Proč děláme z ostatních blbce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2016 22:37

Vážení přátelé chovatelé,

nad napsáním mého příspěvku, jsem celý den laboroval. Dnes ráno mne v inzerci IFAUNY zaujal inzerát, na prodej originál holubů chovatele Gaby Vandenabeele. Oslovil jsem inzerenta se zájmem o tyto holuby, respektive s dotazem, jedná-li se skutečně o originál holuby od Gabyho.

Po mailové komunikaci s prodávajícím, jsem byl ujištěn o tom, jak výborné holuby má doma na holubníku. OK, nic proti a sám vím, že ukázaná platí a jeho holubi na spoustě holubnících fungují. Ovšem poslední mail mne trochu usadil do křesla.

Na můj dotaz, jedná-li se skutečně o org. Holuby od pana Vandenabeele mi bylo odpovězeno, že tam asi mohlo být to slovíčko po originálech! Omlouvám se předem, ale takovéto jednání je pouze a jen podvod a lidově řečeno pěkná habaďůra. Pokud by někdo hledal org. Holuby od kohokoliv, nechť je nehledá a neschání u takovýchto prodejců, které stěží mohu považovat za férové chovatele.

Celou věcí jsem rozezlen, neboť inzerent ani neprojevil snahu, celou věc opravou inzerátu napravit. Jedná tedy s jedním každým z nás jako s hlupáky a jde o podvod.

Je mi líto, že na toto musím upozornit tímto způsobem.

M.N.

2.3.2016 05:56
jo012810

XXX.XXX.32.78

Inzeráty, potažmo rodokmeny a to zejména u PH, jsou většinou nesolidní. Pokud někdo vlastní kvalitní jedince, nemusí inzerovat...A navíc, móda rodokmenů, která k nám dorazila, zejména po roce 1990, pomohla několika jedincům si slušně "zakšeftovat" a spolupodílet se na postupném úpadku chovu PH u nás. To je sice jen jedna z mnoha příčin, ale ne zanedbatelná. Jako u všech zvířat, tak u PH, je dobré znát předky a jejich vlastnosti a vítězství. Nicméně, jeden moudrý a starý belgický holubář, již před mnoha léty vyslovil jasnou pravdu. Věřím jen tomu rodokmenu, který jsem si napsal na svém holubníku. Proto vždy platilo a bude platit, že kvalita se prosazuje sama, bez inzerce a zvučných jmen v rodokmenu...

2.3.2016 08:50
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Přesně.koupí několik holubů s cizími kroužky a už myslí, jak naseká hafo holoubat a bude rejžovat, zajede do polska, kde koupí belgické kroužky, osobně jsem je viděl.polák je schopen prodat i vlastní babičku, když cítí jakýkoli zisk.a rodokmen, tam může napsat kdokoliv, cokoliv.ale jakmile má dojít na výsledky, v tu ránu dojde jen na okecávání.chov opravdových poštovních holubů u nás skončil tehdy když se začalo se šlechtěním standardů a dalo název ušlechtilý poštovní holub, a zničily se staré dobré kmeny jako třeba katrys, torekens, bricoux, van der espt, stassart a podobně. nejlepší pštovní holubi u nás měli bratři stehlíkové, jeden v praze, druhý v příbrami, tam jsem kdysi byl osobně, jeden holub jako druhý co do typu, právě kmene bricoux, jenže to už je 30let, od té doby jsem lepší neviděl, bohužel.

2.3.2016 09:34

Pani Stehlikove, pan Uhlik, pr. Baba z Peruce, pr. Arnost Bartejs, pan Prof. Strafelda. Nekteri z nas vedi o co jde. Ja se priznam, ze v mych nynejsih holubech je jeste mnoho z techto retrolinek a nejsou to desate generace. A mohu pouze rici, ze ti holubi smakuji jak na oko, tak v ruce. Vysledky teprve uvidime. Nejsou to Jansseni, ale dlouhozrajici produkty.

2.3.2016 16:32
bohumil62

XXX.XXX.236.144

"Inzeráty, potažmo rodokmeny a to zejména u PH, jsou většinou nesolidní".
Zdravím ve spolek 100% souhlasím s napsaným faktem a pro dokreslení výše uvedeného uvedu jeden příklad. Na dotaz, jak je možné, že od páry č. xy prodal dotyčný podvodník za rok 46 holoubat mi "chovatel" PH odpověděl...no a co když je o to zájem! Rodokmen PH obsahuje mj. rodiče, prarodiče, praprarodiče atd, velmi často od několika chovatelů. Stačí aby jeden jediný byl takto neseriozní a jde vše do kopru. Rodokmenům PH nevěří dnes snad už vůbec nikdo.

4.3.2016 22:33
Koloběžka

XXX.XXX.90.226

Tady na ifauně inzeruje také jeden chytrák, kterej dělá z lidí akorát blbce. Nabízí org. Jansseny, a org. Mulemáns, Zajímalo by mě kde k nim přišel. Nikdy s holubama nezávodil, není ani nikde členem v žádné ZO, akorát s holubama kšeftuje. Org. Jansseny snad u nás ani nikdo nemá. Jejich cena byla tak vysoká, že si je mohl koupit jen málo kdo. Nechápu jak ČSCHPH může prodat kroužky někomu, kdo vůbec není členem svazu. Ten chytrák používá č.0400, to je číslo kroužků, které Svaz objednává navíc.

4.3.2016 22:55
Koloběžka

XXX.XXX.90.226

Jestli se jeho inzerát na ifauně objeví ještě jednou, tak zveřejním jeho imeil a telefon. Já nechápu lidi, že takové holuby kupujou, že se nezajímají o to, jak ten chovatel lítá, jaké má výsledky v závodech, jakého umístění dosáhl v OS. To v první řadě zajímá každého opravdového holubáře. Chov který není letově prověřován, nemůže být kvalitní.

6.3.2016 19:19
raspic

XXX.XXX.209.197

Chovatel takovych to holubu nema zapotřebi inzerovat a vubec ne na FAUNě.!

6.3.2016 20:31
OstarekL

XXX.XXX.215.190

Koloběžka napsal(a):
Tady na ifauně inzeruje také jeden chytrák, kterej dělá z lidí akorát blbce. Nabízí org. Jansseny, a org. Mulemáns, Zajímalo by mě kde k nim přišel. Nikdy s holubama nezávodil, není ani nikde členem v žádné ZO, akorát s holubama kšeftuje. Org. Jansseny snad u nás ani nikdo nemá. Jejich cena byla tak vysoká, že si je mohl koupit jen málo kdo. Nechápu jak ČSCHPH může prodat kroužky někomu, kdo vůbec není členem svazu. Ten chytrák používá č.0400, to je číslo kroužků, které Svaz objednává navíc.

Zdravím, já jako chovatel co závodí s poštáky, se jen nad takovým inzerátem pousměji něco si pomyslím a jedu dál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík