Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.149

Dobrý den, prosím jak se dají využít kachní vajíčka , případně husí, mamuška je lékařka a prý se to nesmí používat kvůli salmonele, ale kamarád říkal, že jsou výborné. Tak nevím co si mám vybrat. A případně nějaký recept, nebo jak musí být upravené, aby se daly konzumovat. Velmi děkuji. K. :-)

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.251

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.93

Tady má Vaše máma pravdu ohledně salmonely z kachních vajec, nejlépe je uvařte a zkrmte kuřatům, slepicím nebo jiné drůbeži. Uvidíte, že se o ně budou rvát :-)

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.203

Salmonela se tepelně ničí. Zákaz vznikl na základě použití syrových vajec do krémů a na majonézu. Takže běžně do pečiva. Na co by pak byly nosné typy, že?

Neregistrovaný uživatel

11.12.2010 22:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.55

Zas to tak nehroťte,z kachních i husích vajec peču buchty všeho druhu a nikdy žádný problém - žluťoučké těsto:-) prostě lahůdka, kuřatům škoda vařit. Peču je dokonce i z neoplozených prvně prosvěcovaných husích (asi 6 dní). Ivana

Neregistrovaný uživatel

13.12.2010 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.149

velmi děkujiiiiii K.

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Přesně tak, používám vejce kachní a husí na pečení, mám jistotu, že se vše vysokou teplotou zničí. Určitě jsou kvalitnější, jak kdekteré slepičí ze supermarketu.Lenka.

Neregistrovaný uživatel

14.12.2010 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zas to tak nehroťte,z kachních i husích vajec peču buchty všeho druhu a nikdy žádný problém - žluťoučké těsto:-) prostě lahůdka, kuřatům škoda vařit. Peču je dokonce i z neoplozených prvně prosvěcovaných husích (asi 6 dní). Ivana

Upřímně řečeno těch nasezelých vajec bych se bála. smajlík Zuzka F.

PS: My kachní vejce zkrmujeme (nikdy to není vysoký počet - tak cca 10 kusů) kuřatům,atd. Domácí slepičí vajíčka jsou skvělá taky a nějak těm kachním moc nevěřím. :-|

Neregistrovaný uživatel

19.1.2013 11:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.65

Pokud vejce obsahují salmonely, pak pouze na povrchu. Stačí vejce před použitím dobře omýt a usušit utěrkou. Uvnitř žádné salmonely nejsou.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2013 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, prosím jak se dají využít kachní vajíčka , případně husí, mamuška je lékařka a prý se to nesmí používat kvůli salmonele, ale kamarád říkal, že jsou výborné. Tak nevím co si mám vybrat. A případně nějaký recept, nebo jak musí být upravené, aby se daly konzumovat. Velmi děkuji. K. :-)

Maminka jistě ví, jak se salmonela ničí. Když to dodržíte, nemusíte se bát. Používám je všude, kde slepičí, dodržte tepelnou úpravu 15 minut - jsou větší než slepičí. Vařená mají méně výraznou chuť než slepičí /jestli to poznáte/, do těsta barví trochu méně než slepičí, i když má žloutek stejnou barvu. Ale to jsou detaily. Rozhodně předčí kupovaná slepičí vejce. E.

Přidejte reakci

Přidat smajlík