poty76
napsal(a):
Tibore,
máte nádherné moravské voláče sedlaté.Po delší době zase jedno velmi vydařené a výživné vlákno.Ať se holubům na Slovensku daří a vám osobně velmi aby jste mohl i nadále dělat propagaci těmto zajímavým voláčům, předpokládám že málo chovaným!Děkuji vám za ní.S pozdravem B.P.
Moc ďakujem za podporu. Chovám aj iné druhy ako hanáky, genty, dánskych letúňov mám už aj brňáky, české papučaté a kapucíny, ale moravský sedlatý je moja srdcovka a určite s mojich holubníkov nikdy nevymizne. Snažím sa s nimi trošku pracovať a okrášlovať, tak dúfam že sa tento rok už konečne dostanem na špeciálku do Kojetína, trošku sa porovnať s fachmanmi z Čiech a Moravy. S pozdravom Tibor...
jastr
napsal(a):
Tak když už se to tady tak rozjelo, taky něco přidám. JS.
Ak vás môžem poprosiť, mohol by som vaše holuby
uverejniť na mojej FB. Stránke o Moravskom voláči sedlatom?.
Ak by ste mali aj viac fotiek bol by som rád keby ste mi ich poslal, lebo sú nadherné. Môj email.
tibikelv@azet.sk
Ďakujem s pozdravom Tibor Drapák.
Chovateľ Tibor Drapák
Viem že za tie neuznané farby
ma budú mnohý zatracovať, ale
baví ma kombinovať a skúšať.
tibikelv
napsal(a):
Chovateľ Tibor Drapák
Viem že za tie neuznané farby
ma budú mnohý zatracovať, ale
baví ma kombinovať a skúšať.
Ahoj Tibore.
Nemyslím si že je to na krytiku nebo zatracování.Ba naopak.Každý správný chovatel si udělá nějaké páry na experimentování ale samozřejmně s tím že ví jaký je předpoklad v potomstvu.U nás strakáčkářů je to hraní s barvami, samo s očekávaným výsledkem za kterým tu plemenitbu děláme.U holubářů je spousta chovatelů kteří mají složené netypické barevné kombinace mezi sebou a baví se tím.Tomu já říkám to pravé šlechtitelství.Né dát bílého na bílého a je bílý, stejně tak černého na černého a je černý pokud už nejsou nějak geneticky rozhození.Samozřejmě nejde kombinovat jen tak na náhodu, každý by měl vědět co od toho přikřižování ať v barvách tak plemeni chce dosáhnout.Takže chovej, bav se chovem a užívej si ten neskutečný relax se svými holoubky.Zdravím tě tam k vám Bob
tibikelv
napsal(a):
Zdavým všetkých...
Bol by som rád keby mi nejaký odborník čo toto nádherné plemeno chová povedal svoj názor na moje holuby... Hlavne kritiku aby som mal čo zlepšovať...
Ďakujem
Tibor Drapák...
Jestli můžu poradit, tak oslovte tohoto chovatele, o lepším nevím. http://trecha.webnode.cz
Držím palce Pavko.
tibikelv
napsal(a):
Podelím sa s Vami o pár obrázkov Moravských hrvoliakov sedlatých
chovaných na Slovensku. Osobne sa poznám len s pánom Valachom
tak zatiaľ len jeho a moje holuby.
Ak niekto zo Slovenska sleduje i faunu tak nech kludne prispeje.
Budem len rád. S pozdravom Tibor Drapák.
Také mám ale méně pěkné máte je na ve voliéře.
F3 troj kríženec český sivý x Starwičský x moravský. Chovateľ Tibor Drapák
ivanovsky
napsal(a):
Co pouzivas na vypadane peri na voleti.dik
Už s tým nebojujem. Podľa mňa je to dedičné. Bojujem len selekciou. Keď to má otec je veľmi pravdepodobné že to má aj syn... roky som bojoval a neúspešne...ja do nich už chémiu dávať nebudem... dávam len vakcínu proti salmonelóze a paramixoviroze. Žiadne preliečovanie a ine veci...
ivanovsky
napsal(a):
Co pouzivas na vypadane peri na voleti.dik
Biomectin 1ml + 9 ml destil. vody - promíchat třepáním a dát 3 kapky do zobáku , po týdnu zopakovat
nebo
1ml Biomectinu + 10 ml propylénglykolu od veterináře - protřepat a tím potírat holá místa na kůži a dát kapku pod křídlo,ocas i za krk
pak jen hygiena...
gary
napsal(a):
Biomectin 1ml + 9 ml destil. vody - promíchat třepáním a dát 3 kapky do zobáku , po týdnu zopakovat
nebo
1ml Biomectinu + 10 ml propylénglykolu od veterináře - protřepat a tím potírat holá místa na kůži a dát kapku pod křídlo,ocas i za krk
pak jen hygiena...
Dik za informaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tibikelv
napsal(a):
Už s tým nebojujem. Podľa mňa je to dedičné. Bojujem len selekciou. Keď to má otec je veľmi pravdepodobné že to má aj syn... roky som bojoval a neúspešne...ja do nich už chémiu dávať nebudem... dávam len vakcínu proti salmonelóze a paramixoviroze. Žiadne preliečovanie a ine veci...
Dobrý den!
není to dědičné, je to zákožka holubí - parazit, jinak se tomu říkalo bakteriologické vypadávání peří. Problém v desítkách chovů voláčů, kde si lidé mnohdy namlouvají, čím že je toto způsobeno. (ostré hrany krmítek a podobné nesmysly)
M.N.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den!
není to dědičné, je to zákožka holubí - parazit, jinak se tomu říkalo bakteriologické vypadávání peří. Problém v desítkách chovů voláčů, kde si lidé mnohdy namlouvají, čím že je toto způsobeno. (ostré hrany krmítek a podobné nesmysly)
M.N.
Tak neviem skúšal som rôzne prípravky a nič nezabralo. Keby to bol parazit tak to majú všetky podľa mňa. Ale názor rešpektujem...
JSEM CHOVATEL MVS MODRÝCH.JSEM V KLUBU MVS A MOR. BĚLOHLÁVKŮ.KLUBOVÉ VÝSTAVY MÍVÁME V KOJETÍNĚ .JSEM PŘEKVAPEN KOLIK HOLOUBKŮ MÁTE A V DOBRÉ KVALITĚ.JÁ ZASTÁVÁM NÁZOR ZŮSTAT U OSVĚDČENÝCH 5 BAREV,TAKÉ STŘÍBRNÝCH JE MÁLO.VELMI VÁM FANDÍM .V CHOVU JE VELKÝ PROBLÉM S CIZÍ KRVÍ DO CHOVU. ZBOŘIL FR. DUBANY OKR.PROSTĚJOV TEL.604179392
Nedělní chovatelské besedy u přátel František Zbořil a František Dorazil ;)