Dobrý den, dnes moji holubí voliéru znovu napadl nějaký škůdce... Ráno jsem přišel holuby pustit a vidím všechno od krve tak jsem všechny prohlédl a další je zase bez nohy... Jaký škůdce to může dělat? Měl jsem celkem 12 holubů z toho tam 2x vlezla kuna tak jsem to proti kunám zabezpečil a přežili 4 (1 dospělý pár a 2 jejich mláďata). Minulý útok odneslo 1 mládě a teď dospělý samec... Co tedy s těma beznohýma? A pak co s těma ostatníma?
michael281
napsal(a):
Dobrý den, dnes moji holubí voliéru znovu napadl nějaký škůdce... Ráno jsem přišel holuby pustit a vidím všechno od krve tak jsem všechny prohlédl a další je zase bez nohy... Jaký škůdce to může dělat? Měl jsem celkem 12 holubů z toho tam 2x vlezla kuna tak jsem to proti kunám zabezpečil a přežili 4 (1 dospělý pár a 2 jejich mláďata). Minulý útok odneslo 1 mládě a teď dospělý samec... Co tedy s těma beznohýma? A pak co s těma ostatníma?
Podle mého je to lasička nebo potkan.Vždy to je vina chovatele, protože je holubník v noční době špatně zabezpečen.Kudy vleze myš, tudy se dostane lasička.Zafoukejte každou dírku montážní pěnou a bude klid.Co s těma jednonohýma vám neporadím.Kouťák.
Karakall

XXX.XXX.226.198
michael281
napsal(a):
Nemotá se vám tam okolo spíš kočka?
Ano, koček je tu hodně. Soused má papoušky a má problémy s dravci, papoušek sedí na pletivu, dravec přiletí, chytne a urve mu nohu přes pletivo. Nějak se mi, ale nezdá že by holubi sedávali na pletivu, ale v jednom místě je promáčknuté směrem ven a celé od krvavého peří. Já si spíš myslím na toho dravce.
Ale nevím co s těma dvěma beznohýma holubama? Poradí mi někdo?
blbe

XXX.XXX.95.69
Přesně tak..pokud mu jinak krom chybějící končetiny nic není a má se k životu..proč ho zabíjet?... každej život má cenu a nerozhodujte za cizí životy je to hnus.
Chovam Česke čajky papučate aj hladkonohe a prave u hladkonohych sa mi stalo ze si samicka zavadila krúžok o pletivo a ja som ju tam nasiel az vecer obesenu za nohu ktoru uz mala polamanu nakolko mi ju bolo velmi luto utratiť lebo sa jednalo o velmi dobru samicku nechal som ju žiť pricom som jej od kolena zlomeninu nohy odstranil a ošetril. Takto bez jednej nohy ju mam na holubniku uz tri roky vyrovnala sa so svojim osudom a pravidelne v roku mi urobí tri hniezda krasnych potomkov.