ak.si

XXX.XXX.63.242
Holubi. Tel.: 776255262.
ak.si

XXX.XXX.63.242
Holubi- tel.776255262.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, prodá někdo holubí maso v okolí Valašského Meziříčí?

Proto se ptám tady, antibiotika nechci kvůli nemoci. O makru mám přehled.
Limback33

XXX.XXX.237.66
chci se zeptat jaka je cena holubího masa. A jaké je nejlepsi plemeno či kříženec. Dekuji
Limback33

XXX.XXX.237.66
Takže texan s kalifornským holubem. A holuba texana a holubici kalifornskou nebo obráceně?? A pocet holoubat za rok?? Dekuji
Musím se zastat gigantů jakožto velice dobrého masného plemene. A kříženec gigant texanka jsou výborní rodiče, krásná velká holoubata vykuchané i 750g atd. Je pravda že giganti zasedají později-nebo spíš brzké jarní snášky jsou čisté ale za rok to krásně doženou. Nepředpokládám že někdo kvůli masu hnízdí holuby celoročně pořád do kola-dnes máme mražáky.
Kaliforňáci a Benešáci jsou výborní holubi co se týče plodnosti ale jako masné plemeno pro mě malí. Já osobně si rozmyslím jestli budu ročně zabíjet 200 malých kusů nebo mi bude stačit jen 150 krásných velkých. Takže jednoduše řečeno Giganta konkrétně v otcovské pozici pokud mi jde o masná holoubata bych se vůbec nebál. A ještě gigant má tu výhodu že je široký a osvalený na celém těle tím myslím i stehna a celou záď, např Texani a ostatní masná plemena často mají jen velká prsa a zbytek nikde tak pozor na to
Limback33

XXX.XXX.101.201
A pocet mladých za rok od jednoho páru 10-15 ??
Nebo nevim jak to u těchto kříženců je a jak to u nich mate vy??
Maximální počet nevím jelikož po třech max. 4 hnízdech hnízdění zarazím takže maximum nevím. Nejsem továrna ani já ani holubi. Ale je jasné že čistokrevná gigantka 15 mladých za rok neudělá proto se do mateřských pozic doporučují plemena plodná a do otcovských masná. I když je to tak trochu paradox jelikož velikost a postavu geneticky přenáší samice, samci zase barvu, vzorky, rousy atd.
A tak jste potvrdil otcovu teorii,který hlásal,že holubice na maso musí mít min.650g.Na samci až tak váhově nelpěl,ale sledoval jak krmí a kdy hlavně naposedy.A opravdu byly velké rozdíly v těch holubech.Několikrát se mu povedlo,jak píšete holoubě 750g.Holubi byli chodiči po zahradě,což si já nemohu dovolit a taky jsem nikdy váhově těžká holoubata neměl
Limback33

XXX.XXX.101.201
A jaka je hmotnost kalifornského holuba ??
Minimum 550 g vyčistené jatočne spracované bez hlavy a behakov. Tam nejde len o váhu, ale aj samotnú vytaznost zmasilych časti. Preto bol kalifornsky vyslachteny. Malý holub, ktorý vychováva neskutočne zmasile mladé. A ako kombinácia je najvhodnejšia úžitkový king silver a biely samec kalifornský. Prečítajte si opis z francúzskych stránok. 450 g už sú u nich dobre na mäso. Ďalšia pripomienka: holub ktorý stratil lietavosť stratil aj uzitkovost.
verner159
napsal(a):
Dobrý den,nejlepší plemeno na maso je kalifornský ,texan a gigant popřípadě jejich křížení,já osobně bych křížil texana( starý typ) protože nový typ je kratší a také méně plodný s kalifornským,co se týče ceny jsem téhož názoru,že to nikdo neocení.
OK
PÁR DALŠÍCH POZNÁMEK k chovu holubů na MASO.
1. EKONOMIKA
My ostatní to máme jako koníček. který nás něco stojí. Ovšem u vás to je jinak.
Součet všech!!! vstupů musí být nižší než je cena vyprodukovaného holubího masa.
2. ZDRAVÍ
Chovný materiál nakoupit od jednoho, max. dvou chovatelů, kteří vám ukážou chov a zdravá holoubata. Neléčit, nepřikupovat, jen zabíjet!!!
Hetero efekt , se nemusí projevit jen u holubů, ale taky u kmenů kokcidií a trichom...
3. VÝŽIVA
Nezapomenout na min. látky; kukuřici a luštěniny.
4. ZPŮSOB CHOVU
Voliéra - 15-30 párů - kaliforňáci
Box - náročné časově.
5. ZNALOSTI
Něco si přečíst.
5. PLEMENA
Kalifornský holub - geneticky velmi různorodý (USA, Francie, Itálie)
Snášenlivý, 8-9 hnízdění za rok; holoubě 600-800 g. ž. v. ; v mrazech, v nezateplených holubnících větší ztráty než česká užitková plemena.
Texan - nové linie (Francie) mají menší užitkovost, než ty původní.
Ale pořád dobrý.
Gigant a Mondén jsou vhodní jen jako otcové.
Více linioví kříženci typu Europigeon nebo Auto-sex 4L(doc. Havlín) - problém sehnat výchozí linie.
Užitkový king - silver - problém sehnat
Benešák - 7-8 hnízdění, 12-14 holoubat o váze 550-650g. ž. v.
6. PŘÍKLAD
3. páry křížených sourozenců bílý kaliforňák x benešák odchovaly za 2 roky ve volném chovu
83 holoubat o ž. v. 600-650g, Krmení pouze - pšenice. ječmen a kukuřice. Minerální látky - stará omítka a sůl. Bez dalších nákladů na léčení ...
JN
Limback33

XXX.XXX.210.177
A jaka je cena za 1kg holubiho masa?? Řekl bych tak 300 Kč za 1kg?? za jakou cenu prodaváte vy??
Na SR máme vyššie ceny ako u Vás v ČR. Všetko je tu drahšie, preto aj výstupné ceny sú vyššie. V priemere u nás od 16- 18,-€/ kg. Podľa akosti. Samozrejme len zdravý chov je prosperujúci a plodný. Podmienkou sú vakcinacie, veterinárny dohľad ( klasika- vyšetrenie trus a pitva). Bez toho to skrátka nejde. Na produkčný pár rátame 75-80 kg krmiva/ pár/ rok. Krmivo musí byť čisté, nesplesnene( do re sušené bez sporov, plesní, mocu myši a potkanov.). Ďalší aspekt, s ktorým malo kto počíta je neustála dezinfekcia a deratizacia). Ďalej prírodné stabilizátory vody a tým pádom tlmenie kokcidiozy, e- coli, salmonely. Všetko len na prírodnej báze. To všetko sa dá len po prvotnom veterinárom ošetrení a preockovani celého produkčného holubnika. Len zdravé holuby dokážu mať zdravé potomstvo. Ďalším aspektom je nákup cistokrvnych holubov, kvôli heteroze. Otázka kde kúpiť? Všetko len osobnou návštevou chovateľov. A musia mať záznamy chovu, ktorým môžme a.nemusime veriť. Ľudia radi klamú. Preto sme to vyriešili vlastným plemennym materiálom, v ramci ktorého robíme syntetické línie
Já myslím,že by to měl být hlavně koníček,na pohodu.Nejde na tom zbohatnout,stejně jako když chováte králíky.Ta doba,kdy to bylo ziskové a holubi létali do pole je pryč.Co by tam dnes dělali-posečeno,za dva dny pooráno.A tak je máme v klecích.Nedávám jim vůbec nic kromě běžných potřeb.Holoubat je pro mou rodinu dost a mám radost,když mohu sledovat vývoj mláďat.Když je mám zabíjet,nemám radost,ale všechny je mít nemohu.Je tam jjen pozitivní,že víte co jíte.
Áno. Lebo kedysi chovali holubytroska s iným pohľadom. Krása podľa bzornika musela ísť ruka v ruke s uzitkovostou.texan modrý ciernopasavy. Nie hnedopasavy, atď, ale krásna modrá a čierne pruhy. Dnes zoženiete všetko, len toto nie.samozrejme prioritou našej skupiny je začať chovať ako v minulosti. Nevylepsovat kríženie. S iným Plemenom, ale vyberať len v rámci plemena, to najlepšie z najlepšieho. Pred 5 rokmi išlo u mňa do " hrnca" 99% mladých. Výsledok? Vysokouzitkovy chov, kde si myslím, že aj francúzi a pod môžu závidieť. ( Preháňam).
Pekný večer.
Brasil

XXX.XXX.159.122
Dobrý den,
mám zájem o koupi holubů /holubího masa/ na akci.Ca 20 ks , jaká by byla cena??
Díky za info
S z a b o Milan
Brasil
napsal(a):
Dobrý den,
mám zájem o koupi holubů /holubího masa/ na akci.Ca 20 ks , jaká by byla cena??
Díky za info
S z a b o Milan
Holubí maso je dost drahý artikl-záleží v jaké úpravě a na zdroji cena se pohybuje od 400-650kč za kilogram. Současná cena v Makru za kus 350-400 g je 499kč, holoubě francouzské chlazené 400g za 579kč. Jinak maso je to vynikající, vhodné ke všem úpravám má charakter a chuť divočiny
Thang

XXX.XXX.113.250
Dobryden příteli, musím koupit 5 kg čerstvého holubího masa

Dobrý den, prosím vás, prodáváte holuby v kuchyňské úpravě?Koupila bych 20 ks. Polášková Mirka, email: mirka.polaskova@centrum.cz
https://www.facebook.com/Uttiliti-pigeon-farm-Slovakia-104387670998534/
Je tam odkaz na email. Kolega chodí do ČR, pomerne pravidelne.