Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.3.2013 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Dobrý den ,včera jsem našel v holubníku dva mrtvé holubi. Neměli žádné poškození,jako by dostali mrtvici.Ostatní holubi nechtějí do holubníku jsou na střeše,vlet do holubníku je asi tři metry nad zemí,taže tam nemohlo nic vlízt. Jsou to poštovní holubi,mohl by někdo říct co se stalo. Děkuji Zdeněk.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2013 20:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.42

Mohla to být lasička .Ta pouze vysaje kreva holubi nechá byt.Ostatní se vyplašili a proto nechtěji jít do holubníku.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2013 20:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.42

Mohla to být lasička .Ta pouze vysaje kreva holubi nechá byt.Ostatní se vyplašili a proto nechtěji jít do holubníku.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2013 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.136

Já jsem měl tohle podobné,ale stím,že to byla kuna...Tehdy to odneslo 27 holubů zůstalo pouze torzo jen 3 ks.Kuna napadne vše co se hýbe.všechny kousla u krkusmajlík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 08:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.202

Ať to bylo cokoliv, tak tam něco vlezlo, bohužel...
M.N.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 08:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.127

budte rád že jen dva holubi.mě z 35holubů zůstal jen jeden pár.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

Přikláním se taky k lasičce , hranostaj by toho "vzal" víc a kuna všechno...
Na lasičku platí jen "drobnooké" pletivo...
lupus

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 10:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.69

Ahoj kluci,
toto mi skocila na spek,mislim ze je to lasice protoze holubi bily jen vychlastany jinak nicsmajlík,dva dny na to jsem ucpal vsechny dirky po misich a nastavil pasty tim ze je to krisa ktera mi skody,to ale bylo toto a chytla na spek...
Jo ale ted mam dalsi problem,uz 10 dnu vydam kunu co se mota u souseda 5 metru ode me,nevi nekdo jak ji nalakat do sklopce?
Nastavil jsem sklopec u kanalu kde kazdy vecer navstevuje ale zatim nic,v ni je mrtvej holub,nevite o navnade co by mohla skocit?
Dekuji.tafi

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

jo je to kolčava, škoda jí...vyčistila by ti pozemek od myší

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 11:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jo je to kolčava, škoda jí...vyčistila by ti pozemek od myší

To uz udelala,zadnou mis uz davno jsem nevidel tady...no jo to me take bylo lito kdyz jsem ji videl v te pasty no ale ja mislel ze me skody krisa jinak bych asy jen ucpal te dirky a tim bych skoncil,to uz nevratim ale me ted trapi jeste vetsi souper KUNA,a nevim jak ji nalakat do sklopky smajlík?!

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.58

To uz udelala,zadnou mis uz davno jsem nevidel tady...no jo to me take bylo lito kdyz jsem ji videl v te pasty no ale ja mislel ze me skody krisa jinak bych asy jen ucpal te dirky a tim bych skoncil,to uz nevratim ale me ted trapi jeste vetsi souper KUNA,a nevim jak ji nalakat do sklopky smajlík?!

Kuna je zas na krysy!smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

na slep. vajíčko ,zabere vždy smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.127

slepičí vajíčko do něj stříknout fridex a zalepit tu dirku..nevím zdali to funguje říkal to jeden myslivec a bacha a to nesežere pes nebo kočkasmajlík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.127

jo a to vajíčko musí bejt samozřejmě nevařený smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

slepičí vajíčko do něj stříknout fridex a zalepit tu dirku..nevím zdali to funguje říkal to jeden myslivec a bacha a to nesežere pes nebo kočkasmajlík

a další propagátor "bestálních" praktik. smajlík.. sám si dej "štamrličku" ať víš jaký to je...

Tafi, zkus ji lapit do sklopce na normální vejce, nebo švestkovej kompot, nebo hlavu z uzenáče a pak ji buď odvez někam hodně daleko, nebo rychle a čistě zab. Líčit to musíš v rukavicích co nesmrdí člověčinou .
Doufám, že jako slušnej člověk nebudeš používat takovýhle prasárny...

Tak nějak, by člověk předpokládal, že chovatel čehokoli má cit ke zvířatům obecně.Že když už musí nějaké zvíře zabít, udělá to rychle a tak , aby co nejméně trpělo. Bohužel , to není
ani zdaleka pravda.smajlík
lupus

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Příteli,kuna není blbá,vajíčko nesmí být z Teska.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Na vajíčko jsem dostal již mnoho kun skalních, žádný fridex a pod. blbosti. Vejce dej do sklopce tak ,aby kuna musela přes nášlap ,nemusíš používat žádné rukavice. Jiné návnady jako ,maso ,ryba-uzenáč,přilákají kočky a to je nežádoucí .Sklopec je vhodné nastražit na vyvýšené místo tak aby bylo vejce dobře viditelné,nebo někde při zdi kde kuna chodí. Kuna má ráda i sušené švestky ale vajíčko je top nástraha. Tam kde mají kuny trasy -spády se dá odchytit během krátké doby vícero kun. Za noc i dvě !A hlavně trpělivost však ona přijde.Těžko tady radit v realu je to jednoduché.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Jsem zadavatel,když by lasička vysála krev,tak by musela holuba někde kousnout,ale holubi jsem prohlížel a žádné poranění neměli.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.127

a další propagátor "bestálních" praktik. smajlík.. sám si dej "štamrličku" ať víš jaký to je...

Tafi, zkus ji lapit do sklopce na normální vejce, nebo švestkovej kompot, nebo hlavu z uzenáče a pak ji buď odvez někam hodně daleko, nebo rychle a čistě zab. Líčit to musíš v rukavicích co nesmrdí člověčinou .
Doufám, že jako slušnej člověk nebudeš používat takovýhle prasárny...

Tak nějak, by člověk předpokládal, že chovatel čehokoli má cit ke zvířatům obecně.Že když už musí nějaké zvíře zabít, udělá to rychle a tak , aby co nejméně trpělo. Bohužel , to není
ani zdaleka pravda.smajlík
lupus

ahoj

nejsem žádnej propagátor bestiálních praktik..chtěl pouze poradit já sám jsem to nikdy nezkoušel řekl co jsem slyšel od toho myslivce...ono když ti škodná přez noc vyhladí celej holubník a když to rano vidíš tak ti moc dobře není pak je mi to jedno jak tu škodou zabiju ono to toho holuba taky bolí.já osobně bych si na ní počíhal se vzduchovkou stejně tak jako jsem vystřílel potkany.pokud ví kudy chodí tak si někam zalezu a počkám si na ní.u mě zabití kuny vyřešila silnice a kolem projíždějící auto.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

když ti škodná přez noc vyhladí celej holubník

To se mi stalo loni, ale nikdy by mne nenapadlo se "mstít" nějakým bestiálním způsobem
predátorovi za to, že se chová tak, jak ho příroda vybavila.
Byla to jen moje blbost, že jsem nedokázal zajistit holubník tak, aby se tam nedostal.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.69

Ahoj pratele,
dekuji za dobre rady ja to hned vyskousim smajlík!
Lupusi nemel jsem v umislu ji nejak ublizit proto jsem si pujcil sklopku abych ji chytil a odvezl pric,jenze mam za to ze ma mlade a ackoliv mam hodne rad holubi a nechtel bych ani za nic na svete prijt o ne,tak premislim jak to udelat aby jsme vsychny prezili ve zdravy smajlík?
Jinak kdyby ji chtel zabit uz by bylo po ny,mam dost dobru vzduchovku a vecer co vecer pravidelne prochazi se po mim oknem,staci vecer pockat kolem pulnoci a mam ji,jenom ze tak to nechci,chci ji jenom od sat dostat co nej dal tot vse smajlík!
tafi

Neregistrovaný uživatel

28.3.2013 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.69

Jsem zadavatel,když by lasička vysála krev,tak by musela holuba někde kousnout,ale holubi jsem prohlížel a žádné poranění neměli.

Tak to je zahada,a to kontrolujete dene holubnik nebo ?

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 04:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.127

http://www.limbursky.cz/Odpuzovac-kun-plasic-kun/Repelentni-sprej-proti-kunam-500ml

smajlík

to si můžeš tak nastříkat na nohy aby ti nesmrděli smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 04:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.127

když ti škodná přez noc vyhladí celej holubník

To se mi stalo loni, ale nikdy by mne nenapadlo se "mstít" nějakým bestiálním způsobem
predátorovi za to, že se chová tak, jak ho příroda vybavila.
Byla to jen moje blbost, že jsem nedokázal zajistit holubník tak, aby se tam nedostal.

tím chceš říct že i já jsem to měl blbě zajištěný? já mám podlahu 40cm betonu strany 3 krát potažený pletivem střecha z plechovej vlnovek a ještě pod ní 2 vrstvy pletiva.do dnes jsem nenašel místo kudy se mi tam dostala a to mám kousek od holubníku ještě vlčáka.lupusi ten kdo mě zná ví že mám rád zvířata ale do tý doby než se mě daj do holubů nikdy jsem ani holuba nezabil a ještě když mi spadnul jeden výletek v zimě do rybníčka tak jsem ho ještě doma fénoval.a ty tady ze mě děláš masovího vraha.smajlík
Tříška

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.69

.do dnes jsem nenašel místo kudy se mi tam dostala ...

Her got tak kudy se tam dostala kdyz jste holubnik mel tak dobre zajisten?Predse neny duch aby se dostala skrz to vsechno co popisujete dovnitr a ven !

I kdyz me kamarad vypravel ze jeho cera mela domaci ochocenu kunu,tak ji jednou vlezla do nejake prazne voliery dva krat potazeno pletivem,pak ji pri cera volala jmenem a behem 2 minut prokousala se venku,kolik je pravda tohle to nemohu rici ale toto mi vypravel?!
tafi

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

Tak to je zahada,a to kontrolujete dene holubnik nebo ?

Chovám nejen holubi,ale i drůbež a okrasné ptactvo,takže jsem tam několikrát deně.Myslím že už vím co se stalo,dnes jsem viděl malýho dravce sedět na výletu z holubníku. Holubi se asi vylekali a umlátili se.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 19:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

poznáte co to bylo ?

1) krahujec

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 19:40

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

ještě jednou poštolka ,ale tento draveček není specialiista na holuba.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.172

Dobrý den ,včera jsem našel v holubníku dva mrtvé holubi. Neměli žádné poškození,jako by dostali mrtvici.Ostatní holubi nechtějí do holubníku jsou na střeše,vlet do holubníku je asi tři metry nad zemí,taže tam nemohlo nic vlízt. Jsou to poštovní holubi,mohl by někdo říct co se stalo. Děkuji Zdeněk.

žádné poškození? asi tam máte ňákou nemoc.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

Chovám nejen holubi,ale i drůbež a okrasné ptactvo,takže jsem tam několikrát deně.Myslím že už vím co se stalo,dnes jsem viděl malýho dravce sedět na výletu z holubníku. Holubi se asi vylekali a umlátili se.

přikláním se ke krahulíkovi, páč moje holubi z poštolek ani káňat nikdy "neblbli"
(ale taky jim nikdy nevlítli do holubníku smajlík )

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

U nás z běžných připadá jedině jestřáb a krahujec.

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.137

U nás z běžných připadá jedině jestřáb a krahujec.

psal, že malej smajlík
takže nabídku malých dostal, jen tam chybí jestřábí terček tož tady je
autor fota Jiří Krček

Neregistrovaný uživatel

29.3.2013 22:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

psal, že malej smajlík
takže nabídku malých dostal, jen tam chybí jestřábí terček tož tady je
autor fota Jiří Krček

No ono je to těžké ,když nedokáže určit druh,smajlíknatož rozeznat podle velikosti samici od samce (terčka) po sokolnicku smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.3.2013 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.133

poznáte co to bylo ?

1) krahujec

Mohl to být krahujec,ale nejsem si jistý.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41

mému sousedovi něco zničilo holuby v noci.Prý najednou šílený rachot,jak když někdo leze po žebříku na střechu.A ráno je našel všechny mrtvé.Ale kuna asi těžko-holubník mají na půdě-takže jakoby druhé patro a z venku žádný přístup,kudy by vylezla.Majitel tam chodil normálně jako na půdu.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.4

- vsadím boty-kuna !! smajlík B.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 13:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200

Kuna skalní -noční loupežnicesmajlík

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.69

mému sousedovi něco zničilo holuby v noci.Prý najednou šílený rachot,jak když někdo leze po žebříku na střechu.A ráno je našel všechny mrtvé.Ale kuna asi těžko-holubník mají na půdě-takže jakoby druhé patro a z venku žádný přístup,kudy by vylezla.Majitel tam chodil normálně jako na půdu.

KUNA dokaze splhat po zdy jako Spiderman smajlík...To je mrzak ktery likviduje vse co dycha...to udelala KUNA na 99.99.99%...

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.12

Já nikoho jiného nebviňuji než kunu.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.56

Já nikoho jiného nebviňuji než kunu.

Jednoznačne KUNA !smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.10

Jo kuna,to je prevít.Minulou středu jsem ji proháněl po voliéře ve 4 hodiny ráno,než jsem odjížděl do práce.A můžu si za to sám.Mám holubník s výletovým otvorem asi 1,5 m nad zemí,na to mi navazuje voliéra cca 3x3 metry,4 metry vysoká,s vyletem asi 3 metry nad zemí.Dlouho jsem prestal zavírat holuby jak v holubníku,tak i volieru,i když jsem věděl že se okolo motají kuny,nekolikrát jsem je viděl v noci běhat po ulici,jen jsem doufal že vlet prostě nenajde.Mé doufání vydrželo až do té středy,Rano vylezu na dvůr s kýblem vody a slyším rachot po pletivu.V tu ránu mi bylo vše jasné,krve by se ve me nedořezal.Videl jsem ji jak visí v horním rohu a jak po mě kouká.Vzal jsem co bylo po ruce,asi dvometrový kus latě,měla holka štěstí že nemám nic delšího,tak jsem ji jen prohnal,než náhodou v tom zmatku našla výlet a tak si jen z těch tří metrů zaplachtila volným pádem a prchla k sousedům.K holubům se naštěstí nedostala,měla by tam žně...25 párů i s holoubaty.Ponaučení jasné,zavírat,zavírat,zavírat!!!!!Zdenal.

Neregistrovaný uživatel

2.4.2013 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.30

Vážení, dobre ste ma vyplašili. smajlík Otrasná predstava po takejto návšteve.smajlík Cez víkend idem pozerať moje chovné zariadenia. Hoci preferujem pri stavbe holubníkov dole betón, kúsok plechu, kov s pletivom, lebo drevo je pekné, ale dobré asi len pre "interiér" holubníkov a voliér. Je to málo kultúrne, ale praktické. Závisí to aj od lokality. p.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2013 08:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Jo kuna,to je prevít.Minulou středu jsem ji proháněl po voliéře ve 4 hodiny ráno,než jsem odjížděl do práce.A můžu si za to sám.Mám holubník s výletovým otvorem asi 1,5 m nad zemí,na to mi navazuje voliéra cca 3x3 metry,4 metry vysoká,s vyletem asi 3 metry nad zemí.Dlouho jsem prestal zavírat holuby jak v holubníku,tak i volieru,i když jsem věděl že se okolo motají kuny,nekolikrát jsem je viděl v noci běhat po ulici,jen jsem doufal že vlet prostě nenajde.Mé doufání vydrželo až do té středy,Rano vylezu na dvůr s kýblem vody a slyším rachot po pletivu.V tu ránu mi bylo vše jasné,krve by se ve me nedořezal.Videl jsem ji jak visí v horním rohu a jak po mě kouká.Vzal jsem co bylo po ruce,asi dvometrový kus latě,měla holka štěstí že nemám nic delšího,tak jsem ji jen prohnal,než náhodou v tom zmatku našla výlet a tak si jen z těch tří metrů zaplachtila volným pádem a prchla k sousedům.K holubům se naštěstí nedostala,měla by tam žně...25 párů i s holoubaty.Ponaučení jasné,zavírat,zavírat,zavírat!!!!!Zdenal.

Příteli hezká adrenalínová příhoda, na které se nezapomíná.Ono poučení,zavírat,zavírat a zase zavírat bych neomezoval jen na holuby.

eee

29.4.2019 12:56
eee

XXX.XXX.87.20

Obnovuji diskuzi.
Naši holubi měli aso nějakou noční návštěvu a už asi týden nechtějí do holubníku. Kdy se vrátí zpět? Jak dlouho bude trvat než přestaou mít strach? Parapety od oken už máme špinavé...
Díky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2019 06:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Budou se tam ještě dlouho bát vlézt. Raději nejdříve zkontrolujte holubník, zkuste ho zabezpečit proti škodné (jestli není dost) a udělejte kontrolu na čmelíky a všenky-při jejich přílišném výskytu holubi nechtějí domů. Prostě zažehnejte nebezpečí.
Pak holuby nějakým způsobem pochytejte a uzavřete je tam. A aspoň měsíc je tam nechte.
Třeba zapomenou, co se stalo a zjistí, e v holubníku nic nehrozí.
Sami se tam asi nebudou chtít vrátit.
Jako přirovnání uvedu
Představte si, že Vám do domu vleze v noci někdo, kdo Vás bude chtít zakousnout. Podaří se Vám uniknout ven. Budete se tam chtít vrátit a riskovat smrt?
A nebo-máte ložnici plnou štěnic (obdoba holubníku s čmelíky). Vrátíte se tam na noc?
Takhle to ti holubi berou. Proto sedí na parapetech.

1.5.2019 07:47
Olánek

XXX.XXX.122.72

Mezi masové vrahy řadím vedle homo sapiens i kuny.Před týdnem mě v holubníku jich zabila 7,ale odnést se ji nepodařilo nic,přesto se snažila okem voliery jednoho protáhnout,dostala ven jen hlavu s krkem,tělo ne.Tak si říkám,zda jí ten neúspěch odradí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík