Uzenina z vyřazených slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.12.2010 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.142

Dobrý den,nemáte někdo recept na výrobu salámu,klobás z vyřazených slepic,na paprice to už nikdo nechce,předem děkuji.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.239

Ze samotné slepice uzeninu neuděláte. Po přikoupení vepřového a nožek na sulc dělám tlačenku, s přidáním zeleniny vznikne sulc, ale nejraději mám slepičí polévku a z masa ze slepice + bůčku dělám sekanou. Smažím karbenátky na svačinku, doma miluji obyčejnou uzeninu obalit sekanou a to vše obalit v trojobalu a usmažit. I studené je to výborné.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.142

Dobrý den,vím,že ze samotného slepičího masa nic neudělám.Děkuji za návody,vyzkouším je.Děti a manželka jsou strašně rozežraný,nejedí ani 5.,měsíčního kohouta,že je moc tuhý a kupované kuře je prý lepší.smajlíkasi je smajlík.A to jsem kohouty letos celou dobu držel v králikárně,aby neměli možnost běhat.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 14:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Kohout je mnohem zdravější než kuřecí maso z supermarketu smajlík
pup

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 17:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,vím,že ze samotného slepičího masa nic neudělám.Děkuji za návody,vyzkouším je.Děti a manželka jsou strašně rozežraný,nejedí ani 5.,měsíčního kohouta,že je moc tuhý a kupované kuře je prý lepší.smajlíkasi je smajlík.A to jsem kohouty letos celou dobu držel v králikárně,aby neměli možnost běhat.smajlík

pročpak nemohli běhat? My normálně jíme 4.5-5 měsíční kohouty, kteří cca od měsíce běhají spolu s kvočnou po sadu a zmasilí jsou i tak dobře. Navíc jsou vysloveně eko, protože se hodně pasou. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2010 22:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.79

Já sice slepice nechovam, ale mam nějaké šelmy a čas od času mi sousedi donesou staré slepice na skrmení šelmam. Normálně krmim nestandartníma kuřatama z velkovýkrmu, ale když mi někdo donese 5 letého kohouta , nečekejte že ho hodim šelmam , s chutí a to obrovskou si ho udělam do zeleninové polévky a je mi uplně jedno jak dlouho ho vařim, ale ta chut vyzrálého masa je k nezaplacení:-)

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 06:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.142

zadavatel-mě to říkat nemusíte,ale bohužel manželka je...,soukromě říkám komteska a je čím dál horší,uvidí slepičinec,králiří bobek a je jí špatně,a to je jí rodiče drželi slepice,králíky.Já jsem z paneláku,králíky jsem zažal chovat ,protože dcera měla mononukleozu-onemocnění jater.Nyní chovám už jen slepičky -40kusů,a začal jsem je i líhnout.Nejhorší je ,že svoje názory přenáší i na děti.Domácí maso je tuhé a tmavé,kupované kuře je krásně zmasilé,maso bílé tudíž dietní a zdravé.Proto jsem choval kohouty v králíkárně,aby neměli pohyb,sekal jsem zelený jak debil,místo, aby se pásly.Prodat to neumím a když by to někdo chce,tak zabité a oškubané a za cenu v krámě,a to nezaplatí ani čas při škubání a kuchání a následný úklid.Sám nebudu jíst pořád jedno a to samé,proto jsem se ptal na recept na uzeninu z drůbežího masa,jestli nemá někdo něco vyzkoušeného,abych udělal např,klobásky a ty se nedali jíst.to by mě pak kleplo.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Ptala jsem se na vedlejším vláknu, jestli to nezkusil někdo udit. V krámě se myslím prodávají uzená stehna. Ale já jsem to nikdy nekoupila, připadaly mi takový divný. Ale u mně je všechno divný, co si sama nevypěstuju, už to začíná být na Chocholouška....Uzeninám nevěřím, bůhví do čeho to máčí.....ale proti vlastnímu uzení nic nemám. Asi začnu s pokusy. Když zvládne velkovýroba "kuřecí šunku", tak proč ne my, že? Co se na tom dá zkazit. A kdyby i ano, mám dost čtvernohých mlsně obcházejících. Ale klobásky...vím, že je dělají z králíka, i když nemám recept. Jo a komtese bych omezila rozpočet. Chtěly po mně pražský kamarádky kachny činky na Vánoce a já mám ještě sedm kusů na zabití, tak povídám, já vám je zabiju a přivezu a vy si je pověste jako bažanty a oškubejte si je až budete chtít. Odmítly s tím, že to neumí a učit se to nebudou. To ale není nic mimořádného - venkovský holky to taky nejmíň z poloviny dělat nechtějí, protože si to eklují. Tak nebudou mít nic. Regina

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Odbočím od slepic, jako dítě jsem neměla ráda králičí maso, protože je sladké. Ale příbuzní udili králičí stehna - tedy z mladých králíků - a ta neměla chybu. Vůbec nebyla suchá. Byla jemná šťavnatá. S uzenými kuřaty z krámu nesrovnatelné. Ale jak to dělali, nevím. Měli normální venkovskou udírnu a normální strakaté králíky. Myslím, že s kuřaty by to šlo stejně. E.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.142

Možná bych zkusila paštiku - "pravou bruselskou". Sice jseme ji ještě ze slepice nezkoušela, ale velký rozdíl oproti těm, které jsem dělala, tam asi nebude. Dělala jsem kuřecí, jelení, králičí...vezmu vařenou slepici, kousek bůčku nebo trošku sádla - na 400 gramů masa jedny malá játra (takže jedna slepičí - syrová), a asi 5 dkg špeku, bůčku - prostě mastného. Pomelu všechno dohromady, špek a játra syrová, přidám vajíčko,přidám trošku strouhanky a výrazné koření - trošku pepře, sůl, koření na divočinu nebo majoránku, muškátový květ...chce to zkusit víc druhů. Pak promíchám, nacpu do hrnku nebo do misky z jenského skla, zakryju alobalem,. vrazím do zavařovacího hrnce a cca 2 hodiny pomaličku vařím...a hotovo. A po vyklopení dám nahoru brusinky nebo plátky anglické a potřu želatinou s troškou šťávy z masa na ozdobu.

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.55

Taky se za socíku prodávala hliníková forma na výrobu králičí šunky, jistě by šla i drůbeží. Máma jí mívala, třeba by ji někod z Vašich známých ještě měl. Jenom nevím, jak se to v ní dělá, tchýně to sice dělá dodnes, ale té se fakt ptát nebudu:-) A komtesu navrhuji vyměnit za pořádnou fortelnou holku:-))

Neregistrovaný uživatel

12.12.2010 09:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.113

ode mě kupovala paní z Ukrajiny kohoutky všeho co jsem měl na dvoře ať to byly lehká plemena nebo polotěžká. Brala je živé což mě strašně vyhovovalo ptž já ke škubání mám, vrozenej odpor ! A bylo mi divné co s tím dělá..Tak jsem se jednou zeptal a ona řekla , že to oškube a pak vyudí celé. A praktikuje s nima to co my tady v čechách s uzenejma žebrama. Prostě šunkofleky,obíračka k večeři atd. Taky z toho dělala takové malinkaté závitky ze zelí. Obrala a namlela to uzené kohoutí maso smíchala s rýží,protlakem,kořením a myslím , že dala troška vyškvařeného špeku a cibulky. Zabalila to do listů smotala naskládala do velkého hrnce/zatížila aby se to nerozmotalo/ a dala to zvolna vařit. Když to bylo hotové nadavala to na talíře spolu s troškou toho vývaru, přidala k tomu chleba a kysanou smetanu a nikdo z nás nevěděl kdy přestat doslova žrát !:-)):-):-) Honza mčf

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 07:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.142

mám děti,takže to není tak jednoduchý

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 08:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.204.155

manželce komtesce doporučuji exkurzi výkrmny brojlerů. Myslím, že pak by jí chuť na kupované kuře přešla a ráda by si vzala to čisťounké domácí.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 11:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Dobrý den.
Prolistujte si rok 2007, 2008 na kozách někde je tam vlákno domácí alternativy průmyslových potravin a pak taky něco hodně o uzení. Majonéza, paštiky, klobásy, rohlíky...
K těm kohoutům - manželka neumí vařit z domácího masa. Máte dvě možnosti - buď maso nakřehčit napícháním cukrové vody - kupované ryby a chlazené drůbeží díly, a nebo vařit sám. Koukněte se do kuchařky na úpravy zvěřiny a kohouta upravte jako bažanta. Starší kusy po oškubání stáhněte z kůže, ořezejte maso co jen půjde. Maso umelte a upečte sekanou, usmažte karboše - recept v kuchařce, kosti, droby a kůži vyvařte na polívku, z jater udělejte knedlíčky.
Zkuste pohledat v knihovně u babičky či prababičky její původní kuchařku z výbavy a držet se tam uvedených technologických postupů.
Jedovinka
Jo, lovte nejpozději v meziválečných kuchařkách - rok vydání nejpozději 1950.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Domácí varianty průmyslově vyráběných potravin - kozy - nemoderka - říjen 2007

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.71

šunkovar cena 599 kč + 199 kč poštovné posílají ktomu i recepty, www.zasilkovyobchod.cz, od firmy orin si občas něco objednám a jsem s nimi spokojená. janassmajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík