Jíte kachní a husí vejce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.12.2010 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.129

Jíte kachní a husí vejce?

Neregistrovaný uživatel

5.12.2010 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Z kachních jsou nejlepší buchty na světě:-)

Neregistrovaný uživatel

5.12.2010 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.30

ano proč by né smajlík ano u nás je zakazáno konzumovat kachní vejce z důvodu salmonely....ale
Husí vejce jsou nejlepší na výrobu nudlí, tak žluté nudle to ste ještě neviděli,
a kachny jejich vejce jsou velice chutné máme doma pekiny a ty jak je známo nosí dostsmajlík
a jak některá začne už v únoru tak se vejce jednoduše zkonzumují
smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.12.2010 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Zákaz kvůli salmoneloze. Stejně ničíme při vaření, nebo pečení salmonelozu! :-|
pup

Neregistrovaný uživatel

5.12.2010 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Kachní a husí vejce mají salmonelozu, a slepičí ne? Jaký je v tom rozdíl? Kachní a husí jsou náchylnější? To jsem nevěděla. /Máme jen slepice, tak jsem nepoučená./

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 00:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Slepice maji salmonelozu. Taky i holubi to maji! :-|
pup

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 07:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.106

Kačice a husy môžu byť skrytými hostitelmi salmonely. Vzhladom na to že sú večšinu života viazané na vlhké prostredie je tam možnosť jej výskytu u oboch. Chovom v hygienických podmienkach sa toto riziko dá znížiť až vylúčiť. Aj vzhladom na ich riedky trus sa ťažko dá pobadať že ju majú. Ale pokial dodržíte hygienu a tepelnú úpravu tak dobrú chuť. Prípadne si dať urobiť vyšetrenie trusu chovanej hydiny . Keď som bol malý chlapec chodievali sme na zmrzlinu k Bulharovi, údajne bola preto taká dobrá že ju vyrábal z kačacích vajec. Doma sme z 20 kusov kúpených pekiniek na zimu nechali 3-4 kačice a tie nás kolko krát už po Novom roku zásobovali vajciami. Naopak, pred pár rokmi sme mali celá rodina karanténu pre podozrenie na sal.. Konzumovali sme prepeličie vajcia, dospelý varené a deti aj surové. Prišla hygiena, vzali 30 vajičok, 5 sliepočiek prepelíc a mne doporučili chov zlikvidovať. Poslúchol som, z obavy o zdravie rodiny, všetko utratil a klietky spálil. Po mesiaci prišlo vyjadrenie o nezávadnosti vajec i dospelej hydiny.....

Neregistrovaný uživatel

6.12.2010 08:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.129

Všem děkuji za odpovědi dajonas

Neregistrovaný uživatel

18.12.2010 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.228

Máme husí, a z těch jsem letos udělala vánoční cukroví.......místo 2 slepičích jsem dala 1 husí. Jsou dobrá na pečení buchet a moučníků. Musí se dlouho tepelně upravovat aby se předešlo nakažení salmonelozou.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2010 19:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.149

zo slepacich vajec nedostanete salmonelozu z toho dovodu ze maju lepsiu blanu pod skrupinou. Ked nechate kacacie vajce pri izbovej teplote tak sa kazdu hodinu pocet bakterii salmonelozy zdvojnasobi. Kazde vajce aj slepacie obsahuje salmonelozu ale v takom malom mnozstve ze vam to neublizi az ked sa nechaju pri uz spominanej izbovej teplote ale nie slepacie

Neregistrovaný uživatel

6.7.2011 02:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.9

A co vaječný likér? Přežije salmonela ten alkohol nebo ne? zkoušel jste to někdo?Jindřiška

Neregistrovaný uživatel

6.7.2011 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

My jíme obojí normálně. Kachní i husí vejce používám běžně při vaření a při pečení. Jsou dobrá i umíchaná, ale musí se opravdu hodně tepelně upravit-právě kvůli salmonele. Takže žádná polosyrová míchanice...
Vařená moc nejíme, mají trochu jinou chuť než slepičí a ne každému to chutná.
Ale loni jsem někde na netu vyšťourala nějaký francouzský recept na plněná husí vejce a byla vynikající!!!!
Vejce se normálně uvaří na tvrdo, oloupou a rozkrojí na polovinu. Žloutek se vyjme a v misce ušlehá s máslem nebo sýrem(výborná je niva) nebo jogurtem do pěny. Prázdný bílek osolíme a posypeme pepřem 4 barev. Pěna se sáčkem co je na zdobení dortů nastříká zpátky do bílku. Dozdobíme polovinou cherry rajčete, kouskem papriky, nějakou bylinkou....
Na slavnostním stole to nádherně vypadá a stejně dobře to i chutná!!!
Terka

Přidejte reakci

Přidat smajlík