Nalezený holub, prosím o pár rad

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martina N.

12.12.2015 18:39
Martina N.

XXX.XXX.141.129

Dobrý večer. Dnes v podvečer jsem si všimla, že přes silnici přeletěl bílý pták a vlétl na náš smrk, ale narazil do větve a spadl dolů. Myslila jsem, že odletí, ale zůstal sedět pod smrkem. S manželem jsme ho pak odchytli, ven chodí kočky a ty by určitě holubem nepohrdly. Holub je veliký, bílé barvy s šedým krkem a hlavou, krátkým zobákem, má takovou postavu do V, takové plemeno bývá často na výstavách, jenže o holuby se moc nezajímám, tak si nevzpomenu. Holuba jsme prohlédli, je čistý, není naježený, měl plné volátko, zdá se, že je pěkně vykrmený. Možná ho bolí pravé křídlo, jak narazil na větev, protože když popošel, měl ho trochu svěšené. Kroužek nemá. Mám párek hrdliček chechtavých v zahradní voliéře (d 160, h 100, v 200).Dala jsem ho zatím do klece, kterou mi kdosi k hrdličkám daroval, ale ačkoli hrdličky se do ní vejdou celkem pohodlně, holubovi jsem musela odstranit obě bidýlka, aby se tam vešel. Má tam zrní a vodu. klec jsem nechala na verandě a z větší části ji zakryla. A teď jak dál. Mám ho ráno vypustit, že si přes noc odpočine a ráno za světla odletí? Nebo ho, můžu dát k hrdličkám, nestane se nic? Snesou se? Může být přes noc na zasklené verandě? Mrznout nemá, vyloženě teplo tam taky ale nebude.Nechci ho zahubit nějakým neuváženým činem, je to opravdu fešák. A v té pidikleci zůstat taky nemůže. A kdo u nás na vsi chová holubi sice vím, ale tyhle určitě pán nemá. Díky za odpověď. Jarka.

12.12.2015 20:10
Arisko

XXX.XXX.11.15

Dobry vecer,
skuste sem pridat fotku holuba.

Podla mna ho kludne mozete dat k hrdlickam :)
Ja by som ho do prirody nedavala lebo by sa mu mohlo nieco stat napr. by ho mohli chytit macky.

Juhasj

12.12.2015 20:17
Juhasj

XXX.XXX.141.129

Děkuji za odpověď, asi to zkusim zítra, až bude den. Fotku dat mohu, ale až zítra, dnes bych ho už nerada rušila, má toho chudák určité dost

12.12.2015 20:42
Arisko

XXX.XXX.11.15

Dobre, prajem vela šťastia s chovom :).

Dipl

16.12.2015 13:21
Dipl

XXX.XXX.235.162

Jak se s ním daří?

17.12.2015 12:03
amiš

XXX.XXX.11.15

No, v neděli jsem potkala ráno známého holubáře, který tedy chová jiné plemeno, ale ví o pánovi, co má ve voliéře zrovna toho, co jsem měla doma. A je to kousek od nás. Tak mu ho vzal. Snad byl jeho a má se holub dobře .

Přidejte reakci

Přidat smajlík