Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.12.2005 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.64

Chci se Vás zeptat jaký používáte hnízdní materiál. Já se snažím svým voláčům "vnutit" hnízdní misky, ale asi třetina párů to ignuruje a hnízdí buď vedle misek nebo si vybírá místo pro hnízdění např. vedle krmítka.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2006 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.244

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci se Vás zeptat jaký používáte hnízdní materiál. Já se snažím svým voláčům "vnutit" hnízdní misky, ale asi třetina párů to ignuruje a hnízdí buď vedle misek nebo si vybírá místo pro hnízdění např. vedle krmítka.

misky su njlepsie, dobre sa udrzuje hygiena. pouzival som ich v minulu sezonu prvy krat a mozem len doporucit. Najskor sa ich holuby bali a jasom mal obavy, ze mi zahniezdia mimo nich. Vsetky pary mi nasadli do nich. Pre posilnenie pudu je mozne dat trochu hniezdneo materialu priamo do misky. Ake mate vleke budniky, ze vam hniezida mimo misiek ? Miska musi byt v najtmavsom rohu budnika ! Na zemi holubom nikdy nedovolim hniezdit - vyplnte rohy holubnika a bude po probleme, pokila mate dost budnikov. Budniky otvorte na jar az po nauceni parov. Ja ich tam drzim aspon 2 dni a vypistam striedavo - sachovnicovo jednotlive budniky, aby sa holuby naucilui vracat.

7.2.2020 08:28
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Využiju téma s příhodným názvem a zeptám se ostatních chovatelů - kdy dáváte holubům hnízda? Nemám možnost rozdělit páry od sebe (navíc každé ráno všechny pouštím a zavírám až večer, až si sami zalezou), takže holub už asi dva týdny "bublá" na holubici, včera jsem ho viděla ji pojímat a i ona se tváří, že už by chtěla sednout na hnízdo (vysedává v rohu budníku, nosí větvičky..) Mám ale obavu, zda to není brzy, sice teď je počasí poměrně slušné, ale kdo ví, co bude za tři týdny...

7.2.2020 08:48
jo012810

XXX.XXX.101.35

Keramické hnízdní misky jsou super, ale někteří holubi je "nemusí". Pak se osvědčí rámeček z latěk(výška cca 5 cm a velikosti, podle plemene. Většinou 25x25 cm) , kam si nanesou např. větvičky, či připravená nařezaná stébla slámy. Takováto příprava na hnízdění je třeba po zapáření, pokud jsou pohlaví oddělena a nebo nechat průběžně po celý rok, tak jak holubi odchovávají.

7.2.2020 08:58
xchipsy

XXX.XXX.84.242

Neptám se na to,jaké dát misky, ale KDY jim je dát..

7.2.2020 11:24
bublák77

XXX.XXX.90.4

Ja už kroužkují v ramečcích-je teplo,byli rozděleni.

Ať se daří.

7.2.2020 11:28
jo012810

XXX.XXX.101.35

xchipsy napsal(a):
Neptám se na to,jaké dát misky, ale KDY jim je dát..

Ina to jsem vám odpověděl a zopakuji: ....Takováto příprava na hnízdění je třeba po zapáření, pokud jsou pohlaví oddělena a nebo nechat průběžně po celý rok, tak jak holubi odchovávají.

7.2.2020 11:29
modena5

XXX.XXX.51.52

Dejte je tam brzo není . F.Z.

7.2.2020 11:50
raspic

XXX.XXX.209.141

xchipsy napsal(a):
Využiju téma s příhodným názvem a zeptám se ostatních chovatelů - kdy dáváte holubům hnízda? Nemám možnost rozdělit páry od sebe (navíc každé ráno všechny pouštím a zavírám až večer, až si sami zalezou), takže holub už asi dva týdny "bublá" na holubici, včera jsem ho viděla ji pojímat a i ona se tváří, že už by chtěla sednout na hnízdo (vysedává v rohu budníku, nosí větvičky..) Mám ale obavu, zda to není brzy, sice teď je počasí poměrně slušné, ale kdo ví, co bude za tři týdny...

Zdravím.Klidně hned.Záleží jen na vás. Když to na ně přijde, budou sedět i bez misek.Počasí bych vůbec neřešil.

7.2.2020 13:44
xchipsy

XXX.XXX.142.3

jo012810 napsal(a):
Ina to jsem vám odpověděl a zopakuji: ....Takováto příprava na hnízdění je třeba po zapáření, pokud jsou pohlaví oddělena a nebo nechat průběžně po celý rok, tak jak holubi odchovávají.

Kdybych jim nechala hnízda "průběžně po celý rok", tak budou sedět i v prosinci v -10, což si nemyslím, že by bylo ideální... (nehledě na to, že by si samice vůbec "neodpočinula", když by měla sedět nonstop...)

7.2.2020 15:13
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

xchipsy napsal(a):
Kdybych jim nechala hnízda "průběžně po celý rok", tak budou sedět i v prosinci v -10, což si nemyslím, že by bylo ideální... (nehledě na to, že by si samice vůbec "neodpočinula", když by měla sedět nonstop...)

Ta holubice si odpočinek zajistí takže se bát nemusíte soused má pošťáky a sedí mu celý rok odchovává třeba 12 až 16 holoubat ročně od jednoho páru a nevšiml jsem si že by byly nějak vyčerpane.

7.2.2020 15:17
jo012810

XXX.XXX.101.35

xchipsy napsal(a):

Záleží na vás co chováte za holuby a co od nich očekáváte. Při volném chovu holubů a zapáření po celý rok, si sami upraví, kdy budou hnízdit kdy ne. Pokud něko chová např. PH, pak je rozděluje po přepeření podle pohlaví a dává do páru tak, jak potřebuje pro závody. Tedy i někdy v lednu jsou holoubata a pokud je vše OK, zima nevadí a rodiče se umí o holoubata i v mrazech postarat. Mrkněte na vlákno barevnohlávci a vidíte, že i v zimně odchovy jedou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík