Prosím o radu - holoubě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MíšaH.

11.1.2016 13:16
MíšaH.

XXX.XXX.223.118

Zdravím všechny,
dostal se ke mně tenhle malý holoubek a potřebovala bych názor zkušenějších:
- jak je zhruba starý? (Jestli poznáte i "druh" pokud se to u mešťaků nosí :D )
- vzhledem k věku, měl by se už umět sám najíst, nebo ho musím ještě krmit?
(po semínkách krásně zobe, ale prijde mi, že to vždy jen zachytí špičkou zobaku a odhodí)
- pokud je potřeba krmit, četla jsem, že hadičkou do volete - nějaké rady, abych trefila "tu správnou díru"? :D )
Díky moc za každou radu!

Neregistrovaný uživatel

11.1.2016 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.162

Zkuste sehnat směs pro kuřat, tu navlhčete a po kouskách se snažte natlačit do zobáku a ono to spolkne, chce to cvik, bylo by dobré do toho míchat trošku písku kvůli trávení a můžete mu občas přilepšit přimícháním malého množství žloutku z vařeného vejce, druhá možnost je nechat si namočit alespoň na 24 hodin pelušku, nebo hrách, a tím krmit podobným způsobem, hlavně s citem. Hodně štěstí!

MíšaH.

11.1.2016 14:24
MíšaH.

XXX.XXX.223.118

Díky!

11.1.2016 15:21
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.129.7

MíšaH. napsal(a):
Zdravím všechny,
dostal se ke mně tenhle malý holoubek a potřebovala bych názor zkušenějších:
- jak je zhruba starý? (Jestli poznáte i "druh" pokud se to u mešťaků nosí :D )
- vzhledem k věku, měl by se už umět sám najíst, nebo ho musím ještě krmit?
(po semínkách krásně zobe, ale prijde mi, že to vždy jen zachytí špičkou zobaku a odhodí)
- pokud je potřeba krmit, četla jsem, že hadičkou do volete - nějaké rady, abych trefila "tu správnou díru"? :D )
Díky moc za každou radu!

Od baštrise super. Chcete-li to urychlit a nemůžete si obstarávat potřebné, pak co dáváte na zobání, tak ty zrniny z toho si namočte předem (aspoň hodinu, lépe den), pak těsně před krmením přidejte ty vločky a písek nebo drcenou omítku na středně hustou kaši a jednou rukou (palec a prostředníček) si otevřete zobák a druhou rukou (palec, ukazováček a prostředníček) mu tam to, co se mezi ty prsty naberete zasuňte. Několikrát, dokud bude chtít. Nakonec trošku čímkoliv (kapátko, injekce, lžička) zalít vodou. Za pár dní už by se měl naučit zobat, pokud vydrží. Pak bude přítulné domácí zvířátko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík