ton
XXX.XXX.224.246
Má někdo zkušenosti s rošty v holubníku? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody.
- hledal jsem, zda mám nějaké fotky s rošty /moc jsem toho však nenašel...
- ale jinak dobré /jsou zátěžové, takže se po nich dá chodit !
- mám je nejméně 6 - 8 let a OK!
Pozdravujem. Ja používam celé roky drevené laťky nabité na hranolkoch 4x4 cm. J.Hrabal.
No, tak konečne to tam vložilo fotku. Skusim ďalšiu a potom popis. J.Hrabal.
ton
XXX.XXX.224.246
A jaké máte rošty? já jsem na internetu viděl jen s malými rozměry kolem 30 cm. nejsou někde k dostání třeba metrové?
Tak k foto vyššie. Niesú také estetické ako umelohmotné. Dajú sa oškrábať špachtlou. Ja ich však predtým poleju vodou s chloraminom alebo savom /kanvou s ružicou/. Pod nimi - čas od času nadvihnu, vyberu do fúrika/koleček/ posypu vápnem a položím. Ak by ste ich chceli vyrobiť, nerobte príliš rozmerné, kvôli manipulácii. Radšej dva -tri vedľa seba. Môj kamarát si urobil jeden na celý rozmer holubníka a bol mu iba na oštaru, nemohol ho dvíhať a tak ho napokon rozrezal na menšie kusy.V oddeleniach používam bežné mriežky z mrazničky položené na laťkách výšky 2 cm. Nerobím si s nimi veľa starostí. Keď sú príliš znečistené, vyhodím do zberných surovín a donesiem ďalšie.S pozdravom J.Hrabal.
ton
napsal(a):
A jaké máte rošty? já jsem na internetu viděl jen s malými rozměry kolem 30 cm. nejsou někde k dostání třeba metrové?
- umělohmotné se poměrně dobře čistí a vydrží!
- jsou 50x50 a zátěžové ! Dobře se spojují a rozdělávají.
- já je tedy koupil na výstavě v Polsku, /přijdou tam levněji/, ale u nás jsou také v prodeji /určitě, již jsem je viděl častěji.
Jaj, myšlené v oddeleniach kde nemusím stúpať alebo budníkoch či výletníkoch. Viď foto. J.Hrabal.
- zkoušel jsem je někde nalézt, ale přišel jsem pouze na rošty "dobře utajené"
od paní Bezecné... ?