Undulatus
XXX.XXX.123.57
Zdravím chovatele, mám 4 andulky, v holubech se nevyznám. Šla jsem po kousek od Palladia když jsem si všimla hloučku hemžících se městských holubů kolem něčeho, co vypadalo jako kus tmavého pečiva. Když jsem přišla blíž s úžasem jsem zjistila, že opeřenci hodují z rozbité sklenice s Nutellou! Opeřenci z té dobroty přímo šíleli, skákali si málem na hlavy, zmatlaní jak mimina, ze sklenice odpadávaly střepy. To jsou holubi opravdu takoví mlsní zobáci?
Mají rádi všechny druhy? Stačí je posekat nebo je potřeba je namlít?
Ochočovat holuby nechci, jsem ráda, že místní loňská mláďata sice zobou z ruky, ale jinak jsou vpodstatě divoká. Ráda bych jim zpestřila jídelníček. Vlašský ořech už jsem jim dávala do zobání, ale jen v malém množství. Nevěděla jsem, jestli můžou tyhle mastnější věci - svého času jsem se divila, když lítali sýkorkám na slunečnici. :).
Tak jsem shodou okolností objevila va špajzu čistou pastu z lískových oříšků. Nesnědla jsem ji, protože na mě byla moc mastná.
Spařila jsem směs zrní a rozmíchala v ní pár lžiček té pasty. Panečku, to byl šrumec. Můj velmi plachý oblíbenec se nechal chytit do ruky a vůbec neprotestoval. Akorát jim to tak chutnalo, že se ke konci mezi sebou pořád rvali.
A mastní byli až za ušima, zobáčci.