Monique

XXX.XXX.32.209
Dobrý den,
rádi bychom se zeptali, jestli má někdo zkušenosti s chovem holubů, konkrétně holubice v bytě, s vypouštěním ven?
Cca před 8 lety ke mě přiletěl na okno bílý holub, později zjištěno - holubice. a zůstala tak u mne téměř dva roky :) přiletěla se pomazlit, vlézt si do klece, najíst se. Poté na odpoledne odlétala, se stmíváním se vracela. Ale bylo to v rodinném domě s velkou zahradou na vesnici, čili nebyl problém se sousedy, apod. Což by teď při vypouštění v bytě v Praze být problém mohl...? :)
Rozhodli jsme si jednu pořídit, přečetli články o chovu holubů, ochočení, apod. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost, takto v bytě chovat holuba? Předem děkuji za Vaše reakce :)
PS: omlouvám se, že jsem napoprvé vložila svůj příspěvek k okrasnému ptactvu, nyní již správně :) díky, Monique.
Viděl jsem perfektně ochočenou holubici brněnského voláče. Chovatel ji měl sice v holubníku, ale byla lichá a vypadala, jako by byla zapářená s chovatelem. Tahle by možná v bytě chovat šla, ale chovatel by ji na oplátku musel dělat téměř neustále partnera. Holub je prostě hejnový pták a jako jednotlivec by se cítil špatně a vůbec by neprospíval. Navíc holub když venku projde zimou je zdravější, otužilejší a v kondici. Takže do bytu ne a jednotlivce už vůbec ne.
Vim o jednom takto chovanem holubovi. Pomaha lidem jako "terapeut" a zije v byte. Bez problemu. Jste-li na facebooku, pridejte se sem a najdete tam jeho i jeho chovatele: https://m.facebook.com/profile.php?id=508690225880814.