No podle nemeckeho smeru posuzovani by mel mit cinsky holub hladka zada. Cesti posuzovatele posoudi jak hladke, tak s kacirky, ale meli by byt minimalne protrhane kdyz jsou prilis rozvinute. Ja to mam v chovu pul na pul, a osobne mam rad, kdyz maji holubicky kacirky.
Z meho pohledu problem zminovaneho holuba je v tom, ze ma stepene oko a z toho mam trochu obavy, aby se to neprenaselo na mlade. Jeho otec byl s klasicky oranzovym okem, matka bila (oko vikvove), proto jsem mu dal mladou cistou stitnicku a doufam, ze se to aspon z casti vycisti.).
majowec
napsal(a):
No podle nemeckeho smeru posuzovani by mel mit cinsky holub hladka zada. Cesti posuzovatele posoudi jak hladke, tak s kacirky, ale meli by byt minimalne protrhane kdyz jsou prilis rozvinute. Ja to mam v chovu pul na pul, a osobne mam rad, kdyz maji holubicky kacirky.
Z meho pohledu problem zminovaneho holuba je v tom, ze ma stepene oko a z toho mam trochu obavy, aby se to neprenaselo na mlade. Jeho otec byl s klasicky oranzovym okem, matka bila (oko vikvove), proto jsem mu dal mladou cistou stitnicku a doufam, ze se to aspon z casti vycisti.).
Mohl bych se zeptat jake barvy byl otec?pripadne i otec otce
No to bohuzel nevim, protoze holuba jsem si privezl pred 14ti dny od chovatele.
Co se posuzovani tyce, urcite by si tito holubi zaslouili vice pozornosti. Jen s tim americkym zpusobem bych s Vami nesouhlasil, protoze aby se cinan plnohodnotne prezentoval potrebuje dostatek casu a hlavne klid. Jen za techto podminek se da objektivne posoudit. Americky zpusob posuzovani je pro holuby pomerne stresujici a cas na posouzeni kratky (konkretne pro toto plemeno), u prukaru ci paviku je to trochu neco jineho.).
bflmpz
napsal(a):
Vtomhle se nejspis neshodnem
na predposledni prehlidce vyletku(nevim jestli ste tam byl)tam cinani byli takhle posouzeni a dle meho nazoru stim holubi ani posuzovatel(nemec) nemeli sebemensi problem ale je to jen muj nazor
A to je uplne v poradku, myslim ze je dobre takto diskutovat v pratelkskem duchu. Na te prehlidce jsem byl (prvni dve mista obsadili moji holubi), ale verte ze kdyby hodnotil cesky posuzovatel, vysledek by byl uplne jiny a v tom je podle me nejvetsi rozpor. A k te prezentaci cinanu, mate pravdu ze s tim posouzenim nebyl problem, ale ja vidim velky rozdil v holubovi, ktery se po prevozu da do vystavni klece, kde se po nejake dobe "dle moznosti" aklimatizuje a pernate ozdoby (podusky) krasne vyniknou, nez v holubech ktere (at uz je mate v krabici, ci je vyndate) nahazite spolecne do velke klece, kde jsou vystresovani a "vyjukani" = stazene podusky, vysoke postoje, atd.