Dotaz? Ulítlí holubi.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2016 12:00
jokes

XXX.XXX.56.230

Dobrý den, včera po poledni jsem po měsíci poprvé pustil z holubníku holuby (slezské barevnohlávky).6 ze 14 jich vyletělo, ale do večera se nevrátili. Teď sedí asi 700m od holubníku na návsi na střeše. Myslíte, že se vrátí? Dík Vojta.

Neregistrovaný uživatel

25.1.2016 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.162

Měli výhled?

25.1.2016 13:55
jokes

XXX.XXX.56.230

To neměli, mám voliéru zadělanou průsvitným makrolonem, myslíte, že netrefí domů?

25.1.2016 13:57
jokes

XXX.XXX.56.230

Ale než vylétli, tak asi 10 minut seděli ve výletovém okně.

25.1.2016 14:20
mysak

XXX.XXX.54.2

jokes napsal(a):
Dobrý den, včera po poledni jsem po měsíci poprvé pustil z holubníku holuby (slezské barevnohlávky).6 ze 14 jich vyletělo, ale do večera se nevrátili. Teď sedí asi 700m od holubníku na návsi na střeše. Myslíte, že se vrátí? Dík Vojta.

Jo holt barevnohlávci nejsou buchty jako mnozí jiní holubi. Máte ještě nějaké jiné plemeno? Pokud ano a je krotké, zkuste ho vyhodit na střechu svého domu tak, aby na něj viděli. Musí se to někdy opakovat několikrát, a jestli nemáte tak tam jedině vzít ještě jednoho barevnohlávka a přelepit mu páskou ruční letky, aby se nevydal za nima, ale zůstal sedět na hřebenáči, max. popoletoval. Jako mnoho šancí nemáte, zvláště jestli byli vplašeni at už čímkoli. Jakmile by přilétli na střechu k vám, vemte do hrnku velkou kulatinu, která je dobře z výšky vidět (žlutý hrách a nebo kukuřici) a zkuste to pak pohodit tak aby to viděli na zem. ale jen trochu.
mě jednou ulétli "lítací" žlutí pštrosi hned první den, ale jellikož jsem měl taky bílé kingy, tak jsem dva vyhodil na střechu, oni vystoupali na hřebenáč
a ve vsi poletující pár pštrosů za chvilku přiletěl a pak slétli i s kingama na dvorek.

Neregistrovaný uživatel

25.1.2016 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118

Taky záleží na velikosti obce/městyse holubi se v ní nejspíš budou ještě dlouho držet, jestli jste je měl měsíc. Pak až vyhládnou by se mohli přidat ke zbytku hejna, pokud je budete mít navolno a budou aspoň trochu létaví..

25.1.2016 17:55
jokes

XXX.XXX.56.230

Ze 6 ztracených už jsou jen dva, tak se snad i ty dva zítra přidají ke zbytku. Teď už snad domů trefí, když se jim to už jednou podařilo. Jsme malá vesnice. Dík za odpovědi.

25.1.2016 17:57
Olánek

XXX.XXX.146.17

Kdysi dávno mě uletěli vlašťováci a babička pozorující můj smutek hodila na dvůr hrách a oni se druhý den začali vracet.

27.1.2016 20:13
jokes

XXX.XXX.56.230

A jsou doma všichni, trvalo jim to tři dny, ale přeci trefili.

3.2.2016 22:42
efulin

XXX.XXX.166.26

jokes napsal(a):
A jsou doma všichni, trvalo jim to tři dny, ale přeci trefili.

Takhle mi vyplasil jestrab cerstve usazeneho lahore, ktery cely zivot nepoznal volny prolet. Holub zahnul kramle na tri noci. Videla jsem ho ruzne po okoli, jak okukuje zda se ma vratit ci ne. Ctvrty den rano uz stepoval hladovy pred holubnikem. ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík