Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.1.2010 16:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.169

Jedině bioverm před párováním po týdnu opakovat a pak při přepeřování.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2010 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jedině bioverm před párováním po týdnu opakovat a pak při přepeřování.

Zdravím Helmigal je také velmi kvalitní tak nevím proč jedině Bioverm!

Neregistrovaný uživatel

29.1.2010 19:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

Zdravím Helmigal je také velmi kvalitní tak nevím proč jedině Bioverm!

..jedině Biomectin!...... ale to je úplně jedno - stále se to čte lépe, než: -proč odčervujete? !!!!

Neregistrovaný uživatel

29.1.2010 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

..jedině Biomectin!...... ale to je úplně jedno - stále se to čte lépe, než: -proč odčervujete? !!!!

....věřil jsem na prevenci-česnek / v jakékoliv formě/ čistotu a pod. Musím přiznat, že vet. doktor jen kroutil hlavou, ale bohužel měl pravdu - bez pravidelného odčervení /čímkoliv/-to vážně nejde!! Holubička, která vypadala zdravá a zrovna krmila druhá holoubata -vyzvracela krev a v ní červíky!!

Neregistrovaný uživatel

29.1.2010 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.167

....věřil jsem na prevenci-česnek / v jakékoliv formě/ čistotu a pod. Musím přiznat, že vet. doktor jen kroutil hlavou, ale bohužel měl pravdu - bez pravidelného odčervení /čímkoliv/-to vážně nejde!! Holubička, která vypadala zdravá a zrovna krmila druhá holoubata -vyzvracela krev a v ní červíky!!

Ano i já sem to takhle dělal a přesně. Veterinář mi řekl že to takhle nejde až jednou mi to nedalo a dal jsem jim Helmigal a ejhle dva měli červy Takže na hloupou otázku. Proč odčervujete? Aby neměli červy

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 02:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.153

Ano i já sem to takhle dělal a přesně. Veterinář mi řekl že to takhle nejde až jednou mi to nedalo a dal jsem jim Helmigal a ejhle dva měli červy Takže na hloupou otázku. Proč odčervujete? Aby neměli červy

Tak neviem, ktorý veterinár vám to mohol poradiť. Mengele už nežije a Chemického Aliho popravili minulý týždeň. Ale snáď nejaký jeho učeň. Alebo to bol ten, čo vám poradil, že vyrobené probiotiká sú lepšie ako prirodzené. A ten dojímavý príbeh o holubičke je asi z nejakej brožúry poisťovacieho agenta alebo z letáku nejakého výrobcu liečiv. Doteraz som nič také nepočul a ani nevidel. Páni za desať rokov som neodčervoval ani raz. A už vôbec by som ich nepolieval niečim proti vonkajším parazitom.

Nedávno som zablúdil na stránku o jednom úžitkovom plemene holubov, pravdepodobne klub. V rubrike choroby som našiel tabulku s presným návodom (kalendárom), čo kedy „preventívne“ preliečovať. Narátal som 16 povinných chemických útokov v holubníku ročne. A to tam ešte neboli zarátané postreky napalmom proti vonkajším parazitom a pre pocit pohody a bezpečia dezinfekcia holubníka. Dohromady 20 chemických útokov. Slovom dvadsať. A vzhľadom k tomu, že to bolo úžitkové plemeno, myslím že takéto prebytky konzumujú. Ja naozaj nie som extrémista a radikál, ale toto je podľa mňa na stíhanie, vrátane toho veterinára, ktorý má asi životné skúsenosti maximálne z predchádzajúceho zamestnania v hydinárni vo Vodňanoch. Nečudujte sa, že máte málo nasledovníkov, keď im odovzdáte ten svoj brak, k tomu za fúrik liekov a takýto návod na týranie svojpomocnými chemickými útokmi. Zamyslite sa nad tým, čo tu po vás zostane.

A najhoršie na tom je, že toto sa považuje za majstrovstvo. Páni nemáte predstavu o tom čo také zviera potrebuje.

Prajem vám dobrú noc a pekný víkend. Využite ho na zamyslenie sa nad svojimi životnými postojmi, namiesto študovania katalogu vyrobcu liečiv. JM

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 04:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.103

Tak neviem, ktorý veterinár vám to mohol poradiť. Mengele už nežije a Chemického Aliho popravili minulý týždeň. Ale snáď nejaký jeho učeň. Alebo to bol ten, čo vám poradil, že vyrobené probiotiká sú lepšie ako prirodzené. A ten dojímavý príbeh o holubičke je asi z nejakej brožúry poisťovacieho agenta alebo z letáku nejakého výrobcu liečiv. Doteraz som nič také nepočul a ani nevidel. Páni za desať rokov som neodčervoval ani raz. A už vôbec by som ich nepolieval niečim proti vonkajším parazitom.

Nedávno som zablúdil na stránku o jednom úžitkovom plemene holubov, pravdepodobne klub. V rubrike choroby som našiel tabulku s presným návodom (kalendárom), čo kedy „preventívne“ preliečovať. Narátal som 16 povinných chemických útokov v holubníku ročne. A to tam ešte neboli zarátané postreky napalmom proti vonkajším parazitom a pre pocit pohody a bezpečia dezinfekcia holubníka. Dohromady 20 chemických útokov. Slovom dvadsať. A vzhľadom k tomu, že to bolo úžitkové plemeno, myslím že takéto prebytky konzumujú. Ja naozaj nie som extrémista a radikál, ale toto je podľa mňa na stíhanie, vrátane toho veterinára, ktorý má asi životné skúsenosti maximálne z predchádzajúceho zamestnania v hydinárni vo Vodňanoch. Nečudujte sa, že máte málo nasledovníkov, keď im odovzdáte ten svoj brak, k tomu za fúrik liekov a takýto návod na týranie svojpomocnými chemickými útokmi. Zamyslite sa nad tým, čo tu po vás zostane.

A najhoršie na tom je, že toto sa považuje za majstrovstvo. Páni nemáte predstavu o tom čo také zviera potrebuje.

Prajem vám dobrú noc a pekný víkend. Využite ho na zamyslenie sa nad svojimi životnými postojmi, namiesto študovania katalogu vyrobcu liečiv. JM

Ahoj.
Je mne z toho docela smutno, že mnoho z vás, kteří tvrdíte jak máte své holuby rádi a jací jsou to vaši přátelé, jim dokážete bezmyšlenkovitě a neuváženě ubližovat podáváním všech možných syntetických léků a antibiotik. K tomu již opravdu nemám co říct. M. T.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 05:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.103

Promiňte, to je jak z hororového filmu, co chovám holuby a to je již opravdu hodně roků, jsem na holubníku neviděl, že by holub zvracel a ještě k tomu krev s červy a to nepoužívám žádná syntetická odčervovadla. To koukám, to se tedy dnes dějí věci. M. T.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 06:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

Ahoj.
Je mne z toho docela smutno, že mnoho z vás, kteří tvrdíte jak máte své holuby rádi a jací jsou to vaši přátelé, jim dokážete bezmyšlenkovitě a neuváženě ubližovat podáváním všech možných syntetických léků a antibiotik. K tomu již opravdu nemám co říct. M. T.

Je mě z toho docela smutno, že ještě dnes, kdy jsou možnosti holuby odčervovat-tak je někdo nechá žít s červama a že je mají -na to vsaďte boty!!!! Ale raději až na jaře, až nebude sníh! A pokud jde o vnější parazity-jen se podívejte někde na výstavě -kolik holubů je prošito a možná vystavujete hned vedle!! Možná jsou to těch-co odčervování neuznávají!! Mnohdy prevence a koupele / s přísadami/-nestačí-nebo ani to neuznáváte! Skutečně česnek, listí z ořešáku, hrabanka jehličí pod hnízda a máta do koupele -nestačí!! Ono vážně nestačí na své holuby koukat pouze, jak létají na obloze!!

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 06:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

Promiňte, to je jak z hororového filmu, co chovám holuby a to je již opravdu hodně roků, jsem na holubníku neviděl, že by holub zvracel a ještě k tomu krev s červy a to nepoužívám žádná syntetická odčervovadla. To koukám, to se tedy dnes dějí věci. M. T.

..... ty věci se nedějí dnes-je to již vážně nějaký rok, a bylo to ojedinělé -také jsem se s tím nikdy jindy nesetkal, ale stalo se to! Nyní se s tím již nesetkám-pravidelně odčervuji! Kamarád říkal, že dříve každého uhynulého holuba pitval, aby na vnitřnostech, zjistil na co odešel a nějaké červy /i když nebyli příčinou úmrtí/ - tam vždy byli!! Divím se, že se dnes může někdo nad odčervováním vůbec pozastavit!!

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 08:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.55

Jak se dávkuje ten Biomectin?

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.228

..... ty věci se nedějí dnes-je to již vážně nějaký rok, a bylo to ojedinělé -také jsem se s tím nikdy jindy nesetkal, ale stalo se to! Nyní se s tím již nesetkám-pravidelně odčervuji! Kamarád říkal, že dříve každého uhynulého holuba pitval, aby na vnitřnostech, zjistil na co odešel a nějaké červy /i když nebyli příčinou úmrtí/ - tam vždy byli!! Divím se, že se dnes může někdo nad odčervováním vůbec pozastavit!!

ja sa divím tomu, že ste to dotiahli s holubami tak daleko. váš préstup viedol k 20 povinným chemickým útokom, k čomu sa ale radšej nevyjadrujete. to nemá obdoby v chovatelstve, keby sa takéto préstupy aplikovali v humánnej medicíne, tak by už dávno tie holuby nemal kto chovať.

vaše informácie sú skreslené a zavádzajúce. ak poviem, že účinok odčervovania trvá mesiac, tak je to asi moc. pozrite si aké sú vývojové cykly červov. ak si to dokážete dať dokopy aj s vašim veterinárom, tak 10 mesiacov v roku sú vaše holuby pod vplyvom červov. čudujem sa, že neodčervujete 2 krát mesačne, aby ste svoju teoriu mali o čo oprieť.
JM

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.103

Jak se dávkuje ten Biomectin?

Ahoj.

Vážený kolego holubáři 115 17. Boty zřejmě nesundám já, ale vy. Mnoho let a to pravidelně dvakrát do roka si nechávám vyšetřit trus svých holubů a tudíž přesně vím, že mí holubi nejsou začerveni a ani jinak nemocní. A víte proč? Protože třeba to odčervení provádím průběžně po celý rok, pouze však jiným a pro holuby velice šetrným spůsobem, bez stresu a vnitřní zátěže. Kdežto to vaše jednorázové syntetické odčervení po opakovaném podání po sedmi dnech jak jistě víte, již desátý den neučinkuje, takže vy zbytek roku žijete v iluzi, že máte čistý chov bez askaridiozy a kapilariozy, ale opak je pravdou.
Jinak holubi na obloze jsou krásní, obvzlášť když tam vydrží létat i několik hodin. M.T.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

Ahoj.

Vážený kolego holubáři 115 17. Boty zřejmě nesundám já, ale vy. Mnoho let a to pravidelně dvakrát do roka si nechávám vyšetřit trus svých holubů a tudíž přesně vím, že mí holubi nejsou začerveni a ani jinak nemocní. A víte proč? Protože třeba to odčervení provádím průběžně po celý rok, pouze však jiným a pro holuby velice šetrným spůsobem, bez stresu a vnitřní zátěže. Kdežto to vaše jednorázové syntetické odčervení po opakovaném podání po sedmi dnech jak jistě víte, již desátý den neučinkuje, takže vy zbytek roku žijete v iluzi, že máte čistý chov bez askaridiozy a kapilariozy, ale opak je pravdou.
Jinak holubi na obloze jsou krásní, obvzlášť když tam vydrží létat i několik hodin. M.T.

... nikdo nemluvil o jednorázovém odčervení, ale o opakovaném v průběhu roku, včetně veškeré prevence! K vašemu jinému a šetrnému způsobu a bez stresu a vnitřní zátěže vám gratuluji! Pokud za ně zapalujete svíčku, tak to funguje pouze u vás!!

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

... nikdo nemluvil o jednorázovém odčervení, ale o opakovaném v průběhu roku, včetně veškeré prevence! K vašemu jinému a šetrnému způsobu a bez stresu a vnitřní zátěže vám gratuluji! Pokud za ně zapalujete svíčku, tak to funguje pouze u vás!!

... a když přivezete nové zvíře -také ho neodčervíte, nebo také ta svíčka??Aby jste zabránil stresu a vnitřní zátěži??

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

... a když přivezete nové zvíře -také ho neodčervíte, nebo také ta svíčka??Aby jste zabránil stresu a vnitřní zátěži??

.... tak já tedy nevím-řadu let chovám holuby, pak otevřu tyto chytré stránky a zjistím, že vše dělám vlastně blbě! Tak já pravidelně očkuji -a ono je to zbytečné a na nic...tak já pravidelně odčervuji a ono je to zbytečné a jen, je tím trápim a stresuji... tak já na zimu zavírám holuby před dravci do voliery a ono je to zbytečné, oni se naučí sami se schovat a možná i napadat ty dravce! Tak já nevím, mám dát na ty chytré tady, nebo dát na své zkušenosti a na to, co říkají moji kolegové a přátelé ???

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.103

Vy vůbec nevíte o čem píšete. Když již používáte na odčervení chemii, tak si prosím najděte stránky MVDr Poláška a skuste se jeho radami řídit, ať neubližujete svou neznalostí těm nevynným holubům, ti za vaši hloupost nemohou. M. T.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2010 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.17

Vy vůbec nevíte o čem píšete. Když již používáte na odčervení chemii, tak si prosím najděte stránky MVDr Poláška a skuste se jeho radami řídit, ať neubližujete svou neznalostí těm nevynným holubům, ti za vaši hloupost nemohou. M. T.

...nechtěl jsem se již více o tom bavit-ale když jste vytáhl MVDr Poláška //absolvoval jsem pár jeho přednášek// a mohu se podívat do poznámek,abych citoval pokud možno přesně -pokud jde o odčervování cituji: -odčervování vytváří základ pro chov zdravých holubů, zvyšuje odolnost a tím zmenšuje nebezpečí vzniku jiných onemocnění!! Nově zakoupené holuby karantenujeme a v době karantény preventivně odčervíme!! Po odčervení podejte probiotika, nebo alespoň bílý jogurt!! Tak již neotravujte -to neřekl on, ale já! Jinak pěkný zbytek soboty!!

23.11.2018 16:32
nandu

XXX.XXX.93.186

Jak a čím odčervit holuby, které chovám na volno ? Potřebovala bych nějaký přípravek co lze namíchat do krmiva.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2018 16:59

nandu napsal(a):
Jak a čím odčervit holuby, které chovám na volno ? Potřebovala bych nějaký přípravek co lze namíchat do krmiva.
Děkuji.

Já jsem odčervoval vloni holuby Helmigalem, do žrádla. Je tam návod na dávkování pro hospodářská zvířata. Takže si to vydělte, aby to sedělo na váhu podávaného žrádla a smíchejte. Krmte jim během odčervování to, co mají rádi, aby to žrali hned, v mém případě to byla slunečnice s pšenicí a trochou hrachu, a dávejte tolik, co od rána do poledne sežerou, neboť jinak se v tom vrtají a rozhazují, takto hezky sežerou všechno. Dával jsem to po dobu pěti dní. Nejlépe podávat, když už holubi neodchovávají, u mě teda odchovávají pořád, takže to krmili i holoubatům, nic jim z toho nebylo. Letos nebylo potřeba do nich na podzim nic cpát, vloni byli někteří vyhublí a to jim pomohlo. Jestli máte ty holuby ve formě a vylétané, tak to nebude nutné, jestli máte na červy podezření, třeba že jsou pohublí nebo mají podezřelý trus, tak ano. Dá se odčervovat preventivně, ale proč ty jedy cpát do holubů, když je nepotřebují, jen tak pro jistotu.

23.11.2018 17:05

A ještě se myslím dá sehnat něco do vody, myslím Aldifal ze Slovenska. Možná půjde u veterináře taky sehnat. Ale tam bude na místě létající holuby zavřít nebo si to naplánovat na dny, kdy nebude pršet, aby nepili jinde.
Když už jsme u toho zavírání, tak bych doporučoval zazimovat a pustit až na jaře. Já jednou přes zimu nepochytal, z patnácti holubů mi zbyla jediná holubička. Jestli máte holubů hodně (třeba 70), tak to nějak ustojí a ze zbylých nejsilnějších se to další rok pomnoží. Ale na nic se nedá spoléhat, jestřábi a krahujci můžou vybrat za zimu dva holuby a nebo taky všecko .

23.11.2018 17:13
jo012810

XXX.XXX.101.35

Vážená paní, dovolil jsem si okopírovat příspěvek k tématu: "Vážený kolego holubáři 115 17. Boty zřejmě nesundám já, ale vy. Mnoho let a to pravidelně dvakrát do roka si nechávám vyšetřit trus svých holubů a tudíž přesně vím, že mí holubi nejsou začerveni a ani jinak nemocní. A víte proč? Protože třeba to odčervení provádím průběžně po celý rok, pouze však jiným a pro holuby velice šetrným spůsobem, bez stresu a vnitřní zátěže. Kdežto to vaše jednorázové syntetické odčervení po opakovaném podání po sedmi dnech jak jistě víte, již desátý den neučinkuje, takže vy zbytek roku žijete v iluzi, že máte čistý chov bez askaridiozy a kapilariozy, ale opak je pravdou.
Jinak holubi na obloze jsou krásní, obvzlášť když tam vydrží létat i několik hodin. M.T. " Konec citace a jen dodávám, jakékoliv léčení "na slepo" bez rozboru oslabuje přirozenou imunitu a genofond. Proto jistě preventivně neléčíte sebe a své děti čímkoliv, bez vyšetření. Čiňte tak i u holubů. A navíc, pokud nemáte ambice vystavovat, či závodit s PH, sama poznáte, na množství a vitalitě holoubat, zda je nějaký zdravotní problém a pak teprve vyšetření, případná léčba. Ale určitě se můžete svobodně rozhodnout (o tom se hodně mluví a píše), že využijete nabídek farmaceutických firem, které vám rádi doporučí kalendář preventivních léčení a nejbližšího prodejce produktů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík