Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.39
Prosím o radu. Dne 3. 5. 2011 se k nám zalétl poštovní holub. Na jedné noze má modrý kroužek s číslem PL-01-10-2506 a na druhé má černý kroužek s označením VIZION V10. Již jsem oznámila zález na český i polský spolek chovatelů poštovných holub. Podle čísla pochází holub z Waršavy. Chtěla jsem se zeptat, pokud by se o něj majitel nepřihlásil, najde po vypuštění poštovní holub cestu zpět domů? Holub je zdravý, ale vyčerpaný. Nechám ho doma odpočinout a najíst a plánuji ho vypustit až se zlepší počasí (o víkendu). Holuba máme v bytě , dostal vodu, hrách, čočku, kroupy a je v pohodě. Jen mám obavu, jestli najde cestu z Ostravy domů do Waršavy. Jinak ať se majitel ozve, můj tel: 739965050, re.janmoravia@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.220
Děláte to dobře a vůbec se nebojte, cestu najde
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.39
Zdálo se mi, že si holub již odpočinul, počasí je taky dobré a proto jsem dnes ráno v 7.30 hod. holuba vypustila. Holub odletěl, ale ve 12.30 se vrátil a seděl na střeše. Odpoledne již nahlížel do obývacího pokoje. Čím dál si myslím, že se do Waršavy nechystá. Nemám, žádné vhodné chovatelské zařízení. Poraďte, co mám nyní dělat. Je to moc pěkný poštovní holub.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.10
Dejte holuba do krabičky a tzv. vyvezte ho.Stačí někde na louku.Čím dál od města,tím lépe.Cestu domů si najde.Pavel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.39
Odvezla jsem dnes ráno holuba dál od domu a na velké louce vypustila. Tak snad šťastně dorazí domů do Waršavy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odvezla jsem dnes ráno holuba dál od domu a na velké louce vypustila. Tak snad šťastně dorazí domů do Waršavy.
. . . takových lidí kdyby bylo v naší republice a jejím okolí více.
Patří vám moc velké Díky.
To by poštovní holubáři neměli tak velké ztráty a holubi by se jim i když opožděně , ale vrátili.
Nyní se každý bojí zavlečení choroby, tak holuba hned utratí nebo si zjisti chovatelé a za předpokladu,
že se může jednat o kvalitní krev , tak ho po karanténě zařadí do chovu.
A to , že nemá průkazku neřeší, odchove potomstvo, ověří v závodech a holub je dle toho zařazen do chovu
nebo skončí v polévce.
Není to fantas - magórie, ale skutečnost. Vemte si holubáři příklad z paní pisatelky .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.138
K nám na zahradu zalétli již dva poštovní holubi a vždy se po nakrmení a pár dnech odpočinku rozloučili, odlétli a snad šťastně trefili domů. Ten druhý byl také Polák a chodil za námi jako pejsek, až jsme měli strach, že už neodlétne:) Holt poznali, kde žijí dobří lidé:)
Jenny123

XXX.XXX.206.238
Na balkoně máme už 14 dní poštovního holoubka PL-14 0111 2295, každé ráno čeká až mu nasypu, nevím, co s ním.Mám ho taky někam vyvézt a jak se dozvím, jestli doletí do svého holubníku?Nevím, jak najít majitele, bude zřejmě z Polska.Poradí mi někdo? Zdrálková.
Jenny123
napsal(a):
Na balkoně máme už 14 dní poštovního holoubka PL-14 0111 2295, každé ráno čeká až mu nasypu, nevím, co s ním.Mám ho taky někam vyvézt a jak se dozvím, jestli doletí do svého holubníku?Nevím, jak najít majitele, bude zřejmě z Polska.Poradí mi někdo? Zdrálková.
Nahlášení zalétlých holubů-www.postovni-holubi.cz
Janeta

XXX.XXX.128.86
Našli jsme dnes na louce mrtvého poštovního holuba, poláka 034/18 č.3752, jak mám zpravit majitele z Polska, že už se mu nevrátí?