Lum

XXX.XXX.87.253
Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s podáváním oregána(dobromysli)? Jak a případně poměry a tak, ještě k čemu všemu je dobré. Moc děkuji.
Lum
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s podáváním oregána(dobromysli)? Jak a případně poměry a tak, ještě k čemu všemu je dobré. Moc děkuji.
Zdravím a pokusím se odpovědět, protože dobromysl používám ve svém chovu několik roků.Někde jsem četl, nebo slyšel, že dobromysl zabraňuje množení salmonell, streptokoka a léčí dýchací cesty.Nejsem velký bylinkář, ale věřím holubům, tak jsem jim vyryl drn dobromyslu na zahradě a dal jim ho do voliery.Jediný den stačil a drn byl sežrán až do země.Od té doby jim trhám dobromysl, lichořeřišnici a pažitku.Vše pořežu jako petržel do polévky a předložím holubům.Vždy se na to vrhají během chvilky vše sežráno.Pokud se dobromysl na zahradě přikreje např.sklem, je možno jej trhat i přes zimu, což dělám já.Ostatní bylinky mám v mrazáku a podávám přes zimu příležitostně.Žádné čajčky nedělám, protože ani v přírodě holub čaje nemá.Přeji ať se daří. Kouťák.