Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.3.2005 12:22
Neregistrovaný uživatel

Zdravím, jsem nováček, co se týče chovatelství, ale zkouším to :-)))). 10.1.2005 jsem koupila jsem 7 slepic , údajně byly po první snášce. Domnívám se, že byly z klecí, byly strašně oškubané a měly přerostlé pařáty. Místo toho, aby obrostly, vypelichaly tak, že vypadly jako připravené do hrnce. 4 týdny nesnášely, pak jsem měla 1 vejce za 2 dny, včera poprvé 2 vejce - úspěch:-). Krásně obrostly, jsou to už ty klasické slepice, co znám od babičky, ta mě utěšuje, že jakmile obrostou a začne trochu teplo, tak se snůška upraví. Snad to tak bude. Krmím pšenicí (namočenou), strouhám řepu a brambory, míchám to s pšen. a kukuřičným šrotem, někdy přidávám slunečnici, vitamíny dodávám formou směsi pro nosnice. Občas dávám také vařené vepřové kůže nebo krev. Vodu mají k dispozici, přes noc a velké mrazy jsou v zatepleném kurníku, kde jim voda zamrzla až při -16°C. Není možné, že přes veškerou věnovanou péči prostě snášet nebudou, protože jsou staré a vynešené? Lze to teď vůbec nějak poznat? Dík předem za rady a je "jídelníček" v pořádku? Enn.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2005 15:10
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím, jsem nováček, co se týče chovatelství, ale zkouším to :-)))). 10.1.2005 jsem koupila jsem 7 slepic , údajně byly po první snášce. Domnívám se, že byly z klecí, byly strašně oškubané a měly přerostlé pařáty. Místo toho, aby obrostly, vypelichaly tak, že vypadly jako připravené do hrnce. 4 týdny nesnášely, pak jsem měla 1 vejce za 2 dny, včera poprvé 2 vejce - úspěch:-). Krásně obrostly, jsou to už ty klasické slepice, co znám od babičky, ta mě utěšuje, že jakmile obrostou a začne trochu teplo, tak se snůška upraví. Snad to tak bude. Krmím pšenicí (namočenou), strouhám řepu a brambory, míchám to s pšen. a kukuřičným šrotem, někdy přidávám slunečnici, vitamíny dodávám formou směsi pro nosnice. Občas dávám také vařené vepřové kůže nebo krev. Vodu mají k dispozici, přes noc a velké mrazy jsou v zatepleném kurníku, kde jim voda zamrzla až při -16°C. Není možné, že přes veškerou věnovanou péči prostě snášet nebudou, protože jsou staré a vynešené? Lze to teď vůbec nějak poznat? Dík předem za rady a je "jídelníček" v pořádku? Enn.

Často podniky vynesené nosnice pordávali lidem. Pokud jsem slyšel jejich názory tak většinou moc nebyli spokojení. Pro tyto nosnice je přechod z klimatizovaných hal s řízeným světlem, jen dalším stresem. Stres vede k snížení až zcela zastavení snášky. Pelichání je přirozený jev pro všechny ptáky, kdy se obnovuje ne jen tělní pokryv, ale také celkově se "ozdraví" orgány v těle a dochází k určitým přestavbám v kostních strukturách. Doplní se vápník a jiné látky, jelikož nejsou spotřebovávány na vejce. Slepice z drůbežárny reagovaly na stres s přeměny prostředí, dopravy, a změny krmení tím, že zastavily snášku a začaly pelichat. Ono se ani není čemu divit - po takovém maratonu. A tak by zpoččátku kdy si dovezete domu bylo vhodnější slepice krmit nejprve směsí(na ni jsou navyklé) a postupně přecházet na obyčejné krmení, které jste uvedla. Já neříkám, že to je špatně,jak je krmíte ted, ale ten pozvolný přechod by býval byl vhodný. Ted, jak se zdá, slepice obrostly. 4 týdny to je naprosto dobré. Bývá to dvakrát delší dobu ta pauza. Nevím o myslíte tím zateplený kurník? Pokud budou mít krmovi bohaté na bílkoviny neměl by by být porblém se snášením. Otázkou je spíš za jak dlouho. Přechod z klimatizované haly na 18 °C do lednového mrazu opravdu zastaví snášku ihned. Ted pokud jsou z vetšiny obrostlé zbývá jen čekat než se jim začervenají hřebínky a tím započne snáška.(zčervenání hřebínků znamená, že krev již nejde do tvořícího se peří, nýbrž je opět prokrvené celé tělo a také orgány včetně těch rozmnožovacích a tedy započne tvorba vajec). Vejce budou větší než v prvním cyklu, ale bude jich o něco méně.
Ostatně uvidíte.
Hezké Velikonoční svátky přeje:
Juraj Kafka

Přidejte reakci

Přidat smajlík