Uživatel s deaktivovaným účtem
Nějakých 14 dní mám doma mládě hrdličky. Už se pěkně celé opeřilo, má dorostlé letky i ocas a ani z něj nekoukají holouběcí vlasy, prostě vypadá úplně hotové. Naučilo se už taky zobat úplně samo. Akorát nechce létat. Je to prostě takový líný tvor, nejradši sedí na okraji bedýnky, co mělo jako hnízdo, leští si peří nebo jde zobat. Přestěhovala jsem ho na balkon, kde jsem doufala, že ho pohled do zahrady přesvědčí, že je hrdličkou zahradní, ale ani náhodou, tak maximálně si přeletí na zábradlí, ale pak zase zpátky na bedýnku. Jak to vlastně mají holubi s vylétnutím z hnízda? Taky pak někde sedí jako kosové, mimo hnízdo, ale přesto nesamostatní?
Už se trochu rozlétala?Možná bude krotká a nebude se jí moc chtít.Ale až bude doba námluv-pochopí.Cítí se v bezpečí a do toho bezpečí utíká a nechce se jí holt do světa.Máme tu jednu, kterou loni se snažil chytit krahujec.Sameček krahujce.Je malý, ale moc ji chtěl ulovit.
Ona se mu vysmekla a utekla pod auto.Bez peří-chybělo jí na jednom křídle a na ocase.Bylo to před zimou.Byla u nás u slepic ve volieře.Na jaře, když přepeřila, jsme ji pustili a chvíli trvalo, než odletěla.Má kroužek-tak jí poznám.Lítá v okolí a chodí nám na balkon.a nenechá se rušit při zobání...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ano, už jí to secvaklo:) V sobotu odpoledne vylétla na střechu a teď už se tváří jako mistr světa v létání. Drží se v blízkosti domu, občas člověk slyší ševelení křídel a zrní na balkoně ubývá, dnes zaletěla otevřenými dveřmi o dovnitř do domu, ale to byl asi omyl, rychle zase pádila ven. Ale vypadá to, že dobrá věc se podařila, tak snad to zvládne a nebude něčí večeří.