doslovně vzato nepodřezává, ale zařezává. Ohnete hlavu dopředu a těsně za lebkou lze nahmatat měkké místo. V tom místě se jedním řezem snadno přeruší mícha a zároveň přetnou krkavice. Drůbež je okamžitě mrtvá.

Neregistrovaný uživatel

29.10.2010 16:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.247

No to je konečně odpověď na kterou jsem čekal.smajlík Mockrát děkuji. To jsem chtěl slyšet. Tedy "zaříznout" a je to okamžité... Já měl za to, že po zaříznutí zvíře trpí bolestí do doby než vykrvácísmajlík, což je mi proti srsti.
Luděk

Děkuji všem za informace a zejména té poslední. Apropo, komu vděčím za tuto info?

Neregistrovaný uživatel

29.10.2010 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.55

Proboha na co zařezávání, takový masakr jsem zkoušela jen jednousmajlík zvíře na mě při tom pořád kouká, celé to trvá moc dlouho než je mrtvé. Na špalek zatluču 2 hřebíky tak daleko od sebe, aby mezi nimi držela hlava (zastrčím ji tam shora). pak držím kačera, slepici, kachnu...za křídla a SAMA useknu hlavu. Rychlé a spolehlivé!smajlík Jen u husy je lepší pomocník, který ještě drží nohy. Pak už stačí jen chytat krev do plecháče.:-) Ivana

Neregistrovaný uživatel

29.10.2010 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.226

to nevím, jak jste zařezávala, zvíře je mrtvé v okamžiku, kdy se mu přetne hned za hlavou mícha. Podmínkou je velmi ostrý nůž.. To, že se pak ještě škube, to jsou jen nervy. Sekání hlavy má tu nevýhodu, že pokud nemáte pomocníka, který podrží krk, pták začne tím krkem dost prudce mávat a krví ostříká všechno kolem. Kdežto při zařezávání necháte hlavu viset na kůži a celou dobu jí držíte, aby krev tekla pouze do žádanéího místa. Další věc je ta, že při sekání se nemusíte strefit přesně do toho místa, kde je to nejvýhodnější - těsně za hlavou, aby krk zůstal celý.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2010 15:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.118

já též zařezával jen jednou a již nikdy to dělat nebudu.. zvíře kouká.. a zdá se mi že to taky trvá dlouho.. normálně vezmu starý sekáček.. utnu a je to..

Neregistrovaný uživatel

1.11.2010 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.149

Tak ono je to věc názoru že? Já osobně vodní drůběž zařezávám a nepřijde mi to dlouhé. Myslím že to vyjde časově nastejno jen s tím rozdílem, že při zařezávání zůstane hlava na krku a vám se zdá že zvíře na vás kouká. Kdešto při useknutí hlavy na vás nemá co koukat když je hlava pryč.

Neregistrovaný uživatel

1.11.2010 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.85

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proboha na co zařezávání, takový masakr jsem zkoušela jen jednousmajlík zvíře na mě při tom pořád kouká, celé to trvá moc dlouho než je mrtvé. Na špalek zatluču 2 hřebíky tak daleko od sebe, aby mezi nimi držela hlava (zastrčím ji tam shora). pak držím kačera, slepici, kachnu...za křídla a SAMA useknu hlavu. Rychlé a spolehlivé!smajlík Jen u husy je lepší pomocník, který ještě drží nohy. Pak už stačí jen chytat krev do plecháče.:-) Ivana

Krev k lidské konzumaci by měla být, jen ze zaříznutého zvířete. Při odseknutí celé hlavy se mohou dostat trávící šťávy a zbytky z volete do krve. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

1.11.2010 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.175

na tom možná něco bude.. ikdyž já jím krev i z useknutého krku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík