Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.162
Měli výhled?
jokes
napsal(a):
Dobrý den, včera po poledni jsem po měsíci poprvé pustil z holubníku holuby (slezské barevnohlávky).6 ze 14 jich vyletělo, ale do večera se nevrátili. Teď sedí asi 700m od holubníku na návsi na střeše. Myslíte, že se vrátí? Dík Vojta.
Jo holt barevnohlávci nejsou buchty jako mnozí jiní holubi. Máte ještě nějaké jiné plemeno? Pokud ano a je krotké, zkuste ho vyhodit na střechu svého domu tak, aby na něj viděli. Musí se to někdy opakovat několikrát, a jestli nemáte tak tam jedině vzít ještě jednoho barevnohlávka a přelepit mu páskou ruční letky, aby se nevydal za nima, ale zůstal sedět na hřebenáči, max. popoletoval. Jako mnoho šancí nemáte, zvláště jestli byli vplašeni at už čímkoli. Jakmile by přilétli na střechu k vám, vemte do hrnku velkou kulatinu, která je dobře z výšky vidět (žlutý hrách a nebo kukuřici) a zkuste to pak pohodit tak aby to viděli na zem. ale jen trochu.
mě jednou ulétli "lítací" žlutí pštrosi hned první den, ale jellikož jsem měl taky bílé kingy, tak jsem dva vyhodil na střechu, oni vystoupali na hřebenáč
a ve vsi poletující pár pštrosů za chvilku přiletěl a pak slétli i s kingama na dvorek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118
Taky záleží na velikosti obce/městyse holubi se v ní nejspíš budou ještě dlouho držet, jestli jste je měl měsíc. Pak až vyhládnou by se mohli přidat ke zbytku hejna, pokud je budete mít navolno a budou aspoň trochu létaví..
jokes
napsal(a):
A jsou doma všichni, trvalo jim to tři dny, ale přeci trefili.
Takhle mi vyplasil jestrab cerstve usazeneho lahore, ktery cely zivot nepoznal volny prolet. Holub zahnul kramle na tri noci. Videla jsem ho ruzne po okoli, jak okukuje zda se ma vratit ci ne. Ctvrty den rano uz stepoval hladovy pred holubnikem. ;).