kamil douda

XXX.XXX.206.153
Dobrý večer mám dotaz, kolik let se dožívají holubi a jak dlouho jsou plodní...
Uživatel s deaktivovaným účtem

No tohle je hodne diskutabilni otazka s nejednoznacnou odpovedi ale ano muze to byt vic jak 10let ale zalezi taky na tom jake plemeno chovate a zpusob jakym ho chovate.
Mám pošťáky, volný chov a mám mezi nima i tři kmety.náhodou se sešli na fotce, takže:červený kapratý, rok líhnutí 1999, bělouš červenopruhý, jeho syn se vylíhnul v roce 2000, a bilý modroocasý taky rok 2000.První dva měli ještě holoubata v roce 2014, ve 2015 na ně bohužel neyzbyly holubice, ten třetí loni ještě odchoval 3x holoubata.
Lubor

XXX.XXX.224.243
Před 2 lety mi uhynula abnormálně plodná holubice Moravského Pštrosa ve věku 14 let a to jen díky tomu, že se někde při polaření přiotrávila- do 3 měsíců bylo po ní. Ted mam na holubníku skoroŘímana krerému je 10 let - je ve vynikající formě -14 letá pštrosanda byla jeho teta.
tvoje máma

XXX.XXX.70.237
Já nwmám holuba
PPeter

XXX.XXX.12.173
Ja som mal 18 ročného ktorý bol plodný dožil by keby že ho.nechyti jastrab.
kamil douda
napsal(a):
Dobrý večer mám dotaz, kolik let se dožívají holubi a jak dlouho jsou plodní...
Jak kteří- např sportovní PH , kteří jsou každé 2 týdny přeléčováni preventivně proti trichomoniáze apod. se nechávají závodit tak max. 4 roky - cituji :"4letého holuba na mém holubníku mám jen vyjímečně, závodím nejraději s ročáky !" Já mám na holubníku holuba s kroužkem 1999 a v roce 2018 měl ještě 3 mladé, vloni již nevyseděl nic, nemohl vydržet asi na hnízdě bolestí...je u mne stále na dožití.
gary
napsal(a):
Jak kteří- např sportovní PH , kteří jsou každé 2 týdny přeléčováni preventivně proti trichomoniáze apod. se nechávají závodit tak max. 4 roky - cituji :"4letého holuba na mém holubníku mám jen vyjímečně, závodím nejraději s ročáky !" Já mám na holubníku holuba s kroužkem 1999 a v roce 2018 měl ještě 3 mladé, vloni již nevyseděl nic, nemohl vydržet asi na hnízdě bolestí...je u mne stále na dožití.
Takže prapradědeček nebo praprababicka soused má poštovní holubičku červenou straku je jí 15 let a v loni odchovala 10 holoubat
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!