Dobrý den
jsem úplný začátečník tak se radši zeptám před třemi týdny se mi vylíhlo jedno mladé od mých poštáků můžu ho dát v tomto věku pryč od rodičů?staří holubi se mě bojí tak chci dát mládě pryč aby to od nich neokoukalo a šlo na ruku.Včera jsem ho pozorovala a už samo zobe a pije snaží se létat akorát zobák má ještě holouběcí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim, pokud samo zobe, je nejlepsi cas na jeho odstav a rychle ochoceni.
M.N.
U pošťáků jsem odstavoval holoubata právě mezi 21 a 24 dne po vylíhnutí. Pokud máte jen jedno holoubě, pak je ochočit není problém, pokud jej odstavíte do nějakého separátního prostoru. Ochočit se dá "na hlad". Prostě bude krmeno jen z ruky a ono si zvykne. Je třeba dbát, aby bylo stále při chuti a tak za čas přilétne za potravou i na vaši ruku. Bude vám důvěřovat a brát vás, jako část svého hejna. Tímto způsobem se pracuje třeba s tipplery, aby byli závislí na svém chovateli. Podobně je to u akrobatických holubů.
Tak doufám že se mi povede ho ochočit už se mě tolik nebojí tak snad to půjde
ještě mě napadlo jestli by jste dokázali určit zda se jedná o křížence hřivnáče s poštovním holubem?Dnes u mě byl hajný který se holubaření trochu věnuje a prý to mládě vypadá na křížence(já to nepoznám) jestli ano můžu sem zítra dát nějaké fotky.