Je možné, že na vině je holubice?
4letá holubice(ČS) byla v páru se starším holubem, normálně odchovávali ale v loňském roce nic - všechna vejce byla neoplozená. Letos v únoru jsem ji spárovala s jiným samcem - loňský, nepříbuzný. Už měli 3 snůšky a opět vše neoplozené. Holubi mají pestré krmení, volný chov.
dkup
napsal(a):
Je možné, že na vině je holubice?
4letá holubice(ČS) byla v páru se starším holubem, normálně odchovávali ale v loňském roce nic - všechna vejce byla neoplozená. Letos v únoru jsem ji spárovala s jiným samcem - loňský, nepříbuzný. Už měli 3 snůšky a opět vše neoplozené. Holubi mají pestré krmení, volný chov.
Odpověděla jste si sama.Třetího samce bych nezkoušel, protože je na vině určitě holubice.Já bych jí dal ještě jednu šanci, ale po přeléčení Helmigalem, protože to bývá nejčastější příčina neoplozených vajec, když v minulosti odchovávala.Přeji ať se to podaří a zdraví Kouťák.
kouták
napsal(a):
Odpověděla jste si sama.Třetího samce bych nezkoušel, protože je na vině určitě holubice.Já bych jí dal ještě jednu šanci, ale po přeléčení Helmigalem, protože to bývá nejčastější příčina neoplozených vajec, když v minulosti odchovávala.Přeji ať se to podaří a zdraví Kouťák.
Díky za odpověď! Helmigalem jsem odčervovala všechny v lednu, takže začervením to asi nebude, ale může mít jiný zdravotní problém. Ještě jednou díky.
D.K.
dkup
napsal(a):
Tak se stal zázrak a včera se zmiňované holubici vylíhla 2 holoubátka!
Vždyť to říkám, že jí je třeba dát ještě šanci.Měl jsem v loňském roce holubici, která sice mladé vyseděla, ale tím to pro ní končilo.Byl to krásný mladý pár a tak jsem jim dal ještě letos jednu šanci a ejhle už odchovávají čtvrté hnízdění.Přeji ať se daří a zdraví Kouťák.