Anglicky show racer patrí medzi mladé plemená holubov, ktoré len čaká budúcnosť. Nakoľko medzi holubiarmi je veľa záujemcov o poštové holuby. nakoľko veľa z nich viac obdivujú ich telesnú krásu a eleganciu.
Show racer plne vyhovuje týmto predstavám po každej stránke. A nebude dlho trvať, keď si získa aj u nás hodne priaznivcov, tak ako pri amerických show raceroch.
Mimochodom v tejto súvislosti ma napadajú kritické slová na jedného stáleho dopisovateľa oboch našich časopisoch " Chovatel", kde v posledných číslach, dosť často používa výraz tzv. vymýšľanie nových domácich plemien.
Šľachtenie plemien, či už pôvodných alebo nových je záslužná práca, hodná povznesenia. Negatívne komentovať túto náročnú činnosť nepatrí nikomu, obzvlášť tam, kde cez " kopirák! vzniklo niekoľko plemien.
Naopak potrebné je obdivovať nadšencov v Anglicku, Maďarsku alebo v Poľsku, atď., kde len v posledných rokoch vzniklo niekoľko pozoruhodných plemien.
Presadzovať len svoj názor a za každú cenu je cesta ktorá nikde nevedie...Obzvlášť v novo vzniknutých štátoch, ktoré by mali zlepšiť svoj potenciálny zoznam aj o nové plemená. -pk-.
blechab.
napsal(a):
...toto je velmi zaujimavy holub. Chovate ich?
Měl jsem je kdysi od př Nováka ze Sedlčan, nevím zda je ještě chová. Tehdá jsem od něj přivezl pár, ale jednalo se o dva samce. Ten jeden, červeně plavý bělouš, to byl teda kus holuba. Ten skutečně toho dravce připomínal.
Bradavičnaté, tie som obdivoval od detstva, ale som ich nechoval, len trocha poštové s pekným ozobím. Tu sú pohromade
mysak
napsal(a):
Výraz dravce... show homera.
Anglický výstavní holub, anglicky Show Homer, je plemeno holuba domácího, anglická forma poštovního holuba, šlechtěná pro výstavní účely až do podoby ryze okrasného ptáka. Je to velký holub, který pro svou vysokou hmotnost špatně létá. Má silnou, vzpřímenou postavu, a mohutnou, protaženou hlavu se světlýma očima, což mu dodává výraz dravého ptáka. Patří do skupiny tzv. výstavních holubů, tato plemena byla všechna vytvořena z poštovního holuba zdůrazněním některých líbivých exteriérových znaků, hlavně tvaru hlavy a zobáku. Mezi těmito plemeny je anglický výstavní největší,. Ve střední Evropě se anglický výstavní holub chová jen vzácně. V seznamu plemen EE se řadí do plemenné skupiny užitkových holubů a je zapsán pod číslem 0027.
Má zvláštně utvářenou hlavu: extrémně dlouhou, ale jen lehce zaoblenou. Z profilu tvoří dlouhý oblouk, který od zobáku silně stoupá, ale na temeni je téměř plochý. Při pohledu shora netvoří hlava klín, ale boční linie vedou téměř vodorovně. Zobák je velmi silný a tupý, středně dlouhý, s malým jemným ozobím ve tvaru písmene V. Oči jsou vždy perlové, s úzkými, většinou černošedými obočnicemi.
Krk má střední délku a směrem k hlavě se elegantně zužuje. Trup je poněkud delší, s širokou a dobře zaoblenou hrudí. Křídla lehce spočívají na ocase, který je středně dlouhý a úzce složený. Nohy jsou silné, krátké, s neopeřenými běháky či prsty. Opeření hladce přiléhá. Anglický výstavní holub nemá žádné pernaté ozdoby a barva opeření se hodnotí až na posledním místě. Chová se ve všech rázech známých u poštovních holubů.
Na výstave v Horných Janíkoch, dňa 23. - 24 1.2016 nás čakalo veľké prekvapenie. Medzi takmer štyristo holubmi, bola krásna kolekcia maďarských show racerov. Síce nebola posúdená pre stanovy SZCH, ale i tak vzbudila značnú pozornosť.
Holubári v susednom štáte majú zrejme iný názor na propagáciu a novo šľachtenie plemien holubov v Maďarsku.
Týmto dávajú aj jasnú odpoveď niektorým našim alebo spriateleným chovateľom, ktorí vehementne v odborných časopisoch presadzujú alebo i pri osobných kontaktoch...Slováci nič nevymýšlajte, dodáme vám naše domáce plemená...že tým zaostávame za okolitým svetom je každému zjavné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Každý stát z poštovních holubů šlechtil, nebo šlechtí překrásné výstavní holuby.Tak také něco přidám.Kamarád Beďa ho koupil pro mě v Reidu a už je v páru s bílou NVH.Co to udělá uvidím, ale hrát si s barvičkama mě baví.Dle mého je to vyšlechtěno v Polsku- SLONSKÝ ŠTÍTNÍK/tarczak/, ale nejsem si jist, zda ten můj tarczak je.Chová tyto pošťáky někdo zde?Chtěl bych sehnat další. Zdraví Kouťák.
kouták
napsal(a):
Každý stát z poštovních holubů šlechtil, nebo šlechtí překrásné výstavní holuby.Tak také něco přidám.Kamarád Beďa ho koupil pro mě v Reidu a už je v páru s bílou NVH.Co to udělá uvidím, ale hrát si s barvičkama mě baví.Dle mého je to vyšlechtěno v Polsku- SLONSKÝ ŠTÍTNÍK/tarczak/, ale nejsem si jist, zda ten můj tarczak je.Chová tyto pošťáky někdo zde?Chtěl bych sehnat další. Zdraví Kouťák.
Zdravím, ano chovají, u nás i na Slovensku.
boubin
napsal(a):
Dobrý den, je to krásný holoubek. zkusíte ho napářit do Vašich NVH ? NVH s tímto řekněme hnědým křídlem by byl velmi pěkný.
Boubelík Roman.
Zdravím.
I já si myslím, že by NVH byl s tímto zbarvením krásný a proto jsem si ho sehnal.Poprvé jsem ho viděl v knize E.Pangráce a podruhé v časopisu Svět holubů a to už jsem to nevydržel a začal shánět.Je otázkou zda to dokážu, ale nejprve musím sehnat ještě další a trochu rozmnožit.Něco mám již rozjednáno a budu rád za každou informaci o chovateli.Kouťák.
kouták
napsal(a):
Zdravím.
I já si myslím, že by NVH byl s tímto zbarvením krásný a proto jsem si ho sehnal.Poprvé jsem ho viděl v knize E.Pangráce a podruhé v časopisu Svět holubů a to už jsem to nevydržel a začal shánět.Je otázkou zda to dokážu, ale nejprve musím sehnat ještě další a trochu rozmnožit.Něco mám již rozjednáno a budu rád za každou informaci o chovateli.Kouťák.
Určitě nebude problém vám něco z odchovu nechat.
Dobrý den řekl bych že to zaoblení té hlavy tam je, neni to úplně ono (NVH) to je jasné ale náznak tam je.
řek bych že se Vám to povede. Doufám že se podělíte o fotky, co z toho vzejde.Vy máte velice pěkné holuby NVH a máte i výsledky z výstav, to je jasné. Jo a taky vždy dobré příspěvky podané klidnou formou zkušeného chovatele který chce vždy poradit než aby náhodou někoho odradil.děkuji za přístup v debatách na i fauně.S pozdravem Boubelík Roman.
kouták
napsal(a):
Zdravím.
hanácký voláč
napsal(a):
Http://www.typesofeverything.com/types-of-pigeons/.
Zdravím.Znám tuto fotografii štítníka z netu a je vidět, že i jinde ve světě se někdo pokouší našlechtit jej na NVH.Daří se mu a je to dobře.
Já po odchodu z klubu NVH jsem přehodnotil svůj postoj k holubářství a se štítníkama, aniž jsem pořádně začal, tak jsem se jich zbavil.V současné době mě spíše zajímá pokračování mé práce na životaschopnosti holubů a vidím v tom hlavní priroritu.Zdraví všechny holubářskej dědek Kouťák.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kouták
napsal(a):
Zdravím.Znám tuto fotografii štítníka z netu a je vidět, že i jinde ve světě se někdo pokouší našlechtit jej na NVH.Daří se mu a je to dobře.
Já po odchodu z klubu NVH jsem přehodnotil svůj postoj k holubářství a se štítníkama, aniž jsem pořádně začal, tak jsem se jich zbavil.V současné době mě spíše zajímá pokračování mé práce na životaschopnosti holubů a vidím v tom hlavní priroritu.Zdraví všechny holubářskej dědek Kouťák.
Dobra prace! Drzim palce...